L’Art de Vivre, High Life: placerile vietii, eleganta, stil, mancare sofisticata si vin bun, rafinament…...

Ord. dupa

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

Bente Ohlsen, adorabila sotie a ES Dl Karsten Vagn NIELSEN, Ambasador ...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

O experienta de 5 stele! Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna...

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au ...

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

1 comentarii

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

1 comentarii

Invitat la masa la prieteni, cu masa de cina in bucatarie, langa araga...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

O cina traditionala tunisiana inainte de Ramadanul care incepe in cate...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Corto Maltese, d...

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

Afiseaza
comentarii

Misu Negritoiu s-a nascut in 1950. A absolvit cursurile Facultatii de Comert Exterior din Academia de Studii Economice din Bucuresti, si apoi Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti. E doctor in stiinte economice la ASE, cu teza „Investitiile straine si tranzitia la economia de piata”.

Misu Negritoiu si-a inceput cariera in domeniul comertului exterior, la Departamentul de analiza economica de la Ministerul Comertului Exterior; a fost numit in anul 1982 ca inlocuitor temporar al sefului Agentiei economice romanesti din New York, apoi al sefului Biroului comercial din Los Angeles. In anul 1984, devine atasat olimpic al Romaniei la Jocurile Olimpice de Vara de la Los Angeles. In anul 1985, este numit in functia de director la intreprinderea Arpexim, care se ocupa cu exportul si importul de pielarie si incaltaminte (fosta fabrica de tabacarie Dambovita).

Dupa Revolutie este numit in martie 1990 ca sef al Sectiei economice de la New York a Ambasadei Romaniei in SUA, apoi in perioada 18 octombrie 1990 – 19 noiembrie 1992 indeplineste functia de presedinte (cu rang de secretar de stat) al Agentiei Romane de Promovare a Investitiilor Straine si Asistentei Economice din Strainatate (Agentia Romana de Dezvoltare).

In perioada 19 noiembrie 1992 – 27 august 1993, Misu Negritoiu a fost ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul Nicolae Vacaroiu. Demisioneaza din guvern si este numit, incepand cu 1 septembrie 1994, in functia de consilier prezidential pentru probleme economice si de reforma (cu rang de ministru) si coordonator al Grupului Consultativ pe probleme economico-sociale pe langa Presedintele Romaniei, Ion Iliescu.

In urma alegerilor parlamentare din 3 noiembrie 1996, Misu Negritoiu a fost ales ca deputat de judetul Dolj pentru legislatura 1996-2000, pe listele PDSR.

In mai 1997, demisioneaza din Parlament si trece in sectorul privat, la banca anglo-olandeza ING Romania, unde este numit vicepresedinte si director general adjunct al bancii in 199, iar la 1 august 2006, Misu Negritoiu a preluat pozitia de director general si de presedinte al Comitetului pe Tara al ING Romania, grup financiar care include banca ING Bank Romania, compania de asigurari de viata si pensii ING Asigurari de Viata (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease si societatea de investitii imobiliare ING Real Estate Investment Management, fiind astfel primul bancher roman care preia conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

Intre mai 2014 si mai 2017, Misu Negritoiu a fost Presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Misu Negritoiu este membru in mai multe asociatii profesionale cum ar fi: presedinte al Consiliului de Administratiei al Fundatiei Internationale de Management (FIMAN), al Scolii Superioare de Management (MBA canadian) si al Institutului de Comert International (World Trade Institute), membru al Consiliului International Consultativ al Centrului pentru Studierea Politicilor Europene (CEPS- Bruxelles) si membru fondator al Societatii Romane de Economie (SOREC).

In paralel cu activitatea profesionala, el desfasoara si o activitate didactica fiind profesor universitar asociat al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universitatii Hertdfordshire (Anglia).

Misu Negritoiu este casatorit si are doi copii: un baiat care a absolvit Duke University si care lucreaza la Microsoft si o fata care a absolvit Taft University si care lucreaza intr-o firma de comert din Baltimore.

Data actualizarii: 26/10/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.