Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2305 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2265 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

453 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2520 vizite

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

2540 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5963 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2756 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

2135 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

65 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

2034 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

638 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

32 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

136 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

6082 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1164 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

736 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

731 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

402 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1578 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

928 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

394 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

300 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1775 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

708 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2277 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101

Moudy’s Kitchen e restaurantul unui sirian, care e si bucatar, si patron, deschis in martie anul acesta pe strada Toamnei, langa Biserica Precupetii Vechi.

Partea aceea de Bucuresti vechi, pe la Viitorului, Toamnei, Mihail Eminescu, Precupetii Vechi, e una dintre cele mai frumoase si mai incarcate de spiritualitate si de poezie locuri ale orasului, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, gradini cu vita de vie si cu catei de curte, domiciliati in custi, cu copii care se joaca inca in strada si batrani care stau pe bancute in fata portii, asa cum multi mai vad astazi doar in filme sau citesc prin romanele care nu mai au cautare prin librarii sau pe site-urile cu carti de pe Internet.

Acolo, pe Toamnei la numarul 101 e o casa mica, fara etaj, inghesuita intre doua blocuri inalte. A mai fost un restaurant in acea casa cu o gradina fabuloasa, Escargot, al lui Razvan Exarhu, destul de cunoscut intr-o vreme, mai ales printre consumatorii de boema.

Nu mai era deschisa terasa din marea gradina acum, in decembrie, cand am ajuns eu, insa la primavara va deveni atractia locului, fara indoiala, asa cum a fost dintotdeauna. Casa are doua sali mici, de o parte si de cealalta a unui hol, asa cum se faceau casele tip vagon pe vremuri, inguste la strada, ca sa incapa cat mai multe, dar lungi inspre spate, unde aveau si cate un petic de gradina. Amenajarea e relativ simpla, cu cateva decoruri care fac trimitere la Orient, culori si atmosfera calde, placute.

Moudy’s Kitchen e un restaurant cu specific oriental mai larg, cu un meniu din bucatariile turceasca, siriana si armeneasca – diferente mici fata de bucatariile arabesti pe care le avem in Bucuresti si cu care suntem deja mai mult decat obisnuiti de-acum.

Eu am luat gustarile lor traditionale cu humus, pasta de ardei, vinete, apoi un miel, destul de bune toate, cu sos de rodii cam peste tot. Serviciul a fost bun si personal, zambitor, chiar, preturile normale.

Sigur, trebuie stat intr-o zi mai pe indelete la Moudy’s Kitchen, ca sa primesti explicatii legate de bucatariile siriana si, mai ales armeana, ca sa vezi de ce insista sa le prezinte separat, ca avand individualitati distincte. Sunt sigur ca vor fi bucurosi sa explice. Eu nu am avut timp sa stau prea mult, si nici foame nu imi era, ca sa gust din mai multe, spre documentare. Dar o sa revin, mi-a placut de ei si sper sa le mearga bine, cel putin pana la primavara, cand vor redeschide celebra gradina… (GB – decembrie 2017)

Data actualizarii: 07/05/2018

Moudy’s Kitchen