Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Afiseaza

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101

Moudy’s Kitchen e restaurantul unui sirian, care e si bucatar, si patron, deschis in martie anul acesta pe strada Toamnei, langa Biserica Precupetii Vechi.

Partea aceea de Bucuresti vechi, pe la Viitorului, Toamnei, Mihail Eminescu, Precupetii Vechi, e una dintre cele mai frumoase si mai incarcate de spiritualitate si de poezie locuri ale orasului, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, gradini cu vita de vie si cu catei de curte, domiciliati in custi, cu copii care se joaca inca in strada si batrani care stau pe bancute in fata portii, asa cum multi mai vad astazi doar in filme sau citesc prin romanele care nu mai au cautare prin librarii sau pe site-urile cu carti de pe Internet.

Acolo, pe Toamnei la numarul 101 e o casa mica, fara etaj, inghesuita intre doua blocuri inalte. A mai fost un restaurant in acea casa cu o gradina fabuloasa, Escargot, al lui Razvan Exarhu, destul de cunoscut intr-o vreme, mai ales printre consumatorii de boema.

Nu mai era deschisa terasa din marea gradina acum, in decembrie, cand am ajuns eu, insa la primavara va deveni atractia locului, fara indoiala, asa cum a fost dintotdeauna. Casa are doua sali mici, de o parte si de cealalta a unui hol, asa cum se faceau casele tip vagon pe vremuri, inguste la strada, ca sa incapa cat mai multe, dar lungi inspre spate, unde aveau si cate un petic de gradina. Amenajarea e relativ simpla, cu cateva decoruri care fac trimitere la Orient, culori si atmosfera calde, placute.

Moudy’s Kitchen e un restaurant cu specific oriental mai larg, cu un meniu din bucatariile turceasca, siriana si armeneasca – diferente mici fata de bucatariile arabesti pe care le avem in Bucuresti si cu care suntem deja mai mult decat obisnuiti de-acum.

Eu am luat gustarile lor traditionale cu humus, pasta de ardei, vinete, apoi un miel, destul de bune toate, cu sos de rodii cam peste tot. Serviciul a fost bun si personal, zambitor, chiar, preturile normale.

Sigur, trebuie stat intr-o zi mai pe indelete la Moudy’s Kitchen, ca sa primesti explicatii legate de bucatariile siriana si, mai ales armeana, ca sa vezi de ce insista sa le prezinte separat, ca avand individualitati distincte. Sunt sigur ca vor fi bucurosi sa explice. Eu nu am avut timp sa stau prea mult, si nici foame nu imi era, ca sa gust din mai multe, spre documentare. Dar o sa revin, mi-a placut de ei si sper sa le mearga bine, cel putin pana la primavara, cand vor redeschide celebra gradina… (GB – decembrie 2017)

Data actualizarii: 18/11/2019

Moudy’s Kitchen  - Str. Toamnei, nr. 101 (Biserica Precupetii Vechi)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.