Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101

Moudy’s Kitchen e restaurantul unui sirian, care e si bucatar, si patron, deschis in martie anul acesta pe strada Toamnei, langa Biserica Precupetii Vechi.

Partea aceea de Bucuresti vechi, pe la Viitorului, Toamnei, Mihail Eminescu, Precupetii Vechi, e una dintre cele mai frumoase si mai incarcate de spiritualitate si de poezie locuri ale orasului, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, gradini cu vita de vie si cu catei de curte, domiciliati in custi, cu copii care se joaca inca in strada si batrani care stau pe bancute in fata portii, asa cum multi mai vad astazi doar in filme sau citesc prin romanele care nu mai au cautare prin librarii sau pe site-urile cu carti de pe Internet.

Acolo, pe Toamnei la numarul 101 e o casa mica, fara etaj, inghesuita intre doua blocuri inalte. A mai fost un restaurant in acea casa cu o gradina fabuloasa, Escargot, al lui Razvan Exarhu, destul de cunoscut intr-o vreme, mai ales printre consumatorii de boema.

Nu mai era deschisa terasa din marea gradina acum, in decembrie, cand am ajuns eu, insa la primavara va deveni atractia locului, fara indoiala, asa cum a fost dintotdeauna. Casa are doua sali mici, de o parte si de cealalta a unui hol, asa cum se faceau casele tip vagon pe vremuri, inguste la strada, ca sa incapa cat mai multe, dar lungi inspre spate, unde aveau si cate un petic de gradina. Amenajarea e relativ simpla, cu cateva decoruri care fac trimitere la Orient, culori si atmosfera calde, placute.

Moudy’s Kitchen e un restaurant cu specific oriental mai larg, cu un meniu din bucatariile turceasca, siriana si armeneasca – diferente mici fata de bucatariile arabesti pe care le avem in Bucuresti si cu care suntem deja mai mult decat obisnuiti de-acum.

Eu am luat gustarile lor traditionale cu humus, pasta de ardei, vinete, apoi un miel, destul de bune toate, cu sos de rodii cam peste tot. Serviciul a fost bun si personal, zambitor, chiar, preturile normale.

Sigur, trebuie stat intr-o zi mai pe indelete la Moudy’s Kitchen, ca sa primesti explicatii legate de bucatariile siriana si, mai ales armeana, ca sa vezi de ce insista sa le prezinte separat, ca avand individualitati distincte. Sunt sigur ca vor fi bucurosi sa explice. Eu nu am avut timp sa stau prea mult, si nici foame nu imi era, ca sa gust din mai multe, spre documentare. Dar o sa revin, mi-a placut de ei si sper sa le mearga bine, cel putin pana la primavara, cand vor redeschide celebra gradina… (GB – decembrie 2017)

Data actualizarii: 18/11/2019

Moudy’s Kitchen  - Str. Toamnei, nr. 101 (Biserica Precupetii Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close