Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14212 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3276 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7884 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea banala

Vin rar la restaurantul Noblesse, desi e un restaurant frumos, terasa e foarte eleganta si placuta, e foarte aproape de mine, insa mancarea nu e buna, si nu cred ca a fost vreodata cu adevarat foarte buna si pe masura numelui.

Noblesse e un restaurant destul de vechi al orasului, are 15 ani de acum. Foarte elegant, superba casa aristocratica impecabil restaurata in 2003. Si terasa e una dintre cele mai frumoase din Bucuresti.

Meniul e lung la Noblesse, alcatuit la intamplare, fara vreun concept anume. Cred ca nu le-a mai trecut de ceva vreme un bucatar cu adevarat bun prin bucatarie. Eu am lasat o parte din mancare in farfurie, desi imi era foame. De ce nu si-au cautat cei de la Noblesse un chef cu adevarat bun, de atatia ani, e un mister pentru mine…

Serviciul a fost foarte bun la Noblesse, cu un chelner de moda veche. Preturile destul de mari pentru o asemenea mancare, insa ambianta si serviciul mai estompeaza disonanta.

Si cate ceva despre clienti: Noblesse e un fel de cantina a MAE (Ministerul Afacerilor Externe) si a altor bugetari de felul lor, pe de o parte, si o cantina, de asemenea, pentru turisti straini adusi cu autocarele – ii vad adesea cand trec prin fata. Cand nu au astfel de grupuri, Noblesse se inchide seara, pentru ca nu vine altcineva acolo. Nu de putine ori, pe la opt sunt toate luminile stinse, cand alte restaurante abia incep sa se umple de clienti. De unde aceasta fascinatie morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea banala, nu stiu. Ba stiu, daca ma gandesc putin… 🙂 (GB – octombrie 2018)

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani…

Noblesse e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o placuta scrie MMIII, adica e din 2003 acolo. Foarte frumoasa e casa de pe Strada Paris, ceea ce il face si pe Noblesse unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti. Acolo sunt numai vile, case si cladiri vechi, e partea cea mai bogata, mai eleganta si mai scumpa. Probabil si cea mai curata.

Vila e impecabil restaurata, cu tot ce e mai bun, gradina destul de mare, pe o latura si in spatele casei e si ea printre cele mai elegante din Bucuresti. Daca ar avea si mai multa verdeata, ar fi cu adevarat impresionanta.

Interiorul e amenajat in stil clasic la Noblesse, mult lemn, draperii grele, culori calde. Au sali doar la parter, la etaj cred ca au birouri, sau sta cineva.

Meniul e destul de bogat la Noblesse, cu de toate din bucataria internationala. Mancarea a fost rezonabila, insa nimic deosebit, destul de banale cele mai multe feluri. Am mancat de multe ori la Noblesse, de-a lungul anilor, si de fiecare data am gasit la fel de mediocra mancarea, nu prea au reusit sa treaca de acest nivel in atatia ani, din cate stiu eu.

Cred ca de aceea e adesea gol, mai ales seara. Trec prin fata (locuiesc si am si birourile aproape) si de multe ori vad toate luminile stinse la orele la care cand lumea abia incepe sa se adune prin restaurante, semn ca nu au avut nici macar o singura rezervare. E pacat de acest restaurant frumos, cu atat mai mult cu cat preturile sunt foarte accesibile, mai mici decat la alte restaurante cu meniu similar si, oricum, urate in comparatie cu Noblesse, si nicidecum in cea mai frumoasa zona a Bucurestiului.

Se pare ca au un aranjament cu Ministerul Afacerilor Externe, care vin la Noblesse cu mesele lor de protocol, din cand in cand. Si la pranz, de altfel, tot functionari de la MAE par sa fie cei cativa clienti, veniti sa manance rapid si ieftin, cand nu isi iau mancare la pachet de la Select.

Prezentarea mancarii e cam exagerata la Noblesse, cand servesti o mancare relativ banala cu ceremonial si sub clopot e cam disonant. Serviciul a fost bun, in general, insa chelnerul foarte speriat si stresat, probabil prea coplesit de somptuozitatea locului. Probabil de aceea de vreo doua ori nu a inteles bine ce i-am cerut, dar nu a fost nimic grav.

Noblesse ar fi putut sa fie un mare restaurant al Bucurestiului, dar nu este. Pacat ca nu a reusit inca sa gaseasca o formula castigatoare cu mancarea, si nu stiu de ce se incapataneaza sa mentina acelasi tip de meniu si acelasi concept de14 ani. La cat de mult au investit acolo si la ce eforturi fac pentru imagine, ar merita mult mai mult decat functionarii de la MAE.

Daca nu ar fi fost casa aceea atat de frumoasa si, mai ales, daca nu ar fi mai simplu decat crede patronul ca Noblesse poate sa devina un mare restaurant, nu ar fi ajuns in Lista Restocracy… (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 13/10/2018

Noblesse

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.