Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Afiseaza

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine

În acest weekend, organizatorii RO-Wine invită pasionații de vinuri și specialiștii Horeca la ediția de toamnă a celui mai așteptat eveniment din România dedicat vinurilor premium și superpremium, desfășurat, conform tradiției, la Fratelli Studios București.

Pe 15 și 16 Octombrie, RO-Wine vă dă întâlnire la o ediție de excepție, punctată de degustări de vinuri premium și produse gourmet de la peste 150 de producători din România și din toate colțurile lumii.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 800 de etichete de vinuri din România, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, SUA, Georgia, Portugalia. În plus: o zonă dedicată vinurilor din Republica Moldova, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

La această ediție este confirmat un program de Masterclass-uri cu vinuri din Bordeaux, Toscana, Napa Valley și Champagne, printre care se numără și Piper-Heidsieck, Barons de Rotschild și Penfolds. Prezentările vor fi completate de o selecție extraordinară de vinuri din România și din Republica Moldova. Accesul la toate masterclass-urile se face pe baza biletului de intrare la festival, mai puțin la  Masterclass-ul “Rober Parker versus James Suckling” o degustare comparativă de vinuri evaluate cu 100 de puncte de către cei doi critici.

Masterclass-urile vor fi susținute de personalități internaționale, printre care jurnalistul și omul de televiziune Bruno Vespa, care prezintă masterclass-ul „Primitivo – The King of Puglia”.

Ca la fiecare ediție, accesul pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Respectând tradiția, la această ediție s-au inscris deja profesioniști din toate colțurile țării, magazine specializate de vin, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate, veniți special pentru festival.

Despre parteneri:

Reciclăm sticla și facem cinste viitorului la RO-Wine cu Reciclad`OR! Partenerul sustenabil al evenimentului vă aduce noi eco-experiente la această ediție a festivalului, ce au drept scop principal atragerea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător. De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare – aceea de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de către toți consumatorii/ vizitatorii/ producătorii prezenți la eveniment.

Carrefour România se alătură festivalului, și în acest an, prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului. La standul dedicat programului, participanții la târg vor putea descoperi cea mai largă colecție de vinuri din soiuri românesti, pe care le pot degusta și achiziționa la prețuri speciale.

În plus, Carrefour organizează 2 masterclass-uri dedicate producătorilor și pasionaților de vin: sâmbătă, de la 10:00, va avea loc masterclass-ul dedicat producătorilor de vin, unde se va discuta despre programul Deschidem Vinul Românesc și oportunități de implicare, iar duminică, de la ora 11:00, va avea loc masterclass-ul Soiuri românesti premiate la nivel internațional, susținut de către Marinela Ardelean, ambasador DVR.

VĂ MULȚUMIM!

Mulțumim partenerilor RO-Wine: Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, Aqua Carpatica, Chef & Sommelier, Courtyard by Mariott, Phoenix Media

Și partenerilor media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, Cariere, IQads, Trends HRB. (Comunicat de presa – octombrie 2022)

Afis ROWINE 2022

Data actualizarii: 13/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close