Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine

În acest weekend, organizatorii RO-Wine invită pasionații de vinuri și specialiștii Horeca la ediția de toamnă a celui mai așteptat eveniment din România dedicat vinurilor premium și superpremium, desfășurat, conform tradiției, la Fratelli Studios București.

Pe 15 și 16 Octombrie, RO-Wine vă dă întâlnire la o ediție de excepție, punctată de degustări de vinuri premium și produse gourmet de la peste 150 de producători din România și din toate colțurile lumii.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 800 de etichete de vinuri din România, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, SUA, Georgia, Portugalia. În plus: o zonă dedicată vinurilor din Republica Moldova, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

La această ediție este confirmat un program de Masterclass-uri cu vinuri din Bordeaux, Toscana, Napa Valley și Champagne, printre care se numără și Piper-Heidsieck, Barons de Rotschild și Penfolds. Prezentările vor fi completate de o selecție extraordinară de vinuri din România și din Republica Moldova. Accesul la toate masterclass-urile se face pe baza biletului de intrare la festival, mai puțin la  Masterclass-ul “Rober Parker versus James Suckling” o degustare comparativă de vinuri evaluate cu 100 de puncte de către cei doi critici.

Masterclass-urile vor fi susținute de personalități internaționale, printre care jurnalistul și omul de televiziune Bruno Vespa, care prezintă masterclass-ul „Primitivo – The King of Puglia”.

Ca la fiecare ediție, accesul pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Respectând tradiția, la această ediție s-au inscris deja profesioniști din toate colțurile țării, magazine specializate de vin, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate, veniți special pentru festival.

Despre parteneri:

Reciclăm sticla și facem cinste viitorului la RO-Wine cu Reciclad`OR! Partenerul sustenabil al evenimentului vă aduce noi eco-experiente la această ediție a festivalului, ce au drept scop principal atragerea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător. De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare – aceea de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de către toți consumatorii/ vizitatorii/ producătorii prezenți la eveniment.

Carrefour România se alătură festivalului, și în acest an, prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului. La standul dedicat programului, participanții la târg vor putea descoperi cea mai largă colecție de vinuri din soiuri românesti, pe care le pot degusta și achiziționa la prețuri speciale.

În plus, Carrefour organizează 2 masterclass-uri dedicate producătorilor și pasionaților de vin: sâmbătă, de la 10:00, va avea loc masterclass-ul dedicat producătorilor de vin, unde se va discuta despre programul Deschidem Vinul Românesc și oportunități de implicare, iar duminică, de la ora 11:00, va avea loc masterclass-ul Soiuri românesti premiate la nivel internațional, susținut de către Marinela Ardelean, ambasador DVR.

VĂ MULȚUMIM!

Mulțumim partenerilor RO-Wine: Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, Aqua Carpatica, Chef & Sommelier, Courtyard by Mariott, Phoenix Media

Și partenerilor media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, Cariere, IQads, Trends HRB. (Comunicat de presa – octombrie 2022)

Afis ROWINE 2022

Data actualizarii: 13/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close