Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine

Un weekend efervescent a marcat cea de a 14-a ediție a evenimentului RO-Wine Ediția de Toamnă.

Pe 15 și 16 octombrie și-au dat întâlnire la Fratelli Studios București, 150 de producători de vinuri premium și superpremium din România și din toată lumea, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft și cafea de specialitate.

Vinurile din România, Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, Chile, SUA, Georgia, Portugalia au fost reprezentate chiar de proprietarii cramelor și de oenologii din spatele etichetelor, care au venit special la RO-Wine pentru a le spune celor peste 6000 de vizitatori poveștile lor. Printre aceștia s-a numărat și celebrul jurnalist și om de televiziune italian Bruno Vespa (a cărui emisiune este supranumită „a treia cameră a Parlamentului”), care și-a prezentat vinurile atât la standul de producator, cât și prin masterclass-ul „Primitivo – The King of Puglia”, pe care l-a susținut.

Evenimentul s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori, pentru care au fost deschise aproximativ 10 000 de sticle, în cele două săli de degustare, dar și în cadrul programului de Masterclass-uri.

Cantine de Nicolai a încantat publicul cu slănină și pateu de vită aduse din Maramureș, croissant-uri și pâine caldâ. Alături de reprezentanții pieței HoReCa autohtone, la festival și-au făcut simțită prezența și importatori de vin Canada, Spania, Anglia și Olanda, alături de vizitatori din toată țara și din străinătate, veniți special pentru RO-Wine.

Printre opere de artă și sticle rarissime, participanții au avut plăcerea să descopere peste 800 de etichete de vin.
La finalul festivalului, un plus de bucurie a fost adus de momenul live susținut de saxofonistul Daniel Puccio, venit special din Statele Unite pentru a celebra alături de noi închiderea sezonului de evenimente RO-Wine din anul 2022.

VĂ MULȚUMIM!

Mulțumim partenerilor RO-Wine:

Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, Aqua Carpatica, Chef & Sommelier, Courtyard by Mariott, Phoenix Media

Și partenerilor media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, Cariere, IQads, Trends HRB (Comunicat de presa – octombrie 2022)

Data actualizarii: 18/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close