Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Casa lui Dinu-Alexandru Popescu si a frumoasei lui femeiO cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si de Ciprian Bocioaca in curtea casei vechi a unor copii arhitecti talentati, Dinu-Alexandru Popescu si frumoasa lui femeie. Au „testat” Epicurean Enigma pe cativa invitati, conceptul lor de restaurant mobil (pop-up restaurant), pe care l-am descris in detaliu intr-un articol separat, nu mai revin.

Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Sturionul la gratar, rata si porumbelul, in special, au fost excelente. Si vinul foarte bun. Am mancat mult mai mult decat ar fi trebuit sa fac, dar nu m-am putut abtine.

Conceptul Epicurean Enigma include nu numai cina propriu-zisa, ci si un loc frumos in care e servita. Or, prima alegere nu ar fi putut sa fie mai aproape de atat de gustul meu! Pe strada Plantelor, in Bucurestiul vechi si curat, cu poezie. O casa batrana acoperita cu iedera cum rar am vazut in alta parte, copaci si case cu personalitate in jur.

Florin Andrei Vanau e un chef foarte talentat, si a intrat si el in clubul inca restrans al creatorilor de bucatarie, Noua Bucatarie Romaneasca, originala, creativa. Vom auzi multe despre el in viitorul apropiat, sunt convins, si sper ca si de originalul lor proiect…

Meniul din ultima sambata a lunii august, Chef Florin Andrei Vanau

  • Coliparia: unt cu pasta de ardei rosu si cococi pe plita
  • Assiette de amuse bouche: rulada de porc pe sorici de porc expandat, rulada de pui pe chips de malai, salata de vinete picanta pe scruton de paine; spumant Panciu Brut
  • Coapte din gradina: supa de rosi coapte din gradina chefului, coapte la jar si facute supa crema rece stilul gaspacho, cu rosii cherry galbene murate, scalii de telemea deasupra; Amadoc Riesling Italian de la Crama Thesaurus
  • De la Dunare: file de sturion la jar, cu kale trasa in tigaie cu usturoi si unt, piure de mamaliga cu perle de branza, pudra de rosii si storceag; Sauvignon Single Vineyard Crama Thesaurus
  • Palate cleanser: Capra si strugurii, un iaurt de capra rece cu struguri negri
  • Pasari rosii: piept de rata si de porumbel la jar, cu piure de dovleac placintar, dovleac marinat si zucchini la gratar demi si hrisca prajita; Reserva cupaj Crama Thesaurus
  • Neaosa din Moldova: poale in brau; vin desert Sauvignon Blanc, Crama Corcova
  • Petits fours: Pralinele lui Zobuian – piersica in palinca, menta si pin, cafea.
Cina Epicurean Enigma
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube Video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Strada Plantelor din Bucurestiul vechi, curat si cu poezie
Data actualizarii: 07/10/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close