Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Afiseaza
comentarii

O cina peruviana memorabila

Gazda noastra (in rosu)

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitatia doamnei María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadoarea Republicii Peru in Romania, avanpremiera la Saptamana Gastronomica Peruana, care se desfasoara in perioada 9-15 Octombrie la Athenee Palace Hilton. Au avut un invitat special, o lady-chef peruvianca destul de tanara, care lucreaza la un mare restaurant din Spania, Irene Guttierez (in fotografie). Ea a pregatit, alaturi de Franz Conde, executive chef la Athenee Palace Hilton, un meniu traditional peruan cu cateva accente de bucatarie fina, extrem de apreciat de invitatii care stiu ce e aceea o mancare buna.

Si, desigur, muzica si dansurile latino, care intorceau instantaneu toate scaunele catre scena, de cate ori apareau cei patru tineri dansatori pe care ii puteti vedea si in pozele si video-urile din paginile urmatoare.

In Bucuresti a fost un restaurant peruvian, dar nu am mai auzit de el, cred ca e inchis acum si nu stiu sa mai existe vreunul. Nici eu nu am stiut pana acum ca mancarea peruviana poate sa fie atat de buna, a fost o surpriza de proportii. Mi-au placut toate, fara rezerve, insa, in special, quinoa cu unt si branza, St. Jacques-urile cu branza si puiul cu sos de lapte si ardei iute (cel cu sosul galben in poze).

In ultimi ani, Peru se straduieste sa atraga atentia si ca destinatie turistica gastronomica, pe langa cea arheologica si peisagistica, si are toate sansele sa reuseasca, dupa cum vad ca stau lucrurile in bucataria lor… (GB – octombrie 2017)

Irene Guttierez

Irene Guttierez

Meniul

UQUITAS CRUJIENTES CON ANGUILA
Crispy cassava with smoked eel

CHORITOS A LA CHALACA
Mussels with Peruvian salsa

CAUSA
Layered salad of Potato and aji

CEVICHE CLASICO
Marinated raw fish with Peruvian aji and lemon

PAPA A LA HUANCAINA
Potato salad with cheese and aji sauce

ANTICUCHOS
Grilled beef heart skewers

CONCHITAS A LA SUMAQ
Baked Scallops with cheese

PESQE DE QUINUA
Creamed quinoa with butter and cheese

LOMO SALTADO
Stir fried beef with peppers and onions, rice and French fries.

AJIDE GALLINA
Chicken stew with milk and aji Amarillo

ARROZ CON PATO
Rice with duck, coriander and beer

ARROZ BLANCO CON CHOCLO
Rice and corn

SUSPIRO A LA LIMENA
Milk fudge and meringue

CHOCOLUCUMA
Chocolate and Peruvian Lúcuma fruit

APPROZ CON LECHE
Rice pudding

MAZAMORRA MORADA
Purple corn pudding

– – –

Pisco Sour (o bautura peruviana traditionala)
Intipalka white wine
Intipalka red wine
Orange and Grapefruit juice
Selection of Soft drinks
Still and sparkling water

O cina peruviana memorabila

Meniul

Save

Save

Data actualizarii: 27/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close