Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facut sediul Uniterului.

Casa e mare, Uniterul nu are atatia angajati si atata activitate ca sa o umple, pe de o parte, si niciodata nu iti strica niste bani in plus, pe de alta. Asa ca, dupa multi ani, au inceput sa inchirieze parterul si gradina unora care sa faca restaurante din ele. Il tin minte pe primul, cred ca Le Theatre se numea. A mers foarte bine la inceput, a facut si o oarecare faima, mai ales datorita gradinii spectaculoase si a unor evenimente culturale pe care le mai faceau acolo. Apoi nu am mai auzit de ei, alte restaurante le-au luat-o cu mult inainte in oras.

Am mai fost la un restaurant cu nume italienesc, facut de un italian la Uniter. El credea ca e ceva deosebit, insa altii nu au fost de aceeasi parere. L-a inchis italianul. Iarasi nu a mai fost nimic acolo, o buna bucata de vreme, ca acum sa aud ca s-a deschis unul nou, de vreo doua saptamani, care se cheama Savart.

M-am uitat pe site-ul lor. Numele vine de la savoare si arta, adica „Savart, arta savorilor gourmet”, cum se prezinta ei insisi. Mai scriu si ca Manuela Paraschivescu, chef si co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinara franceza Gregoire Ferrandi si s-a format profesional in bucatarii de restaurante cu doua stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub indrumarea lui Guy Martin, si la Thoumieux, cu Jean-Francois Piege. Foarte bine pana aici!

In interior au un salon destul de mare la Savart, amenajat interesant, desi nu e ceva deosebit, care sa atraga atentia in mod deosebit. Am vrut sa fac poze, insa au fost foarte suspiciosi si am renuntat pana la urma, nu eram in toane prea bune ca sa raspund la interogatoriul preliminar unei eventuale aprobari.

Gradina casei e de efect, dupa cum am spus, si am vazut-o cand avea amenajarea ei cea mai spectaculoasa, cu multa verdeata si flori. E si acum verde, insa nu pare prea ingrijita, cred ca e acum asa cum au gasit-o, nu se vede vreo urma de investitie acolo. Nu am urcat in foisor. Si acela era deosebit, insa cred ca e cam in aceeasi stare ca si restul in acest moment.

Sa trecem la mancarea de la Savart, acum, pentru ca daca e foarte buna, asa cum te duce gandul cand le citesti site-ul, toate celelalte trec pe locul al doilea. Meniul e excelent alcatuit si prezentat, se vede de departe ca vine direct de la sursa. Bucatarie internationala fina, pe site mergand mai departe cu precizarile, si anume mancaruri din Franta, Spania, Thailanda si Mexic.

Noi am luat asa la Savart: Pappardelle cu creveti gatiti in unt cu vin si verdeata, sos bisque, Paris-Brest cu crema de somon afumat, branza si wasabi, salata de ridichi cu castraveti proaspeti, marar si lamaie, Muschi fraged de iepure, cu piure “aligot” cu rosii uscate, mix de salate asezonate cu vinegreta balsamica si ulei de usturoi si o Salata de quinoa bicolora cu rosii cherry, avocado, porumb copt pe grill, ardei gras, ardei iute, lime, coriandru, ceapa rosie, seminte de dovleac cu niste felii de carne de porc alaturi.

Dar mancarea a fost deparre de ce promitea site-ul. Papardelele destul de comune, cu sosul bun, insa. Quinoa nimic special cu ea, la fel si porcul; iepurele bunicel, dar nu ceva nemaimancat; si la fel si piureul; covrigul Paris-Brest a fost prea uscat si fara gust, si nici gustul spumei de somon afumat nu l-am simtit. Desertul a fost cel mai bun din tot ce am mancat la Savart, iar cafeaua a fost buna si ea.

Serviciul a fost bun, cu un chelner sigur pe el, cu dialog, deschis. Nu era el prea atent la detalii, dar daca i le explica cineva, sunt sigur ca le baga repede la cap, pare genul care se prinde repede. Erau cativa clienti la mesele de pe terasa.

Preturile ar fi trebuit sa fie considerat mici la Savart, daca in farfurie ar fi fost ceea ce promiteau meniul si site-ul. Insa nu a fost cazul, dupa cum am spus, asa ca sa le consideram rezonabile pentru moment.

Cred ca Manuela Paraschivescu si ceilalti de la Savart nu au luat destul de in serios acest demers si nici nu au facut investitia care se face acum cand deschizi un restaurant in Bucuresti. Probabil ca inca nu stiu ca in ultimii cativa ani restaurantele din Bucuresti au avansat foarte mult, si acum trebuie sa se masoare cu competitori cu adevarat redutabili. Daca Manuela Paraschivescu nu face o schimbare radicala in bucatarie, in primul rand, s-ar putea ca domnul Caramitru sa ramana iarasi fara chiriasi pana la sfarsitul anului… (GB – iunie 2018)

Savart în 2018

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ajuns din nou la Savart, de data aceasta la invitatia lor, ca sa-mi prezinte noul meniu, alcatuit in urma concluziilor trase la ju...

Savart, august 2018

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am revenit la Savart, imi propusesem sa fac asta fiindca era mare diferenta intre ceea ce arata meniul cand il citesti si ceea ce sp...

Savart

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult...Savart e genul de restaurant în care ajungi până la urmă să mănânci în exces, dacă nu ai o tărie de oțel pentru a rezi...

Data actualizarii: 12/11/2019

  • Anonim :

    Seara de luni 5 august 2019, a fost o cina extraordinara la restaurantul SAVART din strada Enescu 2-4 . In primul rand tin sa multumesc foarte mult doamnei Chef Manuela Paraschivescu, care ne-a prezentat detalii despre falurile de mancare, si este o prezenta deosebit de agreabila , delicata si nu este numai un Chef foarte inspirat in combinatia sosurilor cu carnea sau pestele, a garniturilor, toate cu textura fina si cu un gust nemaipomenit, fin, savuros. Se simtea ca sunt facute cu suflet, din dragoste de meserie. Ambianta a fost foarte placuta, iar servirea excelenta; din pacate nu stiu cum se numea domnisoara, dar a fost extrem de atenta cu noi, foarte civilizata si ne-a facut reala placere sa ne fie in preajma. Intr-un cuvant o seara de exceptie, placuta; cu siguranta vom mai reveni in acest loc.
    Lia Mihaita

  • Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close