Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

321 vizite

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

60 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

92 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

361 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

509 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

737 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

199 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

303 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

177 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

296 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

148 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

281 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

265 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

283 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1306 vizite 1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

61 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

240 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

300 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

205 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

20 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

25 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

213 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

16 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

372 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

466 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare…

Am revenit la Savart, imi propusesem sa fac asta fiindca era mare diferenta intre ceea ce arata meniul cand il citesti si ceea ce spun ei pe site-ul lor, pe de o parte, si ce mi s-a parut mie la prima vizita. Nu am fost nici atunci singur, si nici acum, tocmai ca sa ma mai pot consulta cu cineva si sa aiba mai multa greutate ce spun despre acest Savart.

Si, ca sa incep direct cu concluzia, a doua vizita a confirmat fara gres ce am spus dupa prima: mancarea de la Savart e mediocra, nu e nicicum ce isi poate imagina cineva cand citeste site-ul si meniul!

Acum am luat un Parfait de ficat de iepure, chutney de ceapa cu cabernet, ou posat, panko, beurre noisette si mesclun de salate – un pate care nu a avut niciun gust! Apoi Taitei sticlosi birmanezi cu porc fraged in sos de cocos, lime si coriandru. Taiteii foarte buni, desi mult mai iuti decat orice e permis intr-o bucatarie fina. Pestele a fost File de cod alb de captura posat, cu confit de praz, cartofi violeti si beurre noisette – pestele obisnuit, nimic special cu el, prazul foarte bun, cartofii violeti fara niciun gust, au ramas in farfurie. Fara amuse bouche.

S-a ocupat un chelner tanar de noi, amabil, copil bun, dar nu cred ca s-a lamurit inca in ce job a nimerit.

I-am lasat pe Savart in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, desi acum poate ca sunt acolo doar cu o parte mica din meniu. Nu stiu ce isi propun cu acest restaurant si cu felul acesta de a face mancarea. Daca ma mai lamuresc, voi mai scrie… (GB – august 2018)

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facut sediul Uniterului. (…)

M-am uitat pe site-ul lor. Numele vine de la savoare si arta, adica „Savart, arta savorilor gourmet”, cum se prezinta ei insisi. Mai scriu si ca Manuela Paraschivescu, chef si co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinara franceza Gregoire Ferrandi si s-a format profesional in bucatarii de restaurante cu doua stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub indrumarea lui Guy Martin, si la Thoumieux, cu Jean-Francois Piege. Foarte bine pana aici! (…)

Sa trecem la mancarea de la Savart, acum, pentru ca daca e foarte buna, asa cum te duce gandul cand le citesti site-ul, toate celelalte trec pe locul al doilea. Meniul e excelent alcatuit si prezentat, se vede de departe ca vine direct de la sursa. Bucatarie internationala fina, pe site mergand mai departe cu precizarile, si anume mancaruri din Franta, Spania, Thailanda si Mexic. Noi am luat asa la Savart: Pappardelle cu creveti gatiti in unt cu vin si verdeata, sos bisque, Paris-Brest cu… (citeste tot)

Savart, restaurant specific multicuisine la Uniter, in spatele Bisericii Albe

 

O promisiune inca neonorata

Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facu...

Data actualizarii: 01/01/2019

Savart, august 2018