Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, iarasi la insistentele unor prieteni care au spus ca Aubergine e un restaurant exceptional. Sau, mai precis spus, ca mancarea de la Aubergine e foarte buna, fiindca stiam si eu, deja, ca Aubergine e un restaurant frumos, in una dintre cele mai romantice zone ale Bucurestiului – Centrul Vechi, desigur.

Ca sa epuizez rapid subiectul ambiantei de la Aubergine, ar fi de spus ca acum arata si mai bine decat il stiam, foarte bine amenajat si mobilat. Data trecuta am stat afara, pe terasa, am urcat in fuga doar sa vad ce e la etaj, dar nu imi aduc aminte daca erau si atunci cele inca doua saloane, din spate, fata de cel mare, care da spre strada. Oricum, toate arata foarte bine, am facut multe poze si asta ma scuteste de o descriere care ar fi fost, oricum, incompleta.

Ce nu ne-a placut la Aubergine, legat de ambianta, au fost mesele mult prea mici, mai ales ca au luat si decizia bizara de a servi mancarea in farfurii (platouri) disproportionat de mari. Si muzica prea tare…

Meniul mediteranean e alt punct forte al lui Aubergine, inca si mai puternic decat cel cu ambianta. Fiindca restaurante amenajate extrem de atragator gasesti la tot pasul in Bucuresti, insa un meniu ca acela al lui Aubergine, ba!

Aubergine are un meniu mediteranean foarte lung, ceea ce ne-a ridicat mari, mari semne de intrebare. Hai sa presupunem ca au acolo un bucatar atat de nemaipomenit, incat stie sa faca bine tot ce scrie in meniul acela kilometric. Insa nu vad cum ar putea sa tina atatea produse proaspte in magazie. Cat despre o bucatarie de restaurant in Centrul Vechi… dar mai bine sa nu vorbim despre asta!

Asadar, meniul de la Aubergine e mediteranean, dupa cum am spus, insa cu mancaruri de jur imprejurul marii mari, nu doar de pe coasta europeana, asa cum asociaza in minte mai toata lumea cuvintele „bucatarie mediteraneana” cu imaginile farfuriilor de mancare. Au la Aubergine si mancaruri nord africane si din Orientul Apropiat – patronii si/ sau bucatarii fiind din Israel, din cate am auzit.

Cand deschizi tabletele electronice si vezi toate felurile acelea de mancare, cu poze apetisante si descrieri detaliate, e chiar impresionant. Sunt si pe site-ul lor, merita aruncata o privire.

Noi am luat doua supe, una din coada de bou (tauras, dupa cum scrie pe tableta) si cealalta de morcovi si ciuperci, asa si asa amandoua, nimic deosebit. Apoi vinete vegan, destul de bune, Kebab Aubergine din antricot de vita, un fel de musaca cu o vanata intreaga si carne tocata de vita – aceasta buna, dar cam sarata – si Ciuperci speciale, adica niste ciuperci cu sos, bunicele, dar fara nimic special.

Serviciul a fost amestecat, cu un chelner sigur pe el, placut si cu replica, si cu unul junior complet aerian, care nu parea sa inteleaga mai nimic din ce e in salonul acela. Nu pot sa nu povestesc o faza cu el… 🙂 Ii spunem noi ca impartim toata mancarea. Evident, habar nu avea ce insemna asta. S-a uitat la noi, ne-a zambit putin, ca si cum ar fi spus: „Ma bucur pentru voi, hai, dati-i drumul!”, dupa care ne-a intors spatele si a plecat. I-am explicat parinteste ca avem nevoie si de niste farfurii, apoi de linguri, ca sa impartim ce era in cele trei platouri. A fost foarte surprins de descoperire, dupa care s-a intors cu doua linguri.

Nu l-am lasat sa plece, asa, cu una, cu doua. L-am intrebat cum impartim noi mancarea din cele trei platouri cu cele doua linguri. Raspunsul a fost induiosator: „Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce nu e bine?”… 🙂 🙂

Lume multa la Aubergine, toate mesele erau rezervate, unii veneau in grupuri, numerosi turisti cu valize mari dupa ei. Sigur, turistul e turist, trebuie sa fii ingaduitor cu inteligenta lui, dar tare ma trage banuiala ca ceilalti, neturistii, cred la fel ca si prietenii mei care m-au tot trimis la Aubergine, ca e o mancare nemaipomenita acolo…

Poate ca, in meniul acela atat de lung, veti gasi si mancarea nemaipomenita despre care se vorbeste atat in oras. Noi nu am nimerit-o nici de data aceasta, din pacate… (GB – martie 2018)

Aubergine (Centrul Vechi)

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti?Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, iarasi la insistentele unor prieteni care au spus ca Auber...

Data actualizarii: 21/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close