Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București Sun...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Afiseaza

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau

Se pare ca Patru Anotimpuri e unul dintre restaurantele mari din Parcul Herastrau pe care numai cunoscatorii il nimeresc din prima, pentru ca nu am vazut vreun panou pe care sa scrie numele lui. Mai mult, e atat de ascuns intre copacii mari si batrani si in vegetatia deasa, mai deasa decat in alte parti ale marelui parc, incat poti trece pe langa el fara sa banuiesti ca acolo e un restaurant.

Patru Anotimpuri e langa terenurile de tenis. Are un salon in care intra aproape o suta de oameni, daca nu dau prea tare din maini si din picioare. E destul de intunecos, insa e deschis doar toamna tarziu si iarna, si atunci oricum nu lumina soarelui iti este de folos. O ambianta clasica, din alte vremuri, demodata, chiar, nu mai face nimeni in zilele acestea un astfel de aranjament, daca e sa o construiasca de la zero si nu sa ia ceva care era asa iniante si nu vrea sa mai cheltuiasca. Insa pare confortabil, cu scaune si mese comode, mult lemn, atmosfera calda.

Insa cred ca iarna vin putini oameni, vara isi fac cei de la Patru Anotimpuri aproape toata cifra de afaceri, cu terasa. Care terasa e mare, umbroasa, cu copacii printre mese, sau mesele printre copaci, cum vreti sa o luati. Au si o pergola, o portiune acoperita, in caz ca. Nu e foarte ingrijita, e facuta cam la repezeala, cu economie, cu ce le-a cazut la indemana. Daca te uiti mai de aproape mai vezi paianjeni si lucruri care ar trebui curatate, macar o data pe luna.

Au un gratar mare pe terasa, cu gratargiu si pisici care se invart in jurul lui, e o imagine de terasa de pe vremuri, care se rareste din ce in ce mai mult. Probabil ca are priza mai mare la cei din alte generatii, cu nostalgii.

Meniul de la Patru Anotimpuri e romanesc, bucatarie traditionala obisnuita, felurile arhicunoscute, mancare pe care si-o fac oamenii si acasa, in buna parte. Nu tin minte sa fi vazut ceva special acolo, nici nu si-au propus si nici nu par sa se priceapa la altceva. Par sa fie niste oameni din generatiile trecute de bucatari si sefi de restaurante, care asta au facut toata viata. De la o anumita varsta incolo nu te mai schimbi, si asta in primul rand pentru ca nu vrei sa o mai faci, nu ca nu te-ar duce capul, probabil. Si chelnerii par sa se incadreze in acest scenariu – cel putin o parte dintre ei.

Dar cel mai clar semnal ca acolo sunt oameni din alte timpuri sunt fetele de masa duble si groase de pe mesele terasei, albe, asa cum nu mai vezi in multe saloane de restaurante de acum, daramite pe o terasa…

Mancarea a fost destul de buna, odata ce ne-am lamurit ce e cu meniul si cu preturile de la Patru Anotimpuri si ne-am potrivit asteptarile la acest nivel. O ciorba de perisoare a fost buna, cea de burta mai putin; limba cu masline a fost buna si ea, dar prea sarata (daca sunt maslinele sarate nu mai pui la fel de multa sare), o varza la cuptor cu mamaliga asa si asa, pastrama de oaie destul de buna, iar micii surprinzator de buni, printre cei mai buni pe care i-am mancat in Bucuresti.

Preturile sunt rezonabile la Patru Anotimpuri, cu mai putin de 100 de lei iti poti umple burta bine, si cu vreo doua pahare de vin. Clienti erau destui, cei mai multi in echipamente de sport, semn ca veneau direct de pe terenurile de tenis de alaturi. Cei care cunosc bine locul mi-au spus ca la Patru Anotimpuri e un loc de adunare al PSD-ului. Erau pe acolo mai multi care discutau politica, intr-adevar, dar nu stiu de pe unde veneau.

Patru Anotimpuri e un restaurant cinstit, la urma urmei, la care stii dinainte ce gasesti, care pastreaza preturi ca in oras, chiar daca are o terasa cu niste copaci pe care nu ii mai poti vedea prea des in mijlocul orasului. O sa mai merg la iarna acolo, sunt curios sa vad ce se intampla. (GB – august 2017)

Patru Anotimpuri, un restaurant cu loc de joaca pentru copii

Se vede si in poze, la Patru Anotimpuri au un spatiu de joaca destul de mare, aproape de mese. Nu e mare lucru, vreo doua topogane si o plasa de catarat, insa e inchis, si nu sunt nici semne ca ar vrea sa-l mai redeschida vreodata. Insa copiii au pe unde sa se joace la Patru Anotimpuri, si par sa fie acceptati, poate chiar bine primiti. Si multele mate de la Patru Anotimpuri ii vor atrage, cu siguranta… 🙂

Patru Anotimpuri, restaurant cu loc de joaca pentru copii

Save

Save

Data actualizarii: 15/11/2019

Patru Anotimpuri  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close