Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Afiseaza

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreacă weekend-ul la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei și să se bucure de aproape 150 de sortimente de vinuri și de muzica celor 8 trupe prezente pe scenă. Vinul și cultura moldovenească au fost savurate într-un eveniment organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova și desfășurat în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău.

Vinul, cadrul natural deosebit de la Lagoo-Snagov, spațiile de relaxare, vremea însorită și muzica de calitate au oferit vizitatorilor cel mai bun prilej de a ieși din casă în weekend-ul ce tocmai a trecut. ,,Ne bucurăm să vedem că Festivalul Vinului Moldovei a avut un debut atât de spectaculos prin numărul impresionant de vizitatori. Prin acest proiect ne-am dorit să punem laolaltă ceea ce românii îndrăgesc cel mai tare din ceea ce înseamnă Moldova de peste Prut: vinurile bune, muzicienii noștri, gastronomia și tradițiile, multe dintre ele comune. Am decis ca evenimentul de aici să se desfășoare în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău tocmai pentru a sublinia importanța conexiunii dintre România și Moldova, în an centenar. Avem același grai și aceleași soiuri de vin, iar festivalul care tocmai s-a încheiat a demonstrat că avem și același suflet”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

În spațiul de la Lagoo-Snagov au fost prezente 30 dintre cele mai importante crame din Republica Moldova, iar experiența degustării vinurilor a fost nu doar savuroasă, dar și digitalizată, pentru prima oară la un astfel de eveniment impresiile publicului putând ajunge în timp real la producători, prin soft-ul special creat pentru festival. În intervalul 12:00 – 17:00, în preambulul concertelor, vizitatorii au fost însoțiți în experiența lor de degustare de somelierul Ștefan Teriș, care a comentat de pe scenă, alături de prezentatorul Radu Constantinescu, maniera optimă în care ne putem bucura de vinurile de calitate. Universul gastronomiei moldovenești a fost prezentat publicului de Chef Marian Danu și de scriitoarea Angela Brașoveanu. Pe cele aproape 6 hectare pe care s-a defășurat festivalul, publicul a putut experimenta stări diverse, de la serenitatea și liniștea lacului aflat pe domeniul Lagoo, până la spațiile special dedicate copiilor, zonele de degustare și gastronomie sau demonstrațiile folclorice pe ritmurile dobei celebrei Bunici din Moldova, care a acompaniat brandurile Din Inimă.

Cea mai dinamică zonă a festivalului a fost cea din fața scenei, unde au putut fi ascultați cei mai iubiți artiști din Republica Moldova: Carla’s Dreams și Zdob și Zdub.  Muzica propusă de organizatori a fost pe toate gusturile, de la fusion-jazz-ul adus pe scenă de Irina Sârbu Band și Nadia Trohin & Mircea Tiberian la eclectismul celor de la Cuibul sau trupa Valeriei Stoica. Nu a lipsit nici rock-ul alterntiv autohton prin trupele The Mono Jacks și Byron.

“Este minunat că Festivalul Vinului are loc în același timp cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău. Este o sincronizare a valorilor culturale, pentru că vinul, în afară de gust, are și istorie și tradiție. O asemenea asociere este binevenită pentru că, deși suntem 2 țări, cultura noastră este aceeași, cultura vinului este aceeași, la fel și tradițiile și obiceiurile. Moldovenii au vin bun, au avut mereu și este foarte bine că toată lumea află acest lucru.” – au declarat cei de la Carla’s Dreams.

Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub ne-a spus că: Muzica unește oamenii, iar vinul are aceeași proprietate. Credem că vinul deschide uși și îi face pe oameni să fie mai prietenoși. Un festival al vinului moldovenesc combinat cu muzică bună este o idee minunată. Este prima ediție a acestui eveniment și ne dorim să devină o tradiție, să fie din ce în ce mai mare.”

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din Republica Moldova către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

Recomandat de: Europa FM, Kanal D

Organizatori: Universum, Quartz Records

Parteneri: Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, Organizația Studenților Basarabeni din București

Parteneri media: National Geographic, OZB, România Liberă, Agerpres, Cariere, Igloo, Revista Biz, Vin2.ro, Revista Horeca, Business 24, Ziare.com.

Data actualizarii: 11/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.