Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreacă weekend-ul la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei și să se bucure de aproape 150 de sortimente de vinuri și de muzica celor 8 trupe prezente pe scenă. Vinul și cultura moldovenească au fost savurate într-un eveniment organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova și desfășurat în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău.

Vinul, cadrul natural deosebit de la Lagoo-Snagov, spațiile de relaxare, vremea însorită și muzica de calitate au oferit vizitatorilor cel mai bun prilej de a ieși din casă în weekend-ul ce tocmai a trecut. ,,Ne bucurăm să vedem că Festivalul Vinului Moldovei a avut un debut atât de spectaculos prin numărul impresionant de vizitatori. Prin acest proiect ne-am dorit să punem laolaltă ceea ce românii îndrăgesc cel mai tare din ceea ce înseamnă Moldova de peste Prut: vinurile bune, muzicienii noștri, gastronomia și tradițiile, multe dintre ele comune. Am decis ca evenimentul de aici să se desfășoare în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău tocmai pentru a sublinia importanța conexiunii dintre România și Moldova, în an centenar. Avem același grai și aceleași soiuri de vin, iar festivalul care tocmai s-a încheiat a demonstrat că avem și același suflet”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

În spațiul de la Lagoo-Snagov au fost prezente 30 dintre cele mai importante crame din Republica Moldova, iar experiența degustării vinurilor a fost nu doar savuroasă, dar și digitalizată, pentru prima oară la un astfel de eveniment impresiile publicului putând ajunge în timp real la producători, prin soft-ul special creat pentru festival. În intervalul 12:00 – 17:00, în preambulul concertelor, vizitatorii au fost însoțiți în experiența lor de degustare de somelierul Ștefan Teriș, care a comentat de pe scenă, alături de prezentatorul Radu Constantinescu, maniera optimă în care ne putem bucura de vinurile de calitate. Universul gastronomiei moldovenești a fost prezentat publicului de Chef Marian Danu și de scriitoarea Angela Brașoveanu. Pe cele aproape 6 hectare pe care s-a defășurat festivalul, publicul a putut experimenta stări diverse, de la serenitatea și liniștea lacului aflat pe domeniul Lagoo, până la spațiile special dedicate copiilor, zonele de degustare și gastronomie sau demonstrațiile folclorice pe ritmurile dobei celebrei Bunici din Moldova, care a acompaniat brandurile Din Inimă.

Cea mai dinamică zonă a festivalului a fost cea din fața scenei, unde au putut fi ascultați cei mai iubiți artiști din Republica Moldova: Carla’s Dreams și Zdob și Zdub.  Muzica propusă de organizatori a fost pe toate gusturile, de la fusion-jazz-ul adus pe scenă de Irina Sârbu Band și Nadia Trohin & Mircea Tiberian la eclectismul celor de la Cuibul sau trupa Valeriei Stoica. Nu a lipsit nici rock-ul alterntiv autohton prin trupele The Mono Jacks și Byron.

“Este minunat că Festivalul Vinului are loc în același timp cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău. Este o sincronizare a valorilor culturale, pentru că vinul, în afară de gust, are și istorie și tradiție. O asemenea asociere este binevenită pentru că, deși suntem 2 țări, cultura noastră este aceeași, cultura vinului este aceeași, la fel și tradițiile și obiceiurile. Moldovenii au vin bun, au avut mereu și este foarte bine că toată lumea află acest lucru.” – au declarat cei de la Carla’s Dreams.

Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub ne-a spus că: Muzica unește oamenii, iar vinul are aceeași proprietate. Credem că vinul deschide uși și îi face pe oameni să fie mai prietenoși. Un festival al vinului moldovenesc combinat cu muzică bună este o idee minunată. Este prima ediție a acestui eveniment și ne dorim să devină o tradiție, să fie din ce în ce mai mare.”

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din Republica Moldova către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

Recomandat de: Europa FM, Kanal D

Organizatori: Universum, Quartz Records

Parteneri: Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, Organizația Studenților Basarabeni din București

Parteneri media: National Geographic, OZB, România Liberă, Agerpres, Cariere, Igloo, Revista Biz, Vin2.ro, Revista Horeca, Business 24, Ziare.com.

Data actualizarii: 11/10/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close