Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Afiseaza

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreacă weekend-ul la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei și să se bucure de aproape 150 de sortimente de vinuri și de muzica celor 8 trupe prezente pe scenă. Vinul și cultura moldovenească au fost savurate într-un eveniment organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova și desfășurat în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău.

Vinul, cadrul natural deosebit de la Lagoo-Snagov, spațiile de relaxare, vremea însorită și muzica de calitate au oferit vizitatorilor cel mai bun prilej de a ieși din casă în weekend-ul ce tocmai a trecut. ,,Ne bucurăm să vedem că Festivalul Vinului Moldovei a avut un debut atât de spectaculos prin numărul impresionant de vizitatori. Prin acest proiect ne-am dorit să punem laolaltă ceea ce românii îndrăgesc cel mai tare din ceea ce înseamnă Moldova de peste Prut: vinurile bune, muzicienii noștri, gastronomia și tradițiile, multe dintre ele comune. Am decis ca evenimentul de aici să se desfășoare în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău tocmai pentru a sublinia importanța conexiunii dintre România și Moldova, în an centenar. Avem același grai și aceleași soiuri de vin, iar festivalul care tocmai s-a încheiat a demonstrat că avem și același suflet”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

În spațiul de la Lagoo-Snagov au fost prezente 30 dintre cele mai importante crame din Republica Moldova, iar experiența degustării vinurilor a fost nu doar savuroasă, dar și digitalizată, pentru prima oară la un astfel de eveniment impresiile publicului putând ajunge în timp real la producători, prin soft-ul special creat pentru festival. În intervalul 12:00 – 17:00, în preambulul concertelor, vizitatorii au fost însoțiți în experiența lor de degustare de somelierul Ștefan Teriș, care a comentat de pe scenă, alături de prezentatorul Radu Constantinescu, maniera optimă în care ne putem bucura de vinurile de calitate. Universul gastronomiei moldovenești a fost prezentat publicului de Chef Marian Danu și de scriitoarea Angela Brașoveanu. Pe cele aproape 6 hectare pe care s-a defășurat festivalul, publicul a putut experimenta stări diverse, de la serenitatea și liniștea lacului aflat pe domeniul Lagoo, până la spațiile special dedicate copiilor, zonele de degustare și gastronomie sau demonstrațiile folclorice pe ritmurile dobei celebrei Bunici din Moldova, care a acompaniat brandurile Din Inimă.

Cea mai dinamică zonă a festivalului a fost cea din fața scenei, unde au putut fi ascultați cei mai iubiți artiști din Republica Moldova: Carla’s Dreams și Zdob și Zdub.  Muzica propusă de organizatori a fost pe toate gusturile, de la fusion-jazz-ul adus pe scenă de Irina Sârbu Band și Nadia Trohin & Mircea Tiberian la eclectismul celor de la Cuibul sau trupa Valeriei Stoica. Nu a lipsit nici rock-ul alterntiv autohton prin trupele The Mono Jacks și Byron.

“Este minunat că Festivalul Vinului are loc în același timp cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău. Este o sincronizare a valorilor culturale, pentru că vinul, în afară de gust, are și istorie și tradiție. O asemenea asociere este binevenită pentru că, deși suntem 2 țări, cultura noastră este aceeași, cultura vinului este aceeași, la fel și tradițiile și obiceiurile. Moldovenii au vin bun, au avut mereu și este foarte bine că toată lumea află acest lucru.” – au declarat cei de la Carla’s Dreams.

Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub ne-a spus că: Muzica unește oamenii, iar vinul are aceeași proprietate. Credem că vinul deschide uși și îi face pe oameni să fie mai prietenoși. Un festival al vinului moldovenesc combinat cu muzică bună este o idee minunată. Este prima ediție a acestui eveniment și ne dorim să devină o tradiție, să fie din ce în ce mai mare.”

Vinul Moldovei. O legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din Republica Moldova către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori. (Comunicat de presa – octombrie 2018)

Un eveniment Vinul Moldovei – O legendă vie

Recomandat de: Europa FM, Kanal D

Organizatori: Universum, Quartz Records

Parteneri: Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni, Organizația Studenților Basarabeni din București

Parteneri media: National Geographic, OZB, România Liberă, Agerpres, Cariere, Igloo, Revista Biz, Vin2.ro, Revista Horeca, Business 24, Ziare.com.

Data actualizarii: 11/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.