Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

SushiRoom pariaza pe apetitul pentru contraste al oamenilor cu bani ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

Una dintre marile curti din spate ale Bucurestiului Blueberry Garde...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

La Piovra pizza & pasta & more, un deja vu La Piovra e ...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Afiseaza

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a investit mult…

Iarasi am uitat sa intreb de unde vine numele acesta fistichiu, desi mereu imi propuneam sa aflu, cand treceam prin fata si vedeam scris mare pe cladire „Phii 16”. M-am uitat si pe site-ul lor, dar nu scrie. Pe Internet am gasit doar „Professional Home Inspection Institute”, or avea vreo legatura?

Cand s-a deschis, acum mai multi ani, Phii 16 a avut o scurta perioada de glorie, dupa care a cazut in uitare. Unii ii preziceau ca va fi punctul de atractie al zonei Pietei Floreasca, dar nu a fost asa.

Cladirea cu caramida rosie de pe Calea Floreasca, chiar langa piata, atrage privirea si iese in evidenta prin arhitectura neobisnuita intre doua blocuri mari de pe cunoscuta strada. Are parter si etaj si o mica terasa in fata. Si interiorul e neobisnuit si cu totul neregulat la Phii 16. Au o sala nu prea mare jos, cu barul in spate, iar la etaj, unde e geamul acela mare, inca un salon, destul de mic. Cred ca mai au o sala mica, dar nu stiu daca e functionala. La inceput aveau si un salon foarte frumos amenajat, la parter sau intre etaje, in spate, e cel ale carui poze sunt si pe site, era lounge-ul, cigar barul proiectat a fi cheia succesului lui Phii 16. Am intrebat de el acum, dar mi-au spus ca nu mai au alte sali in afara celor doua deja mentionate. Nu mi-e clar daca asta inseamna ca nu mai e deloc, sau doar ca nu era disponibil in acel moment.

Phii 16 e bine amenajat, in general, insa nimic special, care sa iasa in evidenta si de care sa iti aduci aminte. Lounge-ul acela, club, cigar bar sau ce o fi, sau fost, era deosebit, atat. Au scaune confortabile, din plus, la etaj sunt si niste banchete cu cateva mese, daca tin bine minte. Culori multe si tari, inchise, parca nu prea inspirat intr-un spatiu nu prea luminos. Televizorul era pus pe un canal pentru gospodine, cred, dar care in jumatate din timpul pe care l-am petrecut acolo mi-a aratat numai reclame la medicamente, cu tot felul de imagini de oameni ologi, cu bube, cu malformatii care urmau sa se mai indrepte, dupa promisiunea din finalul clipului, dar tot ultimul lucru pe care ai vrea sa-l vezi intr-un restaurant erau.

Terasa din fata arata binisor, are si vreo doi copacei in jur. Nu aveau aer conditionat inauntru, nici ventilatoare sau stropitori pe terasa, asa ca la 35C nu iti mai ardea de stat prea mult la Phii 16…

Despre mancare, pe site-ul Phii 16 scrie „fine dining”. Nici vorba despre asa ceva! Ba, mai mult, nici macar in Lista Restocracy nu a ajuns, desi acolo marea majoritate a restaurantelor nu au legatura cu fine diningul, nici ele. Cand au deschis, la inceput tin minte ca au avut un meniu cu mai multe pretentii, ceva mai sofisticat, dar nu mai e cazul. Acum l-au scurtat si l-au simplificat foarte mult, nu l-am mai incadrat nici macar la bucataria internationala, ci la cea urbana, care e aripa populara a acestei bucatarii, varianta ei simplificata.

Nu e rea mancarea la Phii 16, dar nimic deosebit, asa ca am si uitat instantaneu ce am avut acolo pe masa. Tin minte ca erau bucatale de mar in supa, destul de interesanta combinatia, si ca prezentarea celui de-al doilea fel era foarte elaborata, s-a chiunit bucatarul sa construiasca un adevarat edificiu pentru o mancare destul de simpla. Au incercat sa ma convinga sa iau un meniu al zilei, ceva gata facut, probabil ca nu aveau chef de muncit in plus pe o asemenea canicula, dar am rezistat.

Serviciul a fost cam apatic, cu un chelner toropit de caldura, abia isi mai tragea sufletul. Isi tot facea de lucru inauntru, asa ca si eu, si cei doi clienti de alaturi trebuia sa ne ridicam de la masa si sa ne ducem la bar daca aveam ceva de vorbit cu el.

Clienti putini la Phii 16, si putini vad de fiecare data cand trec prin fata. Poate ca or fi, dar nu-i vad eu, cine stie, or sta inchisi in lounge ca sa fumeze, departe de privirile indiscrete de afara. Insa mi-e teama ca realitatea e mult mai simpla in caul lui Phii 16… ­čÖü (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 02/05/2018

Phii 16  - Calea Floreasca, nr. 89 (Piata Floreasca)