Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2297 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2263 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

450 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2518 vizite

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

2501 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5914 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2721 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

2102 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

63 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

2030 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

635 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

30 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

136 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

6070 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1163 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

735 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

731 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

399 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1559 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

918 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

390 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

300 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1765 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

705 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2275 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a investit mult…

Iarasi am uitat sa intreb de unde vine numele acesta fistichiu, desi mereu imi propuneam sa aflu, cand treceam prin fata si vedeam scris mare pe cladire „Phii 16”. M-am uitat si pe site-ul lor, dar nu scrie. Pe Internet am gasit doar „Professional Home Inspection Institute”, or avea vreo legatura?

Cand s-a deschis, acum mai multi ani, Phii 16 a avut o scurta perioada de glorie, dupa care a cazut in uitare. Unii ii preziceau ca va fi punctul de atractie al zonei Pietei Floreasca, dar nu a fost asa.

Cladirea cu caramida rosie de pe Calea Floreasca, chiar langa piata, atrage privirea si iese in evidenta prin arhitectura neobisnuita intre doua blocuri mari de pe cunoscuta strada. Are parter si etaj si o mica terasa in fata. Si interiorul e neobisnuit si cu totul neregulat la Phii 16. Au o sala nu prea mare jos, cu barul in spate, iar la etaj, unde e geamul acela mare, inca un salon, destul de mic. Cred ca mai au o sala mica, dar nu stiu daca e functionala. La inceput aveau si un salon foarte frumos amenajat, la parter sau intre etaje, in spate, e cel ale carui poze sunt si pe site, era lounge-ul, cigar barul proiectat a fi cheia succesului lui Phii 16. Am intrebat de el acum, dar mi-au spus ca nu mai au alte sali in afara celor doua deja mentionate. Nu mi-e clar daca asta inseamna ca nu mai e deloc, sau doar ca nu era disponibil in acel moment.

Phii 16 e bine amenajat, in general, insa nimic special, care sa iasa in evidenta si de care sa iti aduci aminte. Lounge-ul acela, club, cigar bar sau ce o fi, sau fost, era deosebit, atat. Au scaune confortabile, din plus, la etaj sunt si niste banchete cu cateva mese, daca tin bine minte. Culori multe si tari, inchise, parca nu prea inspirat intr-un spatiu nu prea luminos. Televizorul era pus pe un canal pentru gospodine, cred, dar care in jumatate din timpul pe care l-am petrecut acolo mi-a aratat numai reclame la medicamente, cu tot felul de imagini de oameni ologi, cu bube, cu malformatii care urmau sa se mai indrepte, dupa promisiunea din finalul clipului, dar tot ultimul lucru pe care ai vrea sa-l vezi intr-un restaurant erau.

Terasa din fata arata binisor, are si vreo doi copacei in jur. Nu aveau aer conditionat inauntru, nici ventilatoare sau stropitori pe terasa, asa ca la 35C nu iti mai ardea de stat prea mult la Phii 16…

Despre mancare, pe site-ul Phii 16 scrie „fine dining”. Nici vorba despre asa ceva! Ba, mai mult, nici macar in Lista Restocracy nu a ajuns, desi acolo marea majoritate a restaurantelor nu au legatura cu fine diningul, nici ele. Cand au deschis, la inceput tin minte ca au avut un meniu cu mai multe pretentii, ceva mai sofisticat, dar nu mai e cazul. Acum l-au scurtat si l-au simplificat foarte mult, nu l-am mai incadrat nici macar la bucataria internationala, ci la cea urbana, care e aripa populara a acestei bucatarii, varianta ei simplificata.

Nu e rea mancarea la Phii 16, dar nimic deosebit, asa ca am si uitat instantaneu ce am avut acolo pe masa. Tin minte ca erau bucatale de mar in supa, destul de interesanta combinatia, si ca prezentarea celui de-al doilea fel era foarte elaborata, s-a chiunit bucatarul sa construiasca un adevarat edificiu pentru o mancare destul de simpla. Au incercat sa ma convinga sa iau un meniu al zilei, ceva gata facut, probabil ca nu aveau chef de muncit in plus pe o asemenea canicula, dar am rezistat.

Serviciul a fost cam apatic, cu un chelner toropit de caldura, abia isi mai tragea sufletul. Isi tot facea de lucru inauntru, asa ca si eu, si cei doi clienti de alaturi trebuia sa ne ridicam de la masa si sa ne ducem la bar daca aveam ceva de vorbit cu el.

Clienti putini la Phii 16, si putini vad de fiecare data cand trec prin fata. Poate ca or fi, dar nu-i vad eu, cine stie, or sta inchisi in lounge ca sa fumeze, departe de privirile indiscrete de afara. Insa mi-e teama ca realitatea e mult mai simpla in caul lui Phii 16… 🙁 (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 02/05/2018

Phii 16