Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a investit mult…

Iarasi am uitat sa intreb de unde vine numele acesta fistichiu, desi mereu imi propuneam sa aflu, cand treceam prin fata si vedeam scris mare pe cladire „Phii 16”. M-am uitat si pe site-ul lor, dar nu scrie. Pe Internet am gasit doar „Professional Home Inspection Institute”, or avea vreo legatura?

Cand s-a deschis, acum mai multi ani, Phii 16 a avut o scurta perioada de glorie, dupa care a cazut in uitare. Unii ii preziceau ca va fi punctul de atractie al zonei Pietei Floreasca, dar nu a fost asa.

Cladirea cu caramida rosie de pe Calea Floreasca, chiar langa piata, atrage privirea si iese in evidenta prin arhitectura neobisnuita intre doua blocuri mari de pe cunoscuta strada. Are parter si etaj si o mica terasa in fata. Si interiorul e neobisnuit si cu totul neregulat la Phii 16. Au o sala nu prea mare jos, cu barul in spate, iar la etaj, unde e geamul acela mare, inca un salon, destul de mic. Cred ca mai au o sala mica, dar nu stiu daca e functionala. La inceput aveau si un salon foarte frumos amenajat, la parter sau intre etaje, in spate, e cel ale carui poze sunt si pe site, era lounge-ul, cigar barul proiectat a fi cheia succesului lui Phii 16. Am intrebat de el acum, dar mi-au spus ca nu mai au alte sali in afara celor doua deja mentionate. Nu mi-e clar daca asta inseamna ca nu mai e deloc, sau doar ca nu era disponibil in acel moment.

Phii 16 e bine amenajat, in general, insa nimic special, care sa iasa in evidenta si de care sa iti aduci aminte. Lounge-ul acela, club, cigar bar sau ce o fi, sau fost, era deosebit, atat. Au scaune confortabile, din plus, la etaj sunt si niste banchete cu cateva mese, daca tin bine minte. Culori multe si tari, inchise, parca nu prea inspirat intr-un spatiu nu prea luminos. Televizorul era pus pe un canal pentru gospodine, cred, dar care in jumatate din timpul pe care l-am petrecut acolo mi-a aratat numai reclame la medicamente, cu tot felul de imagini de oameni ologi, cu bube, cu malformatii care urmau sa se mai indrepte, dupa promisiunea din finalul clipului, dar tot ultimul lucru pe care ai vrea sa-l vezi intr-un restaurant erau.

Terasa din fata arata binisor, are si vreo doi copacei in jur. Nu aveau aer conditionat inauntru, nici ventilatoare sau stropitori pe terasa, asa ca la 35C nu iti mai ardea de stat prea mult la Phii 16…

Despre mancare, pe site-ul Phii 16 scrie „fine dining”. Nici vorba despre asa ceva! Ba, mai mult, nici macar in Lista Restocracy nu a ajuns, desi acolo marea majoritate a restaurantelor nu au legatura cu fine diningul, nici ele. Cand au deschis, la inceput tin minte ca au avut un meniu cu mai multe pretentii, ceva mai sofisticat, dar nu mai e cazul. Acum l-au scurtat si l-au simplificat foarte mult, nu l-am mai incadrat nici macar la bucataria internationala, ci la cea urbana, care e aripa populara a acestei bucatarii, varianta ei simplificata.

Nu e rea mancarea la Phii 16, dar nimic deosebit, asa ca am si uitat instantaneu ce am avut acolo pe masa. Tin minte ca erau bucatale de mar in supa, destul de interesanta combinatia, si ca prezentarea celui de-al doilea fel era foarte elaborata, s-a chiunit bucatarul sa construiasca un adevarat edificiu pentru o mancare destul de simpla. Au incercat sa ma convinga sa iau un meniu al zilei, ceva gata facut, probabil ca nu aveau chef de muncit in plus pe o asemenea canicula, dar am rezistat.

Serviciul a fost cam apatic, cu un chelner toropit de caldura, abia isi mai tragea sufletul. Isi tot facea de lucru inauntru, asa ca si eu, si cei doi clienti de alaturi trebuia sa ne ridicam de la masa si sa ne ducem la bar daca aveam ceva de vorbit cu el.

Clienti putini la Phii 16, si putini vad de fiecare data cand trec prin fata. Poate ca or fi, dar nu-i vad eu, cine stie, or sta inchisi in lounge ca sa fumeze, departe de privirile indiscrete de afara. Insa mi-e teama ca realitatea e mult mai simpla in caul lui Phii 16… 🙁 (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 18/11/2019

Phii 16  - Calea Floreasca, nr. 89 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close