Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

8068 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4943 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

11020 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10518 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9671 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

5076 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

8517 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

1128 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2677 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4755 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

17260 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

2570 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5352 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3542 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2643 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2994 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18812 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

1027 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2189 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2283 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1869 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

4475 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3958 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3645 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?

Phill e un restaurant foarte cunoscut celor care locuiesc in Pipera – Baneasa – Voluntari (nici acum nu stiu exact cum se numeste zona aceea), dar si multor bucuresteni de centru, in special celor care au copii. Fiindca, intr-adevar, Phill e mai cunoscut pentru locul sau de joaca si pentru programele pentru copii decat pentru mancarea sa. Si nu pentru ca nu ar fi buna mancarea (chiar e buna!), ci pentru ca restaurante cu mancare buna sunt multe, insa cele child – friendly sunt putine.

Phill e aproape de intrarea in Pipera (sau Voluntari) dinspre Baneasa, intre Gradina Zoologica si Joile Ville, aproape de alt restaurant bun din Baneasa, Studio 80. Au capatul dinspre stada al unei cladiri cu locuinte – un intreg ansamblu, de fapt, din cate mi-am dat seama. La parter au cateva sali: una pe care scrie cafenea, si in care nu cred ca intra cineva vreodata, si locul de joaca pentru copii, destul de mare, cu supraveghetor permanent si cu o fereastra prin care poti vedea ce se intampla inauntru.

La etaj au un open space cu mese mici si multe, dupa cum se vede si in poze. Arata bine, in general, insa e ceva demodat acolo, sau poate ca abundenta plasticului face ca locul sa para cam rece si artificial. Si cei trei care am fost la masa am ajuns la unanima concluzie ca muzica e total nepotrivita – era ceva ambiental, cu accente de estrada…

Insa mancarea e buna la Phill, a fost surpriza placuta, nu prea te astepti sa gasesti mancare buna dincolo de marginea orasului. Au un meniu italian spre international, cu cateva accente de originalitate fata de bucataria italiana clasica, insa nu prea multe.

La inceput am primit paine calda cu unt cu trufe, dar chiar bucatale de trufe in el, si care aveau si aroma. A fost foarte bun. Supa thailandeza cu creveti si Supa crema de rosii au fost bune, prima foarte condimentata. Apoi Sashimi de somon fusion, cu ulei de susan si ghimbir, bun si acesta, Tagliatelle de casa cu trufe, destul de bune, Tocanita de fructe de mare, bunicica aceasta, insa nu cine stie ce, cu un sos de rosii destul de banal, si Frigarui de rata chiar bune, fragede si cu gust. Si cafeaua a fost buna.

Preturile sunt destul de mari la Phill, o masa intreaga in doi, cu o sticla de vin bun, te costa vreo 3-400 de lei. Dar, daca ai copii de care se ocupa cineva in sala de joaca de jos, poti deconta o parte din acesti bani acolo.

Serviciul a fost bun in general, s-au ocupat de noi doi baieti amabili, unul mai sigur pe el si cu care puteai sta de vorba, celalalt retras si care iti cam taia cheful de conversatie. Si, ca aproape toti chelnerii din Bucuresti, nu aveau catusi de putin reflexul uitatului in jur.

Am vazut ca nu au deschis in fiecare zi la Phill, dar poti inchiria spatiul pentru petreceri cu copiii. Clienti erau, cateva mese ocupate.

Asadar, Phill e unul dintre putinele restaurante bune ale celebrului cartier Pipera. Cam scump, insa cand e vorba despre copii si de ce le place lor, ce, te mai uiti la bani? (GB – noiembrie 2017)

Phill, un restaurant child-friendly

 

Data actualizarii: 07/09/2018

Phill