Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre restaurantele mari ale Centrului Vechi al Bucurestiului. Mare ca suprafata, in primul rand, insa si pentru ambianta, pentru felul in care e amenajat, in special, dar si pentru mancarea surprinzator de buna.

Nomad e pe strada Smardan, adica pe cea mai aglomerata dintre toate cele din Centrul Istoric. Sunt la al doilea etaj (si ultimul) al unei cladiri destul de lungi, etaj pe care l-au decopertat cu totul si caruia i-au facut un acoperis mobil, sau partial mobil, din cate mi-am dat seama. Si mai au o platforma si mai sus, pe acoperisul acoperisului, adica. Nu prea mare, insa din care poti vedea de sus mult mai bine Centrul Vechi.

Spatiul e mare, au reusit sa faca o sala lunga si destul de incapatoare, cu peste 200 de locuri. Pe o latura a salii au scaune inalte, de bar, ca sa poti sta chiar pe marginea acoperisului, ai putea chiar arunca cocoloase de hartie in cei de jos, de pe Smardan, daca ai vrea, fara ca ei sa stie de unde le-au cazut in cap… 🙂

Nomad e amenajat intr-un mare fel, cred ca e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi. Stiu ca unii chiar ar baga mana in foc pentru asta. Se prea poate, eu am fost doar in putine restaurante de acolo, insa mi-e greu sa-mi imaginez ce ar putea sa faca un arhitect mai mult decat cel de la Nomad – realist vorbind. M-au lasat sa fac multe poze, asa ca m-au scutit de o descriere care nu ar fi avut cum sa-mi iasa, oricum.

Nu am luat in serios meniul de la Nomad la inceput, cand am vazut feluri de mancare din diverse bucatarii. Nu erau multe, ceea ce m-a dus cu gandul ca s-ar putea sa fie chiar un bucatar care stie ce sa faca, totusi. Si, intr-adevar, l-am vazut pe Tatian Aldea, un chef bun, pe care l-am mai intalnit in scrierile mele. Au o bucatarie bine utilata, au lasat-o la vedere din salon, ceea ce e un alt lucru bun.

Mancarea a fost destul de buna pentru un restaurant din Centrul Vechi, si inca unul mare, cu cateva sute de locuri, adesea plin. Mai ales ca si-au propus sa fie rapizi, ceea ce s-a si confirmat in cazul nostru, chiar daca eram la inceputul programlului (e deschis doar seara) si lumea abia atunci incepea sa vina.

Serviciul a fost o alta surpriza placuta la Nomad, au multi chelneri, toti foarte tineri. Si baieti si fete, amabili si zambitori, cei mai multi dintre ei. Preturile destul de mari la mancare, insa pentru tot ce e in jur merita.

Clienti multi, dupa cum am spus, toti tineri la ora la care am fost noi, insa am auzit si despre destui netineri ca trec des pe la Nomad.

Nomad e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi si din Bucuresti, farmec sporit semnificativ si de vederea panoramica, de rooftop, desigur. Dar si cu mancare buna, servicii la fel, ambianta vesela, colorata, tinereasca, optimista, greu de gasit in alta parte. Un lucru excelent facut, le dorim sa le mearga bine si sa fie exemplu cat mai multora. (GB – mai 2018)

Nomad, rooftop restaurant si terasa panoramica in Centrul Vechi al Bucurestiului

Nomad

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancare! Indemnat de recenzia buna a lui George, am vrut sa merg la Nomad cu un prieten, sa stam la taclale si sa bem ceva in...

Data actualizarii: 16/05/2018

  • Nelida :

    Cu toate acestea nomad ramane un spațiu cu puține cai de evacuare în caz de incendiu, insuficiente cand este la capacitate maxima…
    Am fost acolo chiar înainte de colectiv si am întrebat personalul de securitate ce se întâmplă în caz de incendiu, fac evacuarea cu liftul? Răspunsul a fost, daca nu va convine plecati! Pe mine, personal, nu m-au convins sa ma mai întorc.