Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre restaurantele mari ale Centrului Vechi al Bucurestiului. Mare ca suprafata, in primul rand, insa si pentru ambianta, pentru felul in care e amenajat, in special, dar si pentru mancarea surprinzator de buna.

Nomad e pe strada Smardan, adica pe cea mai aglomerata dintre toate cele din Centrul Istoric. Sunt la al doilea etaj (si ultimul) al unei cladiri destul de lungi, etaj pe care l-au decopertat cu totul si caruia i-au facut un acoperis mobil, sau partial mobil, din cate mi-am dat seama. Si mai au o platforma si mai sus, pe acoperisul acoperisului, adica. Nu prea mare, insa din care poti vedea de sus mult mai bine Centrul Vechi.

Spatiul e mare, au reusit sa faca o sala lunga si destul de incapatoare, cu peste 200 de locuri. Pe o latura a salii au scaune inalte, de bar, ca sa poti sta chiar pe marginea acoperisului, ai putea chiar arunca cocoloase de hartie in cei de jos, de pe Smardan, daca ai vrea, fara ca ei sa stie de unde le-au cazut in cap… 🙂

Nomad e amenajat intr-un mare fel, cred ca e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi. Stiu ca unii chiar ar baga mana in foc pentru asta. Se prea poate, eu am fost doar in putine restaurante de acolo, insa mi-e greu sa-mi imaginez ce ar putea sa faca un arhitect mai mult decat cel de la Nomad – realist vorbind. M-au lasat sa fac multe poze, asa ca m-au scutit de o descriere care nu ar fi avut cum sa-mi iasa, oricum.

Nu am luat in serios meniul de la Nomad la inceput, cand am vazut feluri de mancare din diverse bucatarii. Nu erau multe, ceea ce m-a dus cu gandul ca s-ar putea sa fie chiar un bucatar care stie ce sa faca, totusi. Si, intr-adevar, l-am vazut pe Tatian Aldea, un chef bun, pe care l-am mai intalnit in scrierile mele. Au o bucatarie bine utilata, au lasat-o la vedere din salon, ceea ce e un alt lucru bun.

Mancarea a fost destul de buna pentru un restaurant din Centrul Vechi, si inca unul mare, cu cateva sute de locuri, adesea plin. Mai ales ca si-au propus sa fie rapizi, ceea ce s-a si confirmat in cazul nostru, chiar daca eram la inceputul programlului (e deschis doar seara) si lumea abia atunci incepea sa vina.

Serviciul a fost o alta surpriza placuta la Nomad, au multi chelneri, toti foarte tineri. Si baieti si fete, amabili si zambitori, cei mai multi dintre ei. Preturile destul de mari la mancare, insa pentru tot ce e in jur merita.

Clienti multi, dupa cum am spus, toti tineri la ora la care am fost noi, insa am auzit si despre destui netineri ca trec des pe la Nomad.

Nomad e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi si din Bucuresti, farmec sporit semnificativ si de vederea panoramica, de rooftop, desigur. Dar si cu mancare buna, servicii la fel, ambianta vesela, colorata, tinereasca, optimista, greu de gasit in alta parte. Un lucru excelent facut, le dorim sa le mearga bine si sa fie exemplu cat mai multora. (GB – mai 2018)

Nomad, rooftop restaurant si terasa panoramica in Centrul Vechi al Bucurestiului

Nomad

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancare! Indemnat de recenzia buna a lui George, am vrut sa merg la Nomad cu un prieten, sa stam la taclale si sa bem ceva in...

Data actualizarii: 16/05/2018

  • Nelida :

    Cu toate acestea nomad ramane un spațiu cu puține cai de evacuare în caz de incendiu, insuficiente cand este la capacitate maxima…
    Am fost acolo chiar înainte de colectiv si am întrebat personalul de securitate ce se întâmplă în caz de incendiu, fac evacuarea cu liftul? Răspunsul a fost, daca nu va convine plecati! Pe mine, personal, nu m-au convins sa ma mai întorc.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close