Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Afiseaza
comentarii

Nomad a fost una dintre surprizele sezonului. Nomad e unul dintre restaurantele mari ale Centrului Vechi al Bucurestiului. Mare ca suprafata, in primul rand, insa si pentru ambianta, pentru felul in care e amenajat, in special, dar si pentru mancarea surprinzator de buna.

Nomad e pe strada Smardan, adica pe cea mai aglomerata dintre toate cele din Centrul Istoric. Sunt la al doilea etaj (si ultimul) al unei cladiri destul de lungi, etaj pe care l-au decopertat cu totul si caruia i-au facut un acoperis mobil, sau partial mobil, din cate mi-am dat seama. Si mai au o platforma si mai sus, pe acoperisul acoperisului, adica. Nu prea mare, insa din care poti vedea de sus mult mai bine Centrul Vechi.

Spatiul e mare, au reusit sa faca o sala lunga si destul de incapatoare, cu peste 200 de locuri. Pe o latura a salii au scaune inalte, de bar, ca sa poti sta chiar pe marginea acoperisului, ai putea chiar arunca cocoloase de hartie in cei de jos, de pe Smardan, daca ai vrea, fara ca ei sa stie de unde le-au cazut in cap… 🙂

Nomad e amenajat intr-un mare fel, cred ca e unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi. Stiu ca unii chiar ar baga mana in foc pentru asta. Se prea poate, eu am fost doar in putine restaurante de acolo, insa mi-e greu sa-mi imaginez ce ar putea sa faca un arhitect mai mult decat cel de la Nomad – realist vorbind. M-au lasat sa fac multe poze, asa ca m-au scutit de o descriere care nu ar fi avut cum sa-mi iasa, oricum.

Nu am luat in serios meniul de la Nomad la inceput, cand am vazut feluri de mancare din diverse bucatarii. Nu erau multe, ceea ce m-a dus cu gandul ca s-ar putea sa fie chiar un bucatar care stie ce sa faca, totusi. Si, intr-adevar, l-am vazut pe Tatian Aldea, un chef bun, pe care l-am mai intalnit in scrierile mele. Au o bucatarie bine utilata, au lasat-o la vedere din salon, ceea ce e un alt lucru bun.

Mancarea a fost destul de buna pentru un restaurant din Centrul Vechi, si inca unul mare, cu cateva sute de locuri, adesea plin. Mai ales ca si-au propus sa fie rapizi, ceea ce s-a si confirmat in cazul nostru, chiar daca eram la inceputul programlului (e deschis doar seara) si lumea abia atunci incepea sa vina.

Serviciul a fost o alta surpriza placuta la Nomad, au multi chelneri, toti foarte tineri. Si baieti si fete, amabili si zambitori, cei mai multi dintre ei. Preturile destul de mari la mancare, insa pentru tot ce e in jur merita.

Clienti multi, dupa cum am spus, toti tineri la ora la care am fost noi, insa am auzit si despre destui netineri ca trec des pe la Nomad.

Nomad e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Centrul Vechi si din Bucuresti, farmec sporit semnificativ si de vederea panoramica, de rooftop, desigur. Dar si cu mancare buna, servicii la fel, ambianta vesela, colorata, tinereasca, optimista, greu de gasit in alta parte. Un lucru excelent facut, le dorim sa le mearga bine si sa fie exemplu cat mai multora. (GB – mai 2018)

Nomad, rooftop restaurant si terasa panoramica in Centrul Vechi al Bucurestiului

Nomad

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancare!Indemnat de recenzia buna a lui George, am vrut sa merg la Nomad cu un prieten, sa stam la taclale si sa bem ceva in...

Data actualizarii: 16/05/2018

  • Nelida :

    Cu toate acestea nomad ramane un spațiu cu puține cai de evacuare în caz de incendiu, insuficiente cand este la capacitate maxima…
    Am fost acolo chiar înainte de colectiv si am întrebat personalul de securitate ce se întâmplă în caz de incendiu, fac evacuarea cu liftul? Răspunsul a fost, daca nu va convine plecati! Pe mine, personal, nu m-au convins sa ma mai întorc.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close