Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Afiseaza

Un Chef român de 29 de ani concurează pentru prima dată în cea mai importantă competiție mondială dedicată pastelor: Barilla Pasta World Championship

București, 20 septembrie 2017: Adrian Șișiu, Chef al Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, va reprezenta pentru prima dată România la Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre cele mai importante competiții dedicate pastelor la nivel mondial. Românul se „va bate” cu alți 19 Chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reunește „crema” Chefi-lor cu stele Michelin. Barilla Pasta World Championship, eveniment cu tradiție ajuns la a 6-a ediție, va avea loc între 27 și 29 septembrie, la Milano și Parma, iar marele câștigător va avea șansa să-și pună țara pe harta gastronomiei mondiale.

„Pastele nu sunt doar un icon al gastronomiei italiene, ci și punctul de întâlnire între dieta mediteraneană și un aliment sănătos, care oferă prilejuri de socializare și care a dat lumii nenumărate rețete. Nu în ultimul rând, pastele sunt o alegere sustenabilă pentru planetă”sunt cuvintele lui Pietro Barilla, care însumează întreaga filozofie din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai bucătăriei italiene.

Participanții își vor demonstra măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenționale ce constau în dezvoltare unor rețete de paste ale viitorului (Future of Pasta) și a unei rețete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută și simplă rețetă de paste din lume. Una din noutățile ediției din acest an a competiției este faptul că toți concurenții nominalizați au fost „antrenați” înainte de Chefi italieni cu stele Michelin, printre care Alfio Ghezzi (Margon Locanda, Casa Ferrari – Trentino), Matteo Baronetto (Del Cambio – Torino), Lorenzo Cogo (El Coq – Vicenza), Roberto Rossi (Silene – Seggiano, Toscana) și Caterina Ceraudo (Dattilo Restaurant – Crotone).

Ambsadorul culinar al Italiei în România

Ediția din acest an a Barilla Pasta World Championship aduce o premieră și pentru România: printre cei 20 de Chefi nominalizați de pe toate continentele se numără și un român. Născut în România, în 1988, Adrian Șișiu (29 de ani) s-a stabilit în Italia, în 2003, împreună cu familia. Pasionat de gastronomie și de gusturile italiene, Adrian a studiat în Italia la IAL Emilia Romagna, o școală de bucătari cu o programă de practică intensă, la finalul căruia a profesat, timp de 10 ani, în restaurante prestigioase din Italia – London Hotel, parte a lanțului Batani Select Hotel, și în restaurantul Tipiko din Pinarella.

Adrian Șișiu

În 2014, Adrian Șișiu a decis să se întoarcă în România, devenind ambsador al bucătăriei italiene. În prezent, este Chef la renumitul Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca, unul din cele mai mari hoteluri din România, unde coordonează o echipă formată din 15 oameni. Multipremiat în cadrul concursurilor de gătit, Adrian a fost remarcat în competiția „Pizza and Pasta”, desfășurată, anul acesta, la București, unde a câștigat Trofeul Barilla pentru cea mai bună rețetă de paste.

Stilul tot mai activ al oamenilor, inspirație pentru rețeta câștigătoare

Chef-ul român a îmbinat două mari pasiuni, cea pentru sport și pentru gustul Italiei, în rețeta sa de paste signature, care i-a adus și nominalizarea în cadrul Barilla Pasta World Championship. Barilla Bio Spaghetti Champion este un preparat sănătos și energizant, conceput special pentru oamenii pasionați de un stil de viață activ.

„Trendul din ce în ce mai accentuat în direcția unui stil de viață sănătos și activ va continua să influențeze tot mai mult obiceiurile de consum ale oamenilor și, în particular, modul și ocaziile în care vor mânca paste. Rețetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenție pentru sănătate și menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi. În viitor, cred că pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz și cină, ci și în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă. Maratoniștilor deja le este cunoscut conceptul de Pasta Party. Aceasta este și filozofia din spatele rețetei mele, mai ales că ingredientele folosite fac parte din meniul unui sportiv profesionist, unui campion: antioxidanți esențiali, vitamine, fibre, acizi grași esențiali, proteine. Îmi doresc ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine și asta am încercat să insuflu cu rețeta mea”, a declarat Adrian Șișiu, nominalizatul României în cadrul Barilla Pasta World Championship.

În cadrul etapei de pregătire pentru acest concurs, Chef Adrian Șișiu a fost antrenat Caterina Ceraudo, desemnată „Cel mai bun Chef femeie la nivel mondial”, de către Ghidul Michelin.

Cea mai cunoscută rețetă de paste, reinterpretată modern

Sub ochii unui juriu extrem de exigent, cei 20 de nominalizați vor avea de înfruntat două probe: „Signature dish. Cum înglobează conceptul The Future of Pasta” (27 septembrie – Milano) și „Spaghetto al Pomodoro. Cum să reinterpretezi un preparat tradițional iconic într-un mod inovativ și modern” (28 septembrie – Milano).

În cadrul primei probe, juriul va nota abilitățile culinare ale Chef-ului, talentul, aspectul estetic al preparatului și mesajul fiecărei rețete (viziunea personală asupra rețetei de paste a viitorului). La finalul primei probe vor fi desemnați 10 semifinaliști care vor merge mai departe în competiție. În cadrul celei de-a doua probe, concurenții vor prepara, timp de 30 minute, o rețetă reinterpretată de „Spaghetti al pomodoro”. Marea finală va avea loc pe 29 septembrie, la Parma, la Academia Barilla, în fața unui auditoriu, format din Chefi cu stele Michelin și un juriu VIP.

Marele premiu va consta într-un program de training personalizat la Școala Alma Culinary, care va include lecții predate de unii dintre cei mai de succes Chefi din lume. De asemenea, câștigarea unui astfel de premiu reprezintă o importantă rampă de lansare internațională.

Italienii, cei mai mari consumatori de paste din lume

Italienii sunt, de departe, cei mai mari consumatori de paste din întreaga lume, cu un consum anual de 26 de kg de paste/ locuitor (potrivit IPO Annual Survey on World Pasta Industry, 2012), urmați de venezueleni, cu 12,3 kg/ locuitor, tunisieni – 11,9 kg/ locuitor, greci – 10,5 kg/ locuitor și elvețieni – 9,3 kg/ locuitor. Un român consumă anual în jur de 3 kilograme de paste, iar tendința este în creștere.

***

Despre Barilla

Barilla este în prezent brandul de paste numărul 1 în Italia și la nivel mondial. Fondată în Parma, în Italia, în 1877, ca brutărie care producea pâine și paste, Barilla este în prezent unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul FMCG din Italia. Lider mondial pe piața pastelor, și în Italia pe piețele pastelor și a produselor de patiserie, Barilla deține 30 de unități de producție (14 în Italia și 16 în restul lumii) și exportă produse în peste 100 de țări. Conform datelor furnizate de AC Nielsen, în România, Barilla a devenit în acest an brandul numărul 1 ca valoare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

Contact de presă: Camelia Lăzurean/ PR Manager/ tel. 0723 22 93 94


Barilla Bio Spaghetti Champion

Barilla Bio Spaghetti Champion

Preparat sănătos și energizant, special conceput pentru oamenii pasionați de un stil de viață activ

De Adrian ȘiȘiu, ROMÂNIA

Concept

Trendul din ce în ce mai accentuat în direcția unui stil de viață sănătos și activ va continua să influențeze tot mai mult agenda zilnică. Astfel, și obiceiurile de consum ale oamenilor se vor schimba, adoptând un stil de viață cât mai sănătos și un regim nutrițional asemenea. În particular, modul și ocaziile în care pastele vor fi consumate vor suferi schimbări.

Rețetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenție pentru sănătate și menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi. În viitor, pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz și cină, ci și în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă.

Maratoniștilor deja le este cunoscut conceptul de Pasta Party. Aceasta este și filozofia din spatele rețetei lui Chef Adrian Șișiu, mai ales că ingredientele folosite fac parte din meniul unui sportiv profesionist, unui campion: antioxidanți esențiali, vitamine, fibre, acizi grași esențiali, proteine. Inovațiile noastre constă în mixul perfect al ingredientelor pentru a oferi o alimentație gustoasă, dar în același timp, consistentă, perfectă pentru oamenii care practică constant activități sportive.

În viitor, Chef Adrian Șișiu își dorește ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine, concept pe care s-a bazat și rețeta propusă mai jos:

Ingrediente

200 gr Barilla Spaghetti Bio No. 5

90 gr Roșii cherry

20 gr Dovlecei

2 gr Usturoi

10 gr Muguri de pin

25 gr Alune

20 gr Ciuperci sălbatice uscate

5 gr Baby spanac

30 gr Avocado

5 gr Fulgi de migdale

20 ml Ulei de măsline extra-virgin

1 gr Sare

0,5 gr Piper

Mod de preparare

Timp de preparare : 25 minute | Timp de gătit : 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi ușor se face o incizie a roșiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pielița. Roșiile se taie mărunt. Următoarea operațiune este călirea usturoiului, tăierea roșiilor, toastarea alunelor muguri de pin, ce se vor tăia mărunt. Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare și adăugate roșiilor. Avocado-ul și dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie și baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele Barilla, deja, fierb.

În cele din urmă, adăugăm rețetei de spaghetti și fulgii de migdale.

Poftă bună!

 

Beneficiile ingredientelor

Ingredientele au fost atent selecționate pentru rețeta concepută în jurul mixului de “Future of the Pasta” și wellbeing. Produsele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutrițional, un gust delicios și o textură excelentă.

Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roșiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale și alte vitamine esențiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator și ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecție sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi grași și proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină și conține, nu mai puțin, de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine.

Mayașii sunt de părere că “acolo unde este avocado, nu va exista foame și malnutriție”.

Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine și anti-oxidanți, vitamin K, fiind esențial pentru cei care practică activități sportive, are acizi grași de tip Omega 3.

Data actualizarii: 30/09/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close