Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Citroniers inseamna lamai in limba franceza, dar lamai pomul, nu lamaia la plural, si pomul tot la plural, adica doi lamai, trei lamai, numerosi lamai… Citroniers e restaurantul unui boutique hotel de pe langa Manastira Casin, Domeneii Plaza, cuprinse intr-un grup/ brand mai mare, Residence Hotels. E fratele lui Arc de Triomphe, celalalt boutique hotel al lui Residence Hotels din Bucuresti, de pe Clucerului.

Daca tin eu bine minte, restaurantul acesta se numea Les Cerisiers (ciresi, adica, in franceza, si tot copacii, nu fructele). Pe acoperisul hotelului au si o terasa panoramica, destul de spectaculoasa, Terasa Astrodom, care uneori e prezentata ca un local separat.

Hotelurile celor de la Residence sunt frumos amenajate, foarte clasic, un fel de lux aristocratic al primei jumatati a secolului trecut, sunt linistite, elegante. Nu am vazut camerele, am fost in restaurante de cateva ori, am vazut lobby-urile si salile de conferinta si am dedus ca si restul e la fel.

Citroniers e la parter, are un singur salon, cu putine mese fata de cat spatiu au. Scaunele sunt in intregime acoperite cu niste huse albe, ceea ce nu prea se face, aristocratii puneau huse pe scaune doar cand saraceau si nu mai puteau sa-si cumpere altele la fel de scumpe si de bune. Nici tacamurile nu erau aristocratice, dar chiar deloc…

Daca te uiti in meniul lui Citroniers & Terasa Astrodom te lamuresti repede despre ce e vorba. Meniu nedefinit, dar sa-i spunem international. Multe feluri de mancare cu denumiti italienesti, unele simple si destul de banale, altele ceva mai elaborate, supa de pui si sarmalute alaturi de foie gras si magret de canard, si ceva trufe prin cateva feluri, pesti la gratar, muschiulet de porc. Au si cateva sectiuni speciale in meniu. Cea Gourmet contine Mixed Grill (cotlet de vitel, muschiulet de berbecut, cotletele de berbecut, pui tanduri, souvlaki) si Mediterranean Starter (tapenada, tarama, hummus, taboule, caviar d’aubergines, tzatziki) (!!!) Cele bio si vegan par mai deosebite, dar nu am mai ajuns sa le deschid, pentru ca imi era clar.

Noi am luat un tartar de ton cu avocado, destul de bun, cu un crevete necuratat deasupra, nu stiu de ce (nici crevetele, nici necuratarea). Apoi un lup de mare bunicel, dar cu un terci de spanac alaturi, de care nu prea te puteai atinge, si niste paste cu trufe proaspete, dar care nu mai erau demult trufe, nu stiu de ce le-a lasat bucatarul sa ajunga in farfurie.

Mi-a placut de cei de acolo. Au ajuns vreo trei sau patru la masa noastra, nu era clar ce rol aveau in ierarhia hotelului. Un elev de pe la Viilor era clar ce facea, apoi o fata adorabila, dar cam pierduta si speriata ca nu se ridica la nivelul asteptarilor unor clienti atat de fiorosi, bum i-am parut noi, fara indoiala. Un tanar imbracat in negru, care parea sef peste ei, a venit sa salveze situatia, nu in modul cel mai natural si dezinvolt cu putinta, dar destul de sigur pe el, urmat de o senzuala domnisoara, care parea si mai sefa. Sefa sefului pare sa fi crezut ca ne gandeam sa facem vreo nunta sau un botez la Citroniers & Terasa Astrodom, asa ca a venit foarte interesata la noi si pusa pe vorba. Dar cand i-am dat un raspuns din care nu a stiut ce sa inteleaga, s-a uitat cu banuiala la noi (mai mult la mine decat la prietenul meu, Radu, pentru ca eu eram dubiosul), ne-a abandonat rapid si dusa a fost. Mai era si o printesa imbracata toata in negru acolo, cu margele albe, care nu a venit la noi la masa, dar tot trecea incoace si incolo, sub privirile noastre. La plecare m-am oprit sa o intreb din ce vita princiara face parte. Nu stia, dar a ramas stabilit ca se intereseaza, vorbeste cu cei din familia ei sa faca o investigatie genealogica mai amanuntita.

Preturile nu sunt mari la Citroniers, daca luam si Terasa Astrodom in calcul, dar nici mici, daca ne uitam in farfurie. Clienti putini care sa manance din meniu, cei cativa de acolo pareau sa fie participanti pe la evenimentele din salile de conferinta, care mancau ceva pregatit sub forma de bufet.

Terasa Astrodom pare sa aiba o activitate de sine statatoare si mai animata, pe buna dreptate, pentru ca terasa e foarte frumoasa, o stiu. Nu e acoperita, asa ca in timpul zilelor din mijlocul verii nu se poate sta acolo, o deschid abia dupa ce se duce soarele dupa Piata Domenii. Insa Citroniers pare doar un restaurant facut din obligatia de a avea unul ca sa poti fi un hotel serios, nu cred ca intra multa lume in el, doar ca sa manance. Nu am auzit pe nimeni pana acum pomenindu-l, cand vine vorba despre restaurantele la care au fost sau l care vor sa mearga. Presupun ca cei de la Domenii Plaza Hotel il folosesc mai mult ca salon de evenimente, in care intre vreo suta de oameni, daca se straduie, si ca bufet pentru saloanele de evenimente de sus, la ultimul etaj, cred, unde organizeaza adesea conferinte, evenimente mondene de tot felul si ce se mai poate face intr-un astfel de hotel cochet si bine administrat. (GB – iulie 2017)

Citroniers & Terasa Astrodom

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna lamai in limba franceza, dar lamai pomul, nu lamaia la plural, si pomul tot la plural, adica doi lamai, trei lamai, numerosi lamai...

Data actualizarii: 29/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close