Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

165 vizite

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

66 vizite

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

355 vizite 1 comentarii

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A...

93 vizite

Fructe si legume proaspete din Sicilia trimise de Amalia Bellantoni de...

236 vizite

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

369 vizite

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

26 vizite

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

1513 vizite

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

71 vizite

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

552 vizite

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

80 vizite

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

29 vizite

Cum ați defini reputația în industria ospitalității? Reputatia...

13 vizite

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

131 vizite

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

62 vizite

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

60 vizite

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

90 vizite

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

327 vizite

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

176 vizite

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

68 vizite

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

169 vizite

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

66 vizite

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

102 vizite

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

1001 vizite

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

10 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Citroniers inseamna lamai in limba franceza, dar lamai pomul, nu lamaia la plural, si pomul tot la plural, adica doi lamai, trei lamai, numerosi lamai… Citroniers e restaurantul unui boutique hotel de pe langa Manastira Casin, Domeneii Plaza, cuprinse intr-un grup/ brand mai mare, Residence Hotels. E fratele lui Arc de Triomphe, celalalt boutique hotel al lui Residence Hotels din Bucuresti, de pe Clucerului.

Daca tin eu bine minte, restaurantul acesta se numea Les Cerisiers (ciresi, adica, in franceza, si tot copacii, nu fructele). Pe acoperisul hotelului au si o terasa panoramica, destul de spectaculoasa, Terasa Astrodom, care uneori e prezentata ca un local separat.

Hotelurile celor de la Residence sunt frumos amenajate, foarte clasic, un fel de lux aristocratic al primei jumatati a secolului trecut, sunt linistite, elegante. Nu am vazut camerele, am fost in restaurante de cateva ori, am vazut lobby-urile si salile de conferinta si am dedus ca si restul e la fel.

Citroniers e la parter, are un singur salon, cu putine mese fata de cat spatiu au. Scaunele sunt in intregime acoperite cu niste huse albe, ceea ce nu prea se face, aristocratii puneau huse pe scaune doar cand saraceau si nu mai puteau sa-si cumpere altele la fel de scumpe si de bune. Nici tacamurile nu erau aristocratice, dar chiar deloc…

Daca te uiti in meniul lui Citroniers & Terasa Astrodom te lamuresti repede despre ce e vorba. Meniu nedefinit, dar sa-i spunem international. Multe feluri de mancare cu denumiti italienesti, unele simple si destul de banale, altele ceva mai elaborate, supa de pui si sarmalute alaturi de foie gras si magret de canard, si ceva trufe prin cateva feluri, pesti la gratar, muschiulet de porc. Au si cateva sectiuni speciale in meniu. Cea Gourmet contine Mixed Grill (cotlet de vitel, muschiulet de berbecut, cotletele de berbecut, pui tanduri, souvlaki) si Mediterranean Starter (tapenada, tarama, hummus, taboule, caviar d’aubergines, tzatziki) (!!!) Cele bio si vegan par mai deosebite, dar nu am mai ajuns sa le deschid, pentru ca imi era clar.

Noi am luat un tartar de ton cu avocado, destul de bun, cu un crevete necuratat deasupra, nu stiu de ce (nici crevetele, nici necuratarea). Apoi un lup de mare bunicel, dar cu un terci de spanac alaturi, de care nu prea te puteai atinge, si niste paste cu trufe proaspete, dar care nu mai erau demult trufe, nu stiu de ce le-a lasat bucatarul sa ajunga in farfurie.

Mi-a placut de cei de acolo. Au ajuns vreo trei sau patru la masa noastra, nu era clar ce rol aveau in ierarhia hotelului. Un elev de pe la Viilor era clar ce facea, apoi o fata adorabila, dar cam pierduta si speriata ca nu se ridica la nivelul asteptarilor unor clienti atat de fiorosi, bum i-am parut noi, fara indoiala. Un tanar imbracat in negru, care parea sef peste ei, a venit sa salveze situatia, nu in modul cel mai natural si dezinvolt cu putinta, dar destul de sigur pe el, urmat de o senzuala domnisoara, care parea si mai sefa. Sefa sefului pare sa fi crezut ca ne gandeam sa facem vreo nunta sau un botez la Citroniers & Terasa Astrodom, asa ca a venit foarte interesata la noi si pusa pe vorba. Dar cand i-am dat un raspuns din care nu a stiut ce sa inteleaga, s-a uitat cu banuiala la noi (mai mult la mine decat la prietenul meu, Radu, pentru ca eu eram dubiosul), ne-a abandonat rapid si dusa a fost. Mai era si o printesa imbracata toata in negru acolo, cu margele albe, care nu a venit la noi la masa, dar tot trecea incoace si incolo, sub privirile noastre. La plecare m-am oprit sa o intreb din ce vita princiara face parte. Nu stia, dar a ramas stabilit ca se intereseaza, vorbeste cu cei din familia ei sa faca o investigatie genealogica mai amanuntita.

Preturile nu sunt mari la Citroniers, daca luam si Terasa Astrodom in calcul, dar nici mici, daca ne uitam in farfurie. Clienti putini care sa manance din meniu, cei cativa de acolo pareau sa fie participanti pe la evenimentele din salile de conferinta, care mancau ceva pregatit sub forma de bufet.

Terasa Astrodom pare sa aiba o activitate de sine statatoare si mai animata, pe buna dreptate, pentru ca terasa e foarte frumoasa, o stiu. Nu e acoperita, asa ca in timpul zilelor din mijlocul verii nu se poate sta acolo, o deschid abia dupa ce se duce soarele dupa Piata Domenii. Insa Citroniers pare doar un restaurant facut din obligatia de a avea unul ca sa poti fi un hotel serios, nu cred ca intra multa lume in el, doar ca sa manance. Nu am auzit pe nimeni pana acum pomenindu-l, cand vine vorba despre restaurantele la care au fost sau l care vor sa mearga. Presupun ca cei de la Domenii Plaza Hotel il folosesc mai mult ca salon de evenimente, in care intre vreo suta de oameni, daca se straduie, si ca bufet pentru saloanele de evenimente de sus, la ultimul etaj, cred, unde organizeaza adesea conferinte, evenimente mondene de tot felul si ce se mai poate face intr-un astfel de hotel cochet si bine administrat. (GB – iulie 2017)

Citroniers & Terasa Astrodom

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna lamai in limba franceza, dar lamai pomul, nu lamaia la plural, si pomul tot la plural, adica doi lamai, trei lamai, numerosi lamai...

Data actualizarii: 29/07/2017

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.