Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Afiseaza

Congresul National al Gastronomiei si Vinului
Editia a II-a, marti 2 octombrie,
Muzeul National al Literaturii Romane (Calea Grivitei 64-66)

 

Ora 10:30 – 12:00, Panel No 1:
Avem o Zi Nationala A Gastronomiei si Vinului. Ce facem cu ea?

Speakeri: Mihai Mohaci (deputatul care a initiat proiectul de Lege privind Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinurilor), Dragos Gurarosie (organizator evenimente culinare), Tiberiu Cazacioc (Slow Food) Cosmin Dragomir (co-initiator al Congresului, publisher al site-ului GastroArt.ro)

12:00 – 12:30 pauza socializare, degustari

12:30 – 12.45 – prezentare Puiul fericit, Nico Lontras

Panelul No 2:
12.45-14:00 Avem nevoie de criterii pentru clasificarea unitatilor de alimentatie publica?

Speakeri: Oana Irina Coanta (chef si owner Bistro de l’Arte, Brasov), Ciprian Nicolescu (Chef grupul City Grill), Irina Hritcu (Gault & Millau Romania), Cezar Ioan (Publisher Vinul.ro si co-organizator al Congresului)

14:00 – 14:30 pauza

Panelul No 3:
14:30 – 16:00 Identitate gastronomica nationala si regionala
Anca Dicu (Conferentiar al Universitatii din Arad, cercetator stiintific), Radu CM Ionescu (Chef &Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Patrasconiu ( My Ssecret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch), Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services) (Comunicat de presa – septembrie 2018)


A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2 octombrie în sediul Muzeului National al Literaturii Romane (Calea Grivitei nr 64-66, Sector 1)  si va avea ca tema principal dezbaterea despre proiectul initiat la editia precedenta: Ziua Nationala a Gastronomie si Vinului.

Sunt asteptati la eveniment specialisti din HoReCa si din domeniile conexe industriei ospitalitatii.

Evenimentul este organizat de catre Chef Nico Lontras (Rare Food Services), Cezar Ioan (vinul.ro) si Cosmin Dragomir (gastroart.ro) cu sprijinul Selgros Romania, Serve, Agricola Bacau, Prutul SA, Microgreens Romania, Ibis Hotels.

Congresul National de Vin si Gastronomie, editia a II-a, 2018

Data actualizarii: 24/07/2019