Congresul National al Gastronomiei si Vinului
Editia a II-a, marti 2 octombrie,
Muzeul National al Literaturii Romane (Calea Grivitei 64-66)
Ora 10:30 – 12:00, Panel No 1:
Avem o Zi Nationala A Gastronomiei si Vinului. Ce facem cu ea?
Speakeri: Mihai Mohaci (deputatul care a initiat proiectul de Lege privind Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinurilor), Dragos Gurarosie (organizator evenimente culinare), Tiberiu Cazacioc (Slow Food) Cosmin Dragomir (co-initiator al Congresului, publisher al site-ului GastroArt.ro)
12:00 – 12:30 pauza socializare, degustari
12:30 – 12.45 – prezentare Puiul fericit, Nico Lontras
Panelul No 2:
12.45-14:00 Avem nevoie de criterii pentru clasificarea unitatilor de alimentatie publica?
Speakeri: Oana Irina Coanta (chef si owner Bistro de l’Arte, Brasov), Ciprian Nicolescu (Chef grupul City Grill), Irina Hritcu (Gault & Millau Romania), Cezar Ioan (Publisher Vinul.ro si co-organizator al Congresului)
14:00 – 14:30 pauza
Panelul No 3:
14:30 – 16:00 Identitate gastronomica nationala si regionala
Anca Dicu (Conferentiar al Universitatii din Arad, cercetator stiintific), Radu CM Ionescu (Chef &Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Patrasconiu ( My Ssecret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch), Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services) (Comunicat de presa – septembrie 2018)
A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2 octombrie în sediul Muzeului National al Literaturii Romane (Calea Grivitei nr 64-66, Sector 1) si va avea ca tema principal dezbaterea despre proiectul initiat la editia precedenta: Ziua Nationala a Gastronomie si Vinului.
Sunt asteptati la eveniment specialisti din HoReCa si din domeniile conexe industriei ospitalitatii.
Evenimentul este organizat de catre Chef Nico Lontras (Rare Food Services), Cezar Ioan (vinul.ro) si Cosmin Dragomir (gastroart.ro) cu sprijinul Selgros Romania, Serve, Agricola Bacau, Prutul SA, Microgreens Romania, Ibis Hotels.