Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Congresul National al Gastronomiei si Vinului
Editia a II-a, marti 2 octombrie,
Muzeul National al Literaturii Romane (Calea Grivitei 64-66)

 

Ora 10:30 – 12:00, Panel No 1:
Avem o Zi Nationala A Gastronomiei si Vinului. Ce facem cu ea?

Speakeri: Mihai Mohaci (deputatul care a initiat proiectul de Lege privind Ziua Nationala a Gastronomiei si Vinurilor), Dragos Gurarosie (organizator evenimente culinare), Tiberiu Cazacioc (Slow Food) Cosmin Dragomir (co-initiator al Congresului, publisher al site-ului GastroArt.ro)

12:00 – 12:30 pauza socializare, degustari

12:30 – 12.45 – prezentare Puiul fericit, Nico Lontras

Panelul No 2:
12.45-14:00 Avem nevoie de criterii pentru clasificarea unitatilor de alimentatie publica?

Speakeri: Oana Irina Coanta (chef si owner Bistro de l’Arte, Brasov), Ciprian Nicolescu (Chef grupul City Grill), Irina Hritcu (Gault & Millau Romania), Cezar Ioan (Publisher Vinul.ro si co-organizator al Congresului)

14:00 – 14:30 pauza

Panelul No 3:
14:30 – 16:00 Identitate gastronomica nationala si regionala
Anca Dicu (Conferentiar al Universitatii din Arad, cercetator stiintific), Radu CM Ionescu (Chef &Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Patrasconiu ( My Ssecret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch), Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services) (Comunicat de presa – septembrie 2018)


A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2 octombrie în sediul Muzeului National al Literaturii Romane (Calea Grivitei nr 64-66, Sector 1)  si va avea ca tema principal dezbaterea despre proiectul initiat la editia precedenta: Ziua Nationala a Gastronomie si Vinului.

Sunt asteptati la eveniment specialisti din HoReCa si din domeniile conexe industriei ospitalitatii.

Evenimentul este organizat de catre Chef Nico Lontras (Rare Food Services), Cezar Ioan (vinul.ro) si Cosmin Dragomir (gastroart.ro) cu sprijinul Selgros Romania, Serve, Agricola Bacau, Prutul SA, Microgreens Romania, Ibis Hotels.

Congresul National de Vin si Gastronomie, editia a II-a, 2018

Data actualizarii: 28/09/2018