Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

281 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

386 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

209 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11428 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

690 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

866 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

242 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4358 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

2867 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

7884 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

216 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1832 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1735 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2770 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

581 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

2978 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2264 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2651 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

276 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2143 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1315 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3060 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4117 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3868 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1870 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

801 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

811 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1272 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

547 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

724 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1697 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

376 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1276 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

942 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2564 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6872 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4025 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3011 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6444 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4028 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1916 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1627 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1691 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

501 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3798 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1589 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

520 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3056 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1985 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5866 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum Parcul Cismigiu

M-am dus pregatit de o surpriza neplacuta la restaurantul Monte Carlo din Parcul Cismigiu, la fel ca la celelalte cateva restaurante ramase de pe vremea comunistilor cam in aceeasi formula. Insa nu a fost astfel.

Monte Carlo era unul dintre restaurantele vestite ale Bucurestiului, inainte de Revolutie, si se manca bine daca il masurai cu alte restaurante ale vremii. Ca sa nu mai spun ca intr-un restaurant din mijlocul Parcului Cismigiu, ba si pe lac, pe deasupra, te-ai fi dus oricum, indiferent ce ai fi avut in farfurie.

Nu am mai trecut de ceva vreme prin frumosul parc. Frumos in amintirile mele, mai precis spus. Dar surpriza neplacuta a aparut de cum am pus piciorul acolo, inainte sa ajung la Monte Carlo. Plin cu tarabe sordide, cu tot felul de instalatii si edificii de mahala. Si un puhoi de lume de am crezut mai intai ca a venit Emir Kusturica la Bucuresti sa turneze un film si eu m-am trezit direct in mijlocul actiunii fara sa ma observe cei care pazesc locul de filmare. Dar nu era Kusturica acolo si nici altcineva nu filma.

Putini au prins balciurile ambulante, care se mutau din oras in oras, cei mai multi stiu de ele doar din carti sau din filme. Dar acum va puteti documenta “live”, daca vreti. Despre asa ceva era vorba… 🙁

Cand am intrat la Monte Carlo mi-am mai revenit din soc, pentru ca e un restaurant bine intretinut. Sunt multe acolo de pe vremea comunistilor, in special in salonul interior, nu cred ca i-au facut vreo renovare serioasa de cand l-au preluat. Insa terasa e frumoasa, luminoasa, cu panorama catre lac, cu pereti de sticla, destul de curat, multe plante, mese largi, cum se faceau inainte.

Meniul de la Monte Carlo e cum mi-l inchipuiam, totusi, pentru ca asta nu se schimba la aceste restaurante preluate de catre fostii directori, sau ce or fi fost ei, dar neaparat cu tot cu fostii bucatari sefi. Lung, bineinteles! Sigur, in vremurile de dinainte ar fi fost un adevarat festin sa ai asa ceva pe masa, insa acum e lamentabil. Nu ca nu ar mai fi bune mancarurile acelea, daca ar fi facute cu grija, ci pentru ca poti face ceva mai bun si mai interesant cu aceiasi bani, daca iti pui capul putin la contributie si daca mai citesti cate ceva despre cum se schimba lumea.

Eu am luat o ciorba de burta la Monte Carlo si un muschi de porc cu garnitura de orez si muraturi. Nu au fost rele deloc, dupa cum spuneam, ba ciorba de burta a fost chiar bunicica, si orezul la fel. Dar nu cred ca atragi mai mult decat cativa pensionari cu un asemenea meniu. Si chiar asta am si vazut in jur.

Serviciul a fost o surpriza placuta la Monte Carlo. Chiar ultimul loc din care asteptam ceva placut, pentru ca stie toata lumea cum erau chelnerii din acele vremuri. Si oamenii nu prea se schimba in bine odata cu trecerea timpului, ba dimpotriva.

Am fost preluat de domnul din poza, probabil un fel de sef, fiindca era imbracat altfel decat ceilalti chelneri. Nu i-am luat in serios la inceput amabilitatea si zambetul, insa in scurt timp mi-am dat seama ca e chiar natura lui sa fie astfel, sa fie atent la tine, la ce ai nevoie. Adica exact ceea ce astepti de la cineva care te primeste. A mai venit un chelner in varsta, mai ursuz acela, insa si de el mi-a placut.

Preturile nu sunt mari la Monte Carlo, cu 100 de lei poti manca un pranz intreg si cu un pahar sau doua de vin. Si portii mari, trebuie mentionat. Dar mancare de pe vremea comunistilor, dupa cum am spus.

Putini clienti, fata de cat de mare e terasa. Poate ca vin mai multi in weekend, cand se umple si mai mult parcul – desi era si acum atat de plin si cu o lume atat de pestrita, incat nu mai gaseai nicaieri celebrele si unicele colturi de liniste care l-au facut atat de cunoscut pe bietul parc.

Cred ca vin din ce in ce mai putini oameni decenti si eleganti in Parcul Cismigiu. Dupa ce am vazut astazi, eu nu as mai intra vreodata si cred ca multi fac la fel ca mine, cauta acum alte locuri cu copaci si putina verdeata in marele oras. Prin urmare, daca Monte Carlo si-ar schimba meniul de maine, sa spunem, prin absurd, si ar face niste mancaruri nu neaparat sofisticate, ci asa cum se fac in zilele noastre, cu creativitate si ingeniozitate, nu cred ca actualii ocupanti ai Parcului Cismigiu ar observa si s-ar schimba ceva in clientela restaurantului.

Asa ca nu mai stiu ce sa spun… Doar ca ma bucur ca am gasit niste oameni de care mi-a placut la Monte Carlo, ca au reusit sa tina terasa curata si frumoasa si ca e chiar liniste la ei. Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum Parcul Cismigiu… 🙁 (GB – august 2018)

Data actualizarii: 08/07/2019

Monte Carlo  - Parcul Cismigiu (pe lac)

  • Matei :

    Am mancat recent acolo. Sunt de acord cu observatiile dumneavoastra referitoare la meniu. Totodata, doresc sa intaresc impresia placuta pe care v-au facut-o gazdele, prin propria mea experienta. La plecare, sotia si-a uitat cheile de la masina pe masa. Am plecat, am iesit din parc si cand mai aveam 20m pana la locul de parcare ne-am auzit strigati de unul dintre chelneri. Omul fugea dupa noi, gafaind (era o persoana mai in varsta) si ne facea semn sa ne oprim. Ne-am recuperat cheile si nu a acceptat nicio recompensa baneasca, doar o strangere de mana. Am avut un sentiment, din ce in ce mai rar intalnit, de normalitate. Le multumesc pe aceasta cale.