Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

IT Bistro este un local italian situat pe Calea Floreasca, nr. 118-120...

73 vizite

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

339 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

676 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

268 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11698 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

771 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

925 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

282 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4430 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

2941 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8005 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

259 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1858 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1767 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2840 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

615 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

3344 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2349 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2733 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

320 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2293 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1403 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3425 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4324 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3988 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1967 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

887 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

875 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1352 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

579 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

852 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1770 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

397 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1355 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

976 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2681 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7003 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4149 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3058 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6523 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4086 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1958 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1661 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1801 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

505 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3970 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1626 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

550 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3092 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2031 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Alt Bucuresti

Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala, in general, pe Bulevardul Decebal, in capatul dinspre Piata Muncii, in sirul de vreo 6 localuri lipite unul de celalalt, intre Loka si Snap. Sunt la parterul unuia dintre blocurile construite in serie pe vremea comunistilor, asa cum sunt aproape toate celelalte restaurante si cafnele de pe cunoscutul bulevard, de altfel.

Nu am intrat sa vad cum e si inauntru, dupa intalnirea foarte dezagreabila cu un personaj despre care mi s-a spus, apoi, ca e fratele patronului turc.

Toate terasele din sirul acela compact de restaurante si cafenele sunt formate din cate doua sectiuni fiecare: una lipita de cladire si de saloanele localului si cealalta chiar pe marginea strazii aglomerate si cu masini care umbla cu viteze ametitoare, cu un culoar ingust intre ele, pe unde trec pietonii.

Terasa lui Duman e mijlocie ca marime, amenajata fara vreun concept anume, cam neingrijita, cu mizerie pe jos, daca te uiti cu atentie.

Duman e un restaurant cu bucatarie orientala, dupa cum am spus, aceleasi feluri pe care le gasesti in orice restaurant turcesc, sau arabesc. Oamenii din partea aceea de lume nu par sa fie in stare sa mai inventeze ceva nou in materie de gastronomie – cel putin cei pe care i-am intalnit aici, in Bucuresti. Eu nu am observat vreo diferenta cat de cat, nu numai intre meniurile din restaurantele lor, dar nici macar in felul de a le pune in farfurie, ca sa nu mai spun si de gusturi. Si sunt sigur ca si cei care au deschis restaurante turcesti si arabesti in Bucuresti acum o mie de ani, exact acelasi meniu aveau…

La Duman am luat un humus, care nu a fost bun, era acru si amar, fara gust. Kebabul a fost ceva mai bun, dar lipia nu.

Preturile sunt mari la Duman. Pe un humus prost si un kebab asa si asa, cele din poza, fara apa, cafea sau desert, mi-au luat 64 de lei, si mi-a cam parut rau dupa bani.

Am avut un chelner agreabil, deschis si sincer, insa am dat si peste un personaj respingator acolo. Clienti destui, terasa aproape plina.

Duman or avea clientela lor, poate stiu ei ce gasesc acolo si mie imi scapa. Norocul lor, pe mine sigur nu ma vor primi vreodata in grup… 🙁 (GB – iulie 2018)

Duman, restaurant cu specific oriental pe Bv Decebal in Bucuresti

Data actualizarii: 14/08/2018

Duman  - Bd. Decebal, nr. 13

  • euCriss :

    Sunt varza… nu recomand . Am facut rezervare, iar cand am ajuns acolo miau spus ca nu mai locuri… am stat circa 10 min pentru ami raspunde domnul patron la sms, timp in care altii spuneau salut in turceste si intrau direct la mese, fara ai intreba cineva de rezervare

  • Valeria :

    Din pacate nu am reusit nici macar sa ajung sa incerc delicatesele localului care arata excelent si nu pot contesta calitatea lor. Am dorit sa aflu daca se respecta masurile de preventie impuse in timpul pandemiei, fara sa acuz pe nimeni de absolut nimic. Am vorbit prima data la telefon cu un domn extraordinar care m-a asigurat de siguranta localului si mi-a oferit certitudinea ca totul este in regula. Dupa aceea am fost contactata de un alt domn care mi-a transmis ca daca pun problema de respectarea regulilor, mai bine este sa nu vin. Pe scurt, acest domn a interpretat intrebarea mea de bun simt ca pe un afront asupra lor, avand un comportament execrabil la adresa mea, determinandu-ma intr-un final sa-mi anulez rezervarea. Acest lucru cu mare parere de rau deocarece de mult timp imi doream sa ajung la dansii, dar datorita comportamentului fata de clienti am ajuns la concluzia ca nu merita.

  • Ana Maria :

    Voi romanilor destepti nu va mai luati de turci ca nu calcati in urma lor nu se compara cu voi, turci construiesc blocuri spitale autostrazi tramvaie imbracaminte pentru voiVoi romanasi ce face ti nimic si mai sunte ti si tari in gura

  • Elena :

    Personal sun fan al bucatariei turcesti. Am fost in acest local de cateva ori si mi- a placut. Mi-a placut localul cum este amenajat ( am o chestie ciudata legata de bai, aici chiar este foarte curat si arata foarte bine). De obicei localurile de acest gen nu sunt cele mai luxoase dar totusi remarc ca au iesit putin din tipare. Mi-a placut mancarea si servirea a fost ok ( nu am nimic de reprosat). Restaurantul nu are pretentia de a fi un restaurant cu stele Michelin. Este doar un restaurant cu specific oriental, nici mai mult nici mai putin. Legat de preturi, cam asa sunt peste tot. Nu mi s-au parut exagerate, avand in vedere si zona . Eu voi reveni.

  • Anonim :

    Stimate domn G B,
    Îmi pare rău că nu vă știu numele, ca să mă adresez direct.
    Domnule G.B, cum am citit comentariul dvs., m-am interesat ce s-a întâmplat. Am aflat de la fratele meu că ați fotografiat teresa restaurantului nostru, din mai multe unghiuri, fără a cere permisiunea clienților noștri, care se aflau la mese. Apoi, ați vorbit cu un angajat, pe care l-ați anunțat că vreți să fotografiați și în interiorul restaurantului.
    Întrucât nu ați cerut de la bun început, așa cum se procedează, acceptul clienților de a-i filma cât și acceptul conducerii de a fotografia în incinta restaurantului –care, deși este un spațiu public, fiecare client are dreptul la propria-i imagine, refuzul fratelui meu a fost absolut normal.

    Refuzul său, motivat de atitudinea dvs, nu vă dă însă dreptul să jigniți un om pe care nu-l cunoașteți, dar despre care știți deja că este…fratele meu!
    Sunt surprins neplăcut de ușurința cu care etichetați un om pe care nu-l cunoașteți și-l catalogați drept … un ”interlop”.
    Mai mult de atât, dvs publicați pe internet această jignire, într-un material, ceea ce reprezintă o calomnie și o atingere gravă la adresa imaginii lui.
    În aceste condiții, el ar putea uza de toate drepturile sale de apărare.
    Astfel, vă solicit respectuos sa ștergeți aceste jigniri din articolul dvs. În caz contrar, veți discuta cu avocații mei.

    In privința faptului că ați făcut aprecieri negative la adresa preparatelor noastre, dați-mi voie să cred că ați fost la fel de subiectiv, ca și în cazul în care l-ați etichetat pe fratele meu, fără să-l cunoașteți.

    Ensar Duman

    • George Butunoiu :

      Mi-ati trimis acest mesaj pe e-mail, si eu v-am raspuns tot pe e-mail, cu textul de mai jos. Dupa aceea v-ati postat mesajul si pe site, ceea ce ma face si pe mine sa-mi copiez raspunsul aici… GB
      „Da, o sa sterg comentariile despre fratele dv, insa nu pentru ca ma amenintati cu avocatii, ci pentru ca a fost disproportionata reactia mea publica, si imi pare rau pentru asta! In mesajul privat dintre noi doi, insa, tin sa va spun ca imi mentin parerea si imaginea pe care mi le-am facut despre el.
      Legat de poze: TOATE pozele cu terasa sunt facute de pe spatiul public, si pentru asta nu e nevoie de nicio permisiune din partea celor care ajung in obiectiv sau din partea proprietarilor locului. La, fel, nu e nevoie de aprobare pentru a fotografia mancarea mea dintr-un restaurant, deoarece, oadata ajunsa pe masa, e proprietatea mea si nu mai poate interveni nimeni asupra ei. Pentru fotografii facute in interior sau de pe spatiul terasei (e acelasi lucru) e nevoie de apropbarea proprietarilor, intr-adevar. Stiu bine legile si regulile in aceste cazuri, nu fac poze si nu scriu fara sa fiu bine asigurat. Avocatii dv va vor confirma asta.
      Imi cer scuze din nou pentru reactia publica disproportionata, o sa sterg acum paragraful respectiv.
      GB”

  • Alex :

    In primele randuri ai scris ca nu ai fost inauntru, dupa care ai scris ca ai mancat la ei, pai care e faza? Iar daca e bucatarie specific turceasca, ce ai vrea sa gasesti diferit? Pai gasesti mancarurile cu specific turcesc. Sti cum e, daca vrei hatereala, gasesti motive, indiferent cum e restaurantul! Ce ai scris tu aici e un articol de hate.

  • Albert B :

    Vine lumea pentru că se fumează înăuntru, e deschis până noaptea târziu, de aici și clientela foarte dubioasă. Evitați, mâncarea este foarte proastă și scumpă. Vedeți pe YouTube un top al restaurantelor turcești din București, alegeți unul din topul acela cu toată încrederea.

  • Cris :

    E plin fiindca permit sa se fumeze in interior însă mâncarea este tot timpul proastă.