Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

3240 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

1530 vizite

Bucatarie fina la Timpuri Noi (de cartier vorbesc)Nu credeam ca vo...

1805 vizite

Probabil cel mai bun restaurant cu specific italian traditional din Bu...

970 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din HerastrauAm...

664 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

555 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

2223 vizite

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras.Rareori ajun...

413 vizite

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de...

849 vizite

Ce inseamna cand nu ai chemare in bucatarie...(...) Am facut o par...

498 vizite

Mica Italie de pe Calea CalarasilorAm uitat sa intreb daca numele ...

1116 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea BastilieiDespr...

549 vizite

Un ristorante italiano care ar merita un upgrade la meniuMozzafiat...

697 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

392 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

711 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui CotroceniDaca im...

288 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

311 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

389 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul SilvestruIl Des...

357 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din poarta Manast...

344 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata VictorieiPrin 2000 si c...

511 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

150 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecuteRestaura...

371 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

981 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

376 vizite

Cei de la Quattro Stagioni sa multumeasca de trei ori pe zi parcului H...

142 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati!Cei care au lantul ...

474 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

251 vizite

Alt restaurant de la care pleci cu hainele imputite de fum!Am vrut...

454 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

243 vizite

La Fattoria, ruda de la tara a restaurantelor din HerastrauNu stiu...

1119 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

309 vizite
Afiseaza
vizualizari

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli

Palatul Stirbey de la Buftea e chiar un palat, spre diferenta de multe conace, case mari sau alte constructii care isi spun “palate”. Si are si un domeniu imens in jur, Domeniul Stirbey, evident, care e chiar un domeniu de palat, nu de Internet sau de orice altceva.

Cred ca nu mai locuieste nimeni acum in Palatul Stirbey – cel putin nu in palat, dar poate ca locuiesc cate unii in acareturile din jur. In Palat si in gradinile de alaturi e acum un restaurant si se fac tot felul de evenimente acolo, mai ales nunti. Restaurantul de la Palatul Stirbey e deschis 3 zile pe saptamana, de vineri pana duminica, in rest sunt evenientele, dintre care multe simultane. Cu o zi inainte sa ajung eu acolo, de pilda, fusesera 4 nunti deodata.

Cei de la Palatul Stirbey l-au adus pe Antonio Passarelli chef, iar Antonio Passarelli a facut un meniu jumatate italienesc, jumatate romanesc, cel romanesc fiind mai degraba traditional decat boieresc, asa cum te-ai astepta sa gasesti intr-un palat.

Eu am luat o supa crema de telina, clocotita, evident, si cam fara gust. Apoi un foie gras si un peste. Foie grasul a fost cam terciuit, in parte din cauza caniculei, dar in parte, doar, si cam fara gust si acela. Cand l-am intrebat pe chelner cu ce sos imi aduce pestele, a ramas trasnit! Se pare ca nu mai auzise acest cuvant pronuntat vreodata acolo, la Buftea. In mare incurcatura, s-a dus la bucatarie sa le spuna ca e un ciudat pe terasa, care pronunta cuvinte bizare…

Cred ca atunci a intrat si Antonio Passarelli in peisaj, surprins sa vada cine e ciudatul care intreaba de sos, si, mai ales, de ce. M-a recunoscut cand m-a vazut, asa ca a decis ca e cazul sa fie mai precaut, pentru ca nu stii niciodata ce si unde scriu ciudatii.

Mi-a adus un alt foie gras, vizibil mai bun, desi cu prea mult coniac in el, probabil facut astfel ca sa tina mai bine in caldura de foc de afara. Apoi a venit si lupul de mare, ornat cu frunze de salata, ca la restaurantele de cartier, si u un sos de caise, destul de bun.

Serviciul a fost bun, dar lent, chiar foarte lent. Noroc ca te duci la Palatul Stirbey pregatit sa stai, ai la ce sa te uiti, filmezi veveritele din copaci, cum am facut si eu, si nu iti dai seama cum trece timpul…

Preturile sunt maricele la Palatul Stirbey, ca pentru o mancare ceva mai buna decat mi-a dat Antonio Passarelli in acea zi. Insa nu ti se suie veveritele pe masa chiar in fiecare zi in Bucuresti, asa ca merita oricum. Clienti erau destui, probabil atrasi mult mai mult de parc, de palat, de padure si de veverita decat de mancarea lui Antonio Passarelli. Cred ca si Antonio stia asta, si nu si-a pus mintea la contributie pe masura talentului lui.

Iarna, insa, e altceva, nu cred ca mai momesc pe nimeni la Palatul Stirbey cu parcul si cu paunii, iar veveritele s-ar putea sa fie scumpe la vedere, asa ca Antonio Passarelli va trebui sa stea mai mult in bucatarie si sa fie mai atent la ce iese in farfuria clientului, daca nu vrea sa faca mancare doar pentru nuntasi… (GB – august 2017)

Terasa Palatului Stirbey

Palatul Stirbey de la Buftea, restaurant pe Domeniul Stirbey

Palatul Stirbey de la Buftea, restaurant pe Domeniul Stirbey

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Antonio Passarelli

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renumiti chefi straini, care au activat in Romania. Cunoscut publicului si datorita emisiunilor televizate la care a participat, Chef ...


Palatul Stirbey

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.