Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftChef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renumiti chefi straini, care au activat in Romania. Cunoscut publicului si datorita emisiunilor televizate la care a participat, Chef Antonio Passarelli a urmat cursurile mai multor institutii dedicate pregatirii gastronomice, precum: Istitut Etoile (Grup Boscolo), Cast Alimenti sau Alma.

Chef Antonio Passarelli a lucrat cu o serie numeroase de bucatari renumiti, dintre care amintim pe: Gaetano Alia, Pippo Todini, Attilio Goffredo, Daniel Boulud, Silverio Chavez, Roberto Carcangiu, Luciano Tona, Giorgio Incicco, Gualtiero Marchesi.

Intre anii 1977-1982 Chef Antonio Passarelli a lucrat in restaurantele: Elefante Rosso Cosenza, Pozzo dei Desideri Rende, Da Lorenzo Forte dei Marmi, Quinzi & Gabrieli Roma, Dar Frate Labaro Roma, pentru ca in anul 1986 sa ajunga la restaurantul Le Cirque din New York.

Din 1990 si pana in prezent, Chef Antonio Passarelli a colaborat cu mai multe restaurante, dintre care amintim: La Figa (Londra), Da Mattia (San Benedetto del Tronto), La Bice (New York), La Bettola (Timisoara), Hotel Boavista (Timisoara), Pozzo dei desideri (Timisoara), Al Duomo (Timisoara), Casino di Campione DItalia, Media Pro Buftea (Executive Chef), Yachting Club (Bucuresti), Osteria Gioia (Bucuresti), Trattoria Buongiorno (Bucuresti), pentru ca in prezent sa il gasim la Palatul Stirbey (Buftea).Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Chef Antonio Passarelli a avut sansa sa gateasca pentru o serie intreaga de sefi de state, politicieni (Berlusconi, Letta, Prodi etc.), actori si regizori  internationali, precum: Demi Moore, F. F. Coppola, S. Segal, precum si alte vedete. Tot Chef Antonio Passarelli a condus bucataria Ambasadei Italiei in perioda 2007-2012, avand si alte colaborari cu diferiti Ambasadori din mai multe state.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Antonio Passarelli: Cele mai importante lucruri despre gastronomie, pe care le cunosc, le-am deprins din trei puncte: de la bucatari, din scolile pe care le-am urmat, dar si din cartile pe care le-am folosit pentru documenatre.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Daca invata asa cum trebuie, si parcurge toate etapele profesionale, care sunt esentiale, cred ca trebuie minimum 15 ani.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cel mai mult imi place sa gatesc cu vita, mai ales cu partile anatomice mai putin obisnuite, precum: Hanger Steak, Skirt Steak, Flap Steak, Flank Steak.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti? Chef Antonio Passarelli: Depinde de felul pe care trebuie sa-l gatesc. In general, cele mai pregnante si aromatice ar fi: coriandru, chimen, sofran, cardamom, curry de multe feluri etc., dar depinde foarte mult daca gatesc peste sau carne.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Antonio Passarelli: Folosesc sosuri pe baza de: sofran, trufe, butter lemon, rouille, piersici, gutui, pere, mere, vin cu scortisoara, fondute de parmizan, dar si sosuri clasice.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Antonio Passarelli: Da, pregatesc. In special cele pe baza de creme reci (urda, iaurt, branza).

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Antonio Passarelli: Nu gatesc acasa!

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Antonio Passarelli: Da!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Antonio Passarelli: Cred ca bucataria indiana, libanesa, thailandeza, marocana, dar si cea italiana.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Antonio Passarelli: Imi place tot ceea ce este local, plecand de la: vita, porc, pasare, branzaturi, mezeluri sau legume.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Antonio Passarelli: Pe de o parte, pestele, carnea, branzeturile de baza ca: untul, cremele etc. se pot procura din hypermarket-uri, in timp ce legumele, fructele sau verdeturile trebuie sa fie luate din piata.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Antonio Passarelli: Nu prea am timp, insa folosesc uneori internetul, undeva la 30% din informare o fac cu ajutorul internetului.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Antonio Passarelli: Astazi, un bucatar nu mai este numai un om care asambleaza materii prime, ci poate fi si un „instigator” la o viata sanatoasa, aratand ca o bucatarie gustoasa poate fie si foarte sanatoasa. Iar acest lucru il fac si eu!

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Sa fie intotdeauna cu un pas peste asteptarile clientilor, colegilor, dar si ale sefilor.Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Antonio Passarelli: In Romania, si este foarte cunoscuta problema, lipsesc adevaratele scoli de bucatarie, si acest lucru se simte foarte puternic!

De asemenea, e important sa ii facem pe oameni sa inteleaga ca nu poti ajunge un chef in 3 ani de bucatarie si ca ce sa vede la televizor este o productie de televiziune. Din pacate, astazi emisiunile de televiziune de o calitate, hai sa spunem, nu chiar excelenta au facut pe multi sa nu inteleaga care este adevarata bucatarie, iar eu incer sa le aduc aminte!

Pe colaboratorii mei incerc sa ii includ intotdeauna in noi proiecte, in noi provocari, in general.

In viata nu trebuie niciodata sa ne multumim cu cat am crescut, este important sa avem permanent dorinta de a creste.

Palatul Stirbey

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de la Buftea e chiar un palat, spre diferenta de multe conace, case mari sau alte constructii care isi spun "palate". Si are si un d...

Data actualizarii: 02/03/2018

  • Ana :

    Eu am fost la o petrecere de Crăciun, organizată de compania la care lucrez, undeva în 2015, s-a ținut în Timișoara, toată lumea s-a pozat cu domnul Passa relli, dar mâncarea a fost sub orice critică, fără nici un gust. Am fost an de an la petrecerile organizate de firmă dar așa meniu fără gust nu am mai mâncat niciunde. Pe o farfurie mare , a pus o cutiuță , un fel de cub din plastic umplut cu mămăligă sau griș , nesarat, nu știu ce era, plus altele la fel nedefinite. Era în restaurant joc de lumini , încăt nu ai putut vedea nici ce culoare era. Și nu doar mie nu mi-a plăcut , asta a spus toată lumea!

  • Liliaca :

    Am fost sâmbătă la o nuntă si am inteles că meniul a fost pregătit in bucătăria domnului Antonio. Sincer, a fost cea mai puțin gustos meniu pe care l-am servit la o nunta. De la aperitiv la tort. Nu stiu daca domnul Passarelli a pregatit ceva ,dar el n-ar fi dat o nota de trecere pentru astfel de bucate. Sub orice critica.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close