Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Afiseaza

Sectiune finantata de ExpressoftChef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renumiti chefi straini, care au activat in Romania. Cunoscut publicului si datorita emisiunilor televizate la care a participat, Chef Antonio Passarelli a urmat cursurile mai multor institutii dedicate pregatirii gastronomice, precum: Istitut Etoile (Grup Boscolo), Cast Alimenti sau Alma.

Chef Antonio Passarelli a lucrat cu o serie numeroase de bucatari renumiti, dintre care amintim pe: Gaetano Alia, Pippo Todini, Attilio Goffredo, Daniel Boulud, Silverio Chavez, Roberto Carcangiu, Luciano Tona, Giorgio Incicco, Gualtiero Marchesi.

Intre anii 1977-1982 Chef Antonio Passarelli a lucrat in restaurantele: Elefante Rosso Cosenza, Pozzo dei Desideri Rende, Da Lorenzo Forte dei Marmi, Quinzi & Gabrieli Roma, Dar Frate Labaro Roma, pentru ca in anul 1986 sa ajunga la restaurantul Le Cirque din New York.

Din 1990 si pana in prezent, Chef Antonio Passarelli a colaborat cu mai multe restaurante, dintre care amintim: La Figa (Londra), Da Mattia (San Benedetto del Tronto), La Bice (New York), La Bettola (Timisoara), Hotel Boavista (Timisoara), Pozzo dei desideri (Timisoara), Al Duomo (Timisoara), Casino di Campione DItalia, Media Pro Buftea (Executive Chef), Yachting Club (Bucuresti), Osteria Gioia (Bucuresti), Trattoria Buongiorno (Bucuresti), pentru ca in prezent sa il gasim la Palatul Stirbey (Buftea).Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Chef Antonio Passarelli a avut sansa sa gateasca pentru o serie intreaga de sefi de state, politicieni (Berlusconi, Letta, Prodi etc.), actori si regizori  internationali, precum: Demi Moore, F. F. Coppola, S. Segal, precum si alte vedete. Tot Chef Antonio Passarelli a condus bucataria Ambasadei Italiei in perioda 2007-2012, avand si alte colaborari cu diferiti Ambasadori din mai multe state.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Antonio Passarelli: Cele mai importante lucruri despre gastronomie, pe care le cunosc, le-am deprins din trei puncte: de la bucatari, din scolile pe care le-am urmat, dar si din cartile pe care le-am folosit pentru documenatre.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Daca invata asa cum trebuie, si parcurge toate etapele profesionale, care sunt esentiale, cred ca trebuie minimum 15 ani.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cel mai mult imi place sa gatesc cu vita, mai ales cu partile anatomice mai putin obisnuite, precum: Hanger Steak, Skirt Steak, Flap Steak, Flank Steak.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti? Chef Antonio Passarelli: Depinde de felul pe care trebuie sa-l gatesc. In general, cele mai pregnante si aromatice ar fi: coriandru, chimen, sofran, cardamom, curry de multe feluri etc., dar depinde foarte mult daca gatesc peste sau carne.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Antonio Passarelli: Folosesc sosuri pe baza de: sofran, trufe, butter lemon, rouille, piersici, gutui, pere, mere, vin cu scortisoara, fondute de parmizan, dar si sosuri clasice.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Antonio Passarelli: Da, pregatesc. In special cele pe baza de creme reci (urda, iaurt, branza).

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Antonio Passarelli: Nu gatesc acasa!

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Antonio Passarelli: Da!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Antonio Passarelli: Cred ca bucataria indiana, libanesa, thailandeza, marocana, dar si cea italiana.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Antonio Passarelli: Imi place tot ceea ce este local, plecand de la: vita, porc, pasare, branzaturi, mezeluri sau legume.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Antonio Passarelli: Pe de o parte, pestele, carnea, branzeturile de baza ca: untul, cremele etc. se pot procura din hypermarket-uri, in timp ce legumele, fructele sau verdeturile trebuie sa fie luate din piata.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Antonio Passarelli: Nu prea am timp, insa folosesc uneori internetul, undeva la 30% din informare o fac cu ajutorul internetului.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Antonio Passarelli: Astazi, un bucatar nu mai este numai un om care asambleaza materii prime, ci poate fi si un „instigator” la o viata sanatoasa, aratand ca o bucatarie gustoasa poate fie si foarte sanatoasa. Iar acest lucru il fac si eu!

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Sa fie intotdeauna cu un pas peste asteptarile clientilor, colegilor, dar si ale sefilor.Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Antonio Passarelli: In Romania, si este foarte cunoscuta problema, lipsesc adevaratele scoli de bucatarie, si acest lucru se simte foarte puternic!

De asemenea, e important sa ii facem pe oameni sa inteleaga ca nu poti ajunge un chef in 3 ani de bucatarie si ca ce sa vede la televizor este o productie de televiziune. Din pacate, astazi emisiunile de televiziune de o calitate, hai sa spunem, nu chiar excelenta au facut pe multi sa nu inteleaga care este adevarata bucatarie, iar eu incer sa le aduc aminte!

Pe colaboratorii mei incerc sa ii includ intotdeauna in noi proiecte, in noi provocari, in general.

In viata nu trebuie niciodata sa ne multumim cu cat am crescut, este important sa avem permanent dorinta de a creste.

Palatul Stirbey

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli Palatul Stirbey de la Buftea e chiar un palat, spre diferenta de multe conace, case mari sau alte constructii care isi spun "palate". Si are si un d...

Data actualizarii: 02/03/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.