Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

246 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4055 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1561 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3324 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

937 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

815 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1454 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

614 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

913 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

386 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1548 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1066 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2211 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1864 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2212 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

482 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

330 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

364 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1204 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

684 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

400 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

493 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

349 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1140 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

763 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

221 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

544 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

828 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1052 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

500 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

679 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

600 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

115 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

292 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

298 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

925 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1358 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

783 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

234 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

878 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

530 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

117 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2286 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2904 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1170 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

2013 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

505 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

302 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

177 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1153 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

400 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

578 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

96 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

725 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

2060 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

862 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

381 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

359 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

712 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2638 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

262 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

988 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

2022 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

501 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

703 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

1017 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

774 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

686 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

682 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

996 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

717 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

421 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1247 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

598 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1024 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

447 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

484 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

508 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

397 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

460 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftChef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renumiti chefi straini, care au activat in Romania. Cunoscut publicului si datorita emisiunilor televizate la care a participat, Chef Antonio Passarelli a urmat cursurile mai multor institutii dedicate pregatirii gastronomice, precum: Istitut Etoile (Grup Boscolo), Cast Alimenti sau Alma.

Chef Antonio Passarelli a lucrat cu o serie numeroase de bucatari renumiti, dintre care amintim pe: Gaetano Alia, Pippo Todini, Attilio Goffredo, Daniel Boulud, Silverio Chavez, Roberto Carcangiu, Luciano Tona, Giorgio Incicco, Gualtiero Marchesi.

Intre anii 1977-1982 Chef Antonio Passarelli a lucrat in restaurantele: Elefante Rosso Cosenza, Pozzo dei Desideri Rende, Da Lorenzo Forte dei Marmi, Quinzi & Gabrieli Roma, Dar Frate Labaro Roma, pentru ca in anul 1986 sa ajunga la restaurantul Le Cirque din New York.

Din 1990 si pana in prezent, Chef Antonio Passarelli a colaborat cu mai multe restaurante, dintre care amintim: La Figa (Londra), Da Mattia (San Benedetto del Tronto), La Bice (New York), La Bettola (Timisoara), Hotel Boavista (Timisoara), Pozzo dei desideri (Timisoara), Al Duomo (Timisoara), Casino di Campione DItalia, Media Pro Buftea (Executive Chef), Yachting Club (Bucuresti), Osteria Gioia (Bucuresti), Trattoria Buongiorno (Bucuresti), pentru ca in prezent sa il gasim la Palatul Stirbey (Buftea).Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Chef Antonio Passarelli a avut sansa sa gateasca pentru o serie intreaga de sefi de state, politicieni (Berlusconi, Letta, Prodi etc.), actori si regizori  internationali, precum: Demi Moore, F. F. Coppola, S. Segal, precum si alte vedete. Tot Chef Antonio Passarelli a condus bucataria Ambasadei Italiei in perioda 2007-2012, avand si alte colaborari cu diferiti Ambasadori din mai multe state.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Antonio Passarelli: Cele mai importante lucruri despre gastronomie, pe care le cunosc, le-am deprins din trei puncte: de la bucatari, din scolile pe care le-am urmat, dar si din cartile pe care le-am folosit pentru documenatre.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Daca invata asa cum trebuie, si parcurge toate etapele profesionale, care sunt esentiale, cred ca trebuie minimum 15 ani.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cel mai mult imi place sa gatesc cu vita, mai ales cu partile anatomice mai putin obisnuite, precum: Hanger Steak, Skirt Steak, Flap Steak, Flank Steak.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Antonio Passarelli: Cu toate!

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti? Chef Antonio Passarelli: Depinde de felul pe care trebuie sa-l gatesc. In general, cele mai pregnante si aromatice ar fi: coriandru, chimen, sofran, cardamom, curry de multe feluri etc., dar depinde foarte mult daca gatesc peste sau carne.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Antonio Passarelli: Folosesc sosuri pe baza de: sofran, trufe, butter lemon, rouille, piersici, gutui, pere, mere, vin cu scortisoara, fondute de parmizan, dar si sosuri clasice.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Antonio Passarelli: Da, pregatesc. In special cele pe baza de creme reci (urda, iaurt, branza).

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Antonio Passarelli: Nu gatesc acasa!

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Antonio Passarelli: Da!Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Antonio Passarelli: Cred ca bucataria indiana, libanesa, thailandeza, marocana, dar si cea italiana.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Antonio Passarelli: Imi place tot ceea ce este local, plecand de la: vita, porc, pasare, branzaturi, mezeluri sau legume.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Antonio Passarelli: Pe de o parte, pestele, carnea, branzeturile de baza ca: untul, cremele etc. se pot procura din hypermarket-uri, in timp ce legumele, fructele sau verdeturile trebuie sa fie luate din piata.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Antonio Passarelli: Nu prea am timp, insa folosesc uneori internetul, undeva la 30% din informare o fac cu ajutorul internetului.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Antonio Passarelli: Astazi, un bucatar nu mai este numai un om care asambleaza materii prime, ci poate fi si un „instigator” la o viata sanatoasa, aratand ca o bucatarie gustoasa poate fie si foarte sanatoasa. Iar acest lucru il fac si eu!

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Antonio Passarelli: Sa fie intotdeauna cu un pas peste asteptarile clientilor, colegilor, dar si ale sefilor.Interviu cu Antonio Passarelli, Chef al Domeniului Stirbey

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Antonio Passarelli: In Romania, si este foarte cunoscuta problema, lipsesc adevaratele scoli de bucatarie, si acest lucru se simte foarte puternic!

De asemenea, e important sa ii facem pe oameni sa inteleaga ca nu poti ajunge un chef in 3 ani de bucatarie si ca ce sa vede la televizor este o productie de televiziune. Din pacate, astazi emisiunile de televiziune de o calitate, hai sa spunem, nu chiar excelenta au facut pe multi sa nu inteleaga care este adevarata bucatarie, iar eu incer sa le aduc aminte!

Pe colaboratorii mei incerc sa ii includ intotdeauna in noi proiecte, in noi provocari, in general.

In viata nu trebuie niciodata sa ne multumim cu cat am crescut, este important sa avem permanent dorinta de a creste.

Palatul Stirbey

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli Palatul Stirbey de la Buftea e chiar un palat, spre diferenta de multe conace, case mari sau alte constructii care isi spun "palate". Si are si un d...

Data actualizarii: 02/03/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.