Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Afiseaza
comentarii

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimeni altcineva pana atunci nu mi-a mai vorbit despre el, sunt circumspect, evident, stiu foarte bine ce ciudatenii pot ascunde gusturile oamenilor cand vine vorba despre mancare, ca doar evaluez si scriu despre restaurante de atatia ani de zile. Totusi, ma duc sa vad, sa mananc, mai bine spus, cine stie, poate-poate… Articolele despre restaurantele ascunse ale orasului sau imprejurimilor se vand cel mai bine.

Asa am ajuns pe multe coclauri ale Bucurestiului si ale imprejurimilor, promitandu-mi-se dejunuri sau cine memorabile, de care putini au parte, fiindca nu stiu despre el, nu de altceva. Am ajuns pana in Pantelimon la „un adevarat restaurant turcesc” din Bucuresti, tinut de niste turci, desigur, de la care am plecat cu multa compasiune pentru turci, daca asa mananca ei cel mai bine acolo, in tara lor, cum mi s-a explicat. Dar pe unde nu am ajuns…

Asa si acuma. Imi spune un strain bogat, presedinte de mare companie, cu salariul cat toate pensiile dintr-o jumatate de cartier la un loc, om care a mancat pe la cele mai importante restaurante din lume (platit cu cardul de firma, evident), imi zice omul bogat, deci, ca Bocca i se pare cel mai bun restaurant italienesc din Bucuresti. Eu stiam de Bocca, mai fusesem acolo de vreo doua ori acum cativa ani, am si scris despre el, dar am si uitat a doua zi ce mancasem acolo.

Si m-am dus sa vad minunea, cum a devenit Trattoria Bocca cel mai bun restaurant cu specific italienesc din Bucuresti, intre timp.

Am gasit Trattoria Bocca asa cum o stiam. Un restaurant relativ mic la parterul unui bloc nou din Cartierul Francez, cum noi sunt toate acolo, de altfel, intre Nicolae Caranfil si Soseaua Nordului. Inauntru e destul de bine amenajat, cu banchete si scaune confortabile, luminos, optimist. Doar ca instalatia de aer conditionat nu ar fi reusit sa racoreasca nici macar o debara, daramite un salon in care ar putea sa respire nu stiu cati oameni deodata. Asa ca la 33C a trebuit sa iesim pe terasa, acolo era la fel de cald, dar macar aveai aer. Terasa e destul de banala, dar macar are fotolii confortabile.

Meniul e relativ simplu la Trattoria Bocca, bucatarie italiana clasica, traditionala, populara, mancaruri pe care si le fac italienii zi de zi si acasa, dar si la trattoriile si micile lor restaurante de proximitate. Retete obisnuite, produse si ingrediente cunoscute deja tuturor bucurestenilor supa atatia ani de desant gastronomic italian.

Am luat un carpaccio de vita, destul de bun, dar acestea sunt cam toate la fel, de cate ori ati dat peste unul despre care sa spuneti ca, vai, ce rau e? Supa crema de ciuperci a fost buna, o caracatita pusa pe plita si atat, fara sos si fara nimic altceva a fost exact ca o caracatita banala pusa pe plita si atat, fara sos si fara nimic altceva. Spaghetti aglio, olio e peperoncino au fost destul de banale, cu inutil de mult olio, de il puteai aduna cu lingura.. Nu am luat mai multe pentru ca ne grabeam sa ajungem in masina, la aer conditionat, respectiv la scuter, ca solutie convenabila de ventilare.

Serviciul a fost cam obosit la Bocca, probabil toropit si el de caldura. Ne-a intampinat o fata foarte inimoasa si placuta la inceput, dar ne-a lasat apoi pe mana altcuiva. Preturile sunt surprinzator de mari la Bocca, nu par preturi de trattoria, si cu atat mai putin una de cartier, de vecinatate, cum i-as pozitiona eu. O fi si acesta unul dintre motivele pentru care am vazut putini clienti la Trattoria Bocca?

Trattoria Bocca e, deci, un mic restaurant italienesc de proximitate, pentru cei care lucreaza si locuiesc in zona, eu nu il vad mai mult de atat. Poate or avea clienti fideli, si pentru acestia sa scoata cine stie ce de dupa tejghea, dar tare greu imi este sa cred asta… (GB – iulie 2017, pe canicula)

Bocca

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimeni altcineva pana atunci nu mi-a mai vorbit despre el, sunt circumspect, evident, stiu foarte bine ce ciudatenii pot ascunde gustur...

Data actualizarii: 13/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close