Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

RUAL Apro-Bistro are succesul meritat, după calculele Restocracy

Au fost mai multe restaurante în casa aceea de pe Eminescu, aproape de intersecția cu Tunari și cu Drobeta. Mult a stat acolo un bistrou italian, Roma cred că se chema, cu un succes nebun, mult peste ce ar fi trebuit să fie, după părerea mea. Sigur, erau incomparabil mai puține restaurante bune în București, la vremurile acelea, dar să ți se pară că niște mâncăruri destul de banale au un gust „sublim”, cum scriau câțiva exaltați, scoate la iveală o mare problemă legată de sistemele de referință gastronomice.

Apoi au fost câteva încercări soldate toate cu eșecuri, mai mult sau mai puțin spectaculoase, ca de prin vara lui 2022 să se deschidă aici RUAL Apro-Bistro, cu un succes nebun, din câte am putut vedea cu ochii mei. Conceptul e precizat chiar în nume, ceea ce mi se pare o idee foarte bună: bistrou cu aprozar, adică un mic magazin cu legume și fructe – celebrele „aprozare” pe vremea comuniștilor. Dar care comuniști, fie vorba între noi, vindeau chiar legume și fructe adevărate, cu gust, nu mutanții pe care îi luam acum din supermarketuri.

Au un chef tânăr și talentat la RUAL, pe Laurențiu Hairadin. Meniul e surprinzător, mă așteptam să găsesc ceva etnic, românesc, rural (la început de la asta am crezut că vine numele, dar mi-au spus că nu), teluric. Însă e un specific multicuisine, cu multe inserții asiatice, nu foarte inspirate, după părerea mea, dar bune la gust, totuși. Iar raportate la prețurile relativ mici, se pare că sunt exact ce trebuie.

Spun asta pentru că nu am mai văzut de mult un restaurant atât de plin, cu oameni așteptând în picioare să se elibereze o masă, și cu alții stând în frig afară pe terasă (e mijlocul lui februarie!) cu pături pe ei. Oricum, RUAL Apro-Bistro e de pus pe listă, cu atât mai mult cu cât zona aceea de București cu farmec, cu poezie, și chiar aristocratic-elegantă, are nemeritat de puține restaurante bune. (George Butunoiu – februarie 2023)

RUAL Apro-Bistro
Bucătăria lui Chef Laurențiu Hairadin
Degustare de vinuri Serenium la RUAL
Data actualizarii: 25/02/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close