Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabil, cea mai bună de locuit din București, dacă iei în calcul criteriile folosite cam peste tot în lume pentru astfel de clasamente. Am și enumerat o parte dintre motive într-un articol de pe Property INDEX, nu mai revin la ele.

Sunt multe restaurante, cafenele, patiserii și brutării bune aici, cred că e cea mai mare densitate din oraș raportată la numărul de locuitori. Iar acum, de câteva zile, a mai apărut un comerț de top, pe care îl așteptam de ceva vreme, fiindcă am văzut ce amenajau.

Baguette Beller Boulangerie Artisanale, „L’art du pain fait maison”, e o brutărie franțuzească, patiserie și cofetărie, care are și câteva mese mai mult decât binevenite pentru cei care își permit să savureze ceva fără fugă. Incinta e bine amenajată, luminoasă, ambianța caldă, cu mult lemn și puțin plastic.

Păcat, doar, că nu au mesele afară, pe trotuar, ca la Paris. Dar sper că e doar ceva de moment, legat de vreun aviz care nu le-a venit încă, fiindcă trotuarul e foarte larg acolo, și ar avea tot locul.

Doar pâine am apucat să mănânc de la ei, și e foarte bună. Dar voi avea tot timpul să gust din toate, fiindcă locuiesc și lucrez în zonă, așa că trec zilnic prin fața lor.

Serviciul nu pot spune că a fost o surpriză la Baguette Beller. Un barman, sau vânzător, ce o fi fost el, așteaptă să-l saluți tu primul când intri acolo, după principiul pe care îl știe el (și probabil și patronii locului), că Domle, cel care intră tresă salute! Și care stă invariabil cu mâinile încrucișate, tot timpul, fie că vorbește cu un client sau cu ceilalți ai lui. Vânzătoarea de la pâine foarte amabilă, însă, plăcută de la natură, fără să facă vreun efort pentru asta.

O să revin cu informații detaliate legate și de produse. Și, inevitabil, va trebui să fac o comparație cu Paul, de lângă ei, cu Ana și cu toate celelalte brutării și care mai sunt în zonă. Inclusiv cu cele de la Mega Image, care pot concura cu mulți alții de la egal la egal, mai ales când sunt calde, abia scoase din cuptoarele chiar din magazin… (George Butunoiu – octombrie 2023)

Data actualizarii: 07/10/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close