Am asteptat mult, dar a meritat
Saptamana aceasta (ultima din august) s-a deschis un restaurant indelung asteptat, cel de pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.
Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.
Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si Sushiroom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum.
Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti, spaniole, grecesti… Saptamana viitoare vor face o deschidere oficiala, sunt curios sa vad cum e si mancarea la ei, insa voi ajunge acolo de multe ori, cu siguranta, pentru ca e chiar langa casa mea. (GB – august 2018)