Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Am asteptat mult, dar a meritat

Saptamana aceasta (ultima din august) s-a deschis un restaurant indelung asteptat, cel de pe Radu Beller, vizavi de cafeneaua Ambiance din parcul Floreasca, in locul in care au fost mai multe restaurante, ultimele doua de care imi aduc aminte fiind Chocolat si Lett’s 35.

Restaurantul se numeste Corto Maltese, dupa numele unui capitan de vas care a trait la inceputul secolului trecut, fiul unui marinar englez si al unei italience, tiganca vrajitoare si prostituata.

Lucrarile de amenajare a coltului de parter al cladirii vechi au durat foarte mult, insa a meritat asteptarea, pentru ca rezultatul e destul de spectaculos, Corto Maltese fiind acum unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului. Si, din fericire, nu e amenajat in stilul minimalist industrial al modelor zilei. O parte din explicatie pare sa fie legata si de numele proprietarului, Cristian Preotu, cel care are si cunoscutele restaurante Le Bistrot Francais si Sushiroom, de langa Atheneul Roman si langa magazinele lui La Comtesse du Barry. Cristi Preotu nu pare sa fie deloc un adept al stilului industrial, daca iau ca referinta felul in care si-a amenajat restaurantele lui pana acum.

Meniul de la Corto Maltese e mediteranean, de jur imprejurul marii mari: mancaruri italienesti, spaniole, grecesti… Saptamana viitoare vor face o deschidere oficiala, sunt curios sa vad cum e si mancarea la ei, insa voi ajunge acolo de multe ori, cu siguranta, pentru ca e chiar langa casa mea. (GB – august 2018)

Data actualizarii: 03/09/2018