Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din Paris, a deschis Öhlala Pâtisserie, la București

  • Alina Petrea a absolvit, în 2019, Școala Ritz Escoffier, din Paris, în cadrul căreia a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, printre care și François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.
  • Din meniul cofetăriei fac parte produse fine, precum tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie.
  • Alina Petrea și Sébastien Cazac au investit 100,000 de Euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâ
Sebastien Cazac

Sebastien Cazac

Începând cu luna septembrie, Bucureștiul se bucură de o nouă destinație pentru iubitorii de delicii culinare – Öhlala Pâtisserie, cofetăria care aduce împreună rețete de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, cochetul local oferă o selecție de produse fine, savuroase, realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.

Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea pasionată de gastronomie a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Mai mult, ea a realizat și un stagiu de 2 săptămâni, în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.

Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, una dintre cele mai fine destinații culinare ale lumii, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.

“Este important pentru noi ca, în preparatele pe care le propunem, să se simtă amprenta noastră, pasiunea și orientarea spre excelență. De aceea, eu și Sébastien ne vom ocupa personal de partea de producție. Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să se aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare.”, declară Alina Petrea.

Noua cofetărie își întâmpină oaspeții cu un meniu de produse fine, din care fac parte tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În plus, în cadrul laboratorului propriu, Alina și Sébastien realizează și produse de patiserie – madlene, financier cu fistic – prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.

Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța. “Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir – cea românească și cea franceză”, declară Alina Petrea.

În plus, cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie se vor putea bucura și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot. Din meniul de băuturi, vor face parte celebrele Espresso, Cappuccino, Flat White, Americano.

Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 23:00. Localul are o capacitate de 20 locuri la interior și 16 pe terasă.

Öhlala Pâtisserie, o investiție de 100,000 de Euro, în industria de HoReCa

Alina Petrea și Sébastien Cazac au investit 100,000 de Euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâtisserie. Suma acoperă amenajarea spațiului de servire din Piața Amzei, amenajarea și dotarea laboratorului de producție, branding și consultanță. Cei doi proprietari preconizează că investiția va fi amortizată în următorii 3 ani.

Prețurile încep de la 9 Lei, pentru patiserie, 18 Lei pentru prăjiturile individuale și 7 Lei, pentru specialitățile pe bază de cafea.

Proiectul Öhlala Pâtisserie a dezvoltat în colaborare cu agenția de consultanță HoReCa Next Root Management Systems, fondată de către Dragoș Panait, profesionist cu o experiență de peste 10 ani în industrie. Next Root Management Systems și-a adus aportul la conturarea și implementarea conceptului, precum și la dezvoltarea procedurilor operaționale, obținerea autorizațiilor, respectarea standardelor de igienă și HACCP și identificarea furnizorilor.

“Alături de Alina și de Sébastien, doi antreprenori extrem de pasionați și atenți la detalii, am reușit să creăm un concept de cofetărie cu foarte mult potențial, bazat pe produse. Rolul Next Root Management Systems a fost să contribuie la crearea unui ecosistem operațional care să pună în evidență produsele lor de extrem de gustoase, să îi ajute să își eficientizeze resursele și să identifice cei mai buni parteneri și furnizori. Sunt sigur că Öhlala Pâtisserie va deveni un model de bune practici și o destinație, pentru iubitorii de deserturi.”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems. (Comunicat de presa – septembrie 2021)

Data actualizarii: 24/09/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close