Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Revino, în centrul Capitalei

Artizani din toată țara, dar nu numai, își dau întâlnire în acest weekend la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, ce va avea loc la Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei din Capitală.

În ultimii cinci ani, o serie de producători noi, fie că vorbim de brânzeturi maturate și specialități din carne, fie de bere și ciocolată artizanale, fie de multe alte produse gastronomice, și-au facut apariția pe plan local. Rețete autohtone, dar și internaționale au fost adaptate și îmbunătățite pentru a fi mai apoi prezentate cunoscătorilor, specialiștilor, dar și publicului larg.

În această toamnă, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, o serie de astfel de branduri artizanale românești, produse în întreaga țară, vor fi prezente în inima Bucureștiului, pentru a încânta simțurile și papilele gustative ale oaspeților cu specialități premium.

Brânzeturi locale maturate, specialități din carne, vinuri, bere artizanală, spirtoase, ciocolată, produse din pește, sosuri și alte delicatese de la peste 45 de expozanți vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului.

„Ideea organizării unui salon gastronomic mi-a venit în 2019, după o experiență de peste 10 ani în lumea vinului, când am început să călătoresc prin țară, dar și prin Europa, pentru a învața despre brânzeturile locale și internaționale. Tot atunci am descoperit noi asocieri care mi-au atras atenția. Fie că vorbim despre specialități din carne, bere artizanală ori alte băuturi, toate acestea, alături de brânzeturi și vinuri, merită degustate și merită aflată povestea din spatele lor și a producătorilor care le-au creat”, spune Alina Iancu, fondator Revino Gourmet, CrameRomania.ro și Revino Bucharest Wine Show.

În ultimii ani, în multe zone ale țării au fost realizate investiții menite să aducă mai aproape de consumator produsele locale premium. Totodată, în această perioadă, au aparut comunități de români curioși și pasionați de gastronomie, care vizitează producătorii la ei acasă, bucurându-se de ce oferă natura și localnicii. Există însă mult loc pentru dezvoltarea și pentru consolidarea relațiilor dintre aceste branduri și consumatori.

„Noi, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, dorim să aducem în atenția publicului larg, atât din România, cât și de peste hotare, o parte din aceste experiențe. Doar că ele vor fi disponibile chiar în centrul Capitalei, astfel că oamenii vor putea să cunoască producătorii, dar și să descopere specialități și asocieri noi”, adaugă Alina Iancu.

Revino Gourmet Show iși propune astfel să creeze comunități de oameni care să ducă mai departe povestea gastronomiei românești actuale, poveste scrisă de artizani din toată țara. Evenimentul va fi completat și de asocieri cu produse internaționale. Nu vor lipsi nici lansările de produse în premieră, precum Miedul craft, și nici o serie de masterclassuri cu asocieri gastronomice de excepție dintre brânzeturi maturate cu bere craft sau cu vinuri spumante și totodată inedite pentru publicul larg. Vinul va fi nelipsit, bineînțeles. Toate produsele pot fi degustate, iar o parte dintre acestea pot fi achiziționate de la magazinul special amenajat pentru eveniment.

Organizatori: Revino Romania și CrameRomania.ro

Revino Romania este un proiect care, țncepaând din 2015, promovează vinul românesc și turismul viticol la noi în țară. Din 2019, în completare, proiectul se ocupă și cu promovarea producătorilor locali de brânzeturi și cu organizarea de evenimente ce au ca temă asocierea celor două elemente – brânza și vinul.

CrameRomania.ro a luat naștere în 2014 și este o platformă bilingvă a cramelor locale, a soiurilor autohtone de struguri, completată de hărți viticole și informații utile despre vinuri.

Contact:

Alina Iancu

0743862874

salut@revino.ro

Site oficial eveniment: http://www.gourmetshow.revino.ro

Data actualizarii: 04/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close