Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Afiseaza

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Revino, în centrul Capitalei

Artizani din toată țara, dar nu numai, își dau întâlnire în acest weekend la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, ce va avea loc la Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei din Capitală.

În ultimii cinci ani, o serie de producători noi, fie că vorbim de brânzeturi maturate și specialități din carne, fie de bere și ciocolată artizanale, fie de multe alte produse gastronomice, și-au facut apariția pe plan local. Rețete autohtone, dar și internaționale au fost adaptate și îmbunătățite pentru a fi mai apoi prezentate cunoscătorilor, specialiștilor, dar și publicului larg.

În această toamnă, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, o serie de astfel de branduri artizanale românești, produse în întreaga țară, vor fi prezente în inima Bucureștiului, pentru a încânta simțurile și papilele gustative ale oaspeților cu specialități premium.

Brânzeturi locale maturate, specialități din carne, vinuri, bere artizanală, spirtoase, ciocolată, produse din pește, sosuri și alte delicatese de la peste 45 de expozanți vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului.

„Ideea organizării unui salon gastronomic mi-a venit în 2019, după o experiență de peste 10 ani în lumea vinului, când am început să călătoresc prin țară, dar și prin Europa, pentru a învața despre brânzeturile locale și internaționale. Tot atunci am descoperit noi asocieri care mi-au atras atenția. Fie că vorbim despre specialități din carne, bere artizanală ori alte băuturi, toate acestea, alături de brânzeturi și vinuri, merită degustate și merită aflată povestea din spatele lor și a producătorilor care le-au creat”, spune Alina Iancu, fondator Revino Gourmet, CrameRomania.ro și Revino Bucharest Wine Show.

În ultimii ani, în multe zone ale țării au fost realizate investiții menite să aducă mai aproape de consumator produsele locale premium. Totodată, în această perioadă, au aparut comunități de români curioși și pasionați de gastronomie, care vizitează producătorii la ei acasă, bucurându-se de ce oferă natura și localnicii. Există însă mult loc pentru dezvoltarea și pentru consolidarea relațiilor dintre aceste branduri și consumatori.

„Noi, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, dorim să aducem în atenția publicului larg, atât din România, cât și de peste hotare, o parte din aceste experiențe. Doar că ele vor fi disponibile chiar în centrul Capitalei, astfel că oamenii vor putea să cunoască producătorii, dar și să descopere specialități și asocieri noi”, adaugă Alina Iancu.

Revino Gourmet Show iși propune astfel să creeze comunități de oameni care să ducă mai departe povestea gastronomiei românești actuale, poveste scrisă de artizani din toată țara. Evenimentul va fi completat și de asocieri cu produse internaționale. Nu vor lipsi nici lansările de produse în premieră, precum Miedul craft, și nici o serie de masterclassuri cu asocieri gastronomice de excepție dintre brânzeturi maturate cu bere craft sau cu vinuri spumante și totodată inedite pentru publicul larg. Vinul va fi nelipsit, bineînțeles. Toate produsele pot fi degustate, iar o parte dintre acestea pot fi achiziționate de la magazinul special amenajat pentru eveniment.

Organizatori: Revino Romania și CrameRomania.ro

Revino Romania este un proiect care, țncepaând din 2015, promovează vinul românesc și turismul viticol la noi în țară. Din 2019, în completare, proiectul se ocupă și cu promovarea producătorilor locali de brânzeturi și cu organizarea de evenimente ce au ca temă asocierea celor două elemente – brânza și vinul.

CrameRomania.ro a luat naștere în 2014 și este o platformă bilingvă a cramelor locale, a soiurilor autohtone de struguri, completată de hărți viticole și informații utile despre vinuri.

Contact:

Alina Iancu

0743862874

salut@revino.ro

Site oficial eveniment: http://www.gourmetshow.revino.ro

Data actualizarii: 04/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close