Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

Vineri, 07 Decembrie 2018, la Scoala Centrala, are loc deschiderea oficiala a celei de a VIII-a ediții a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională ce reprezintă piatra de temelie a festivalului,  eveniment intitulat ” Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile” organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului si Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea oficiala au participat: Alexandru Țachianu Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, doi Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré si 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.

Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentara.

Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate:

  1. Broșura Pedagogică, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o maniera creativa si dinamica prin implicarea părinților, se adresează unui număr aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, si 25.000 cadre didactice din Romania, dintre care 18.000 elevi si aproximativ 1500 de cadre didactice din București.

Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :

  • importanta meselor principale, a micului dejun si alimentația diversificata,
  • înțelegerea si deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,
  • exerciții financiare declinate prin cumpărături si promovarea unei personalități din cultura românească,
  • cum consumam produse proaspete si congelate si sfaturi de a le prepara si consuma in mod sănătos,
  • despre produsele lactate si siglele de calitate Europeana,
  • însușirea unei atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce are un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, conducând către utilizarea responsabilă a resurselor de apa, gaz si electricitate fără a le risipi
  • deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua in viitor impactul asupra mediului pe care îl au ambalajele care rezulta din consumul zilnic de alimente.
  • lupta împotriva risipei alimentare.
  1. Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, pe care sunt inscripționate cele 10 gesturi antirisipă alimentara. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.

Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII  își propune colaborarea mai puternica si strânsă dintre elevi, învățători,  părinți si Chefi bucătari pentru o alimentație diversificata si echilibrata, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.

Acest eveniment este organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.


Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

****

Contact Sărbatoarea Gustului:

Daniel Dobre// Presedinte Asociatie Sarbatoarea Gustului

Tel. 0749.151. 846  danieldobre@sarbatoarea-gustului.ro

Data actualizarii: 11/12/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close