Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge lanse...

Clubul Privat de VIN-ASR, Editia de Vara-25.06.2018, Cluj, Timisoara, ...

Restaurant Scoici și Creveți, oaza ta de relaxare chiar în mijlocul...

Se spune din mosi-stramosi ca noaptea de Sanziene sau Dragaica e una m...

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai famili...

Joi, 14 iunie 2018, a avut loc lansarea oficială a BistroMar o pescă...

O noua platforma globala care permite utilizatorilor sa-si comande man...

De ziua Hard Rock Cafe, Original Legendary Burger va costa doar 2,8 le...

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans On 8th ...

Lansare inedita la Bookfest Două proiecte editoriale create în scop...

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașul...

Timp de o săptămână, consumatorii pot susține proiecte artistice,...

Am lansat aplicatia de mobil cu functionalitati extinse, dupa ce i...

Studiile au confirmat: pastele sunt un aliment care ne generează fe...

Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau "Koketerie bistrou ur...

Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei...

Cand se lasa 19 – 20 mai peste Bucuresti, in gradina de la Merlock r...

Bon voyage! Celebrul World Burger Tour, găzduit anual de restaurantel...

Restocracy a incheiat pe 17 aprilie prima editie a competitiei "To...

Duminica, 15 aprilie 2018, a avut loc la restaurantul Isoletta, din pa...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House! A cince...

Joi, 19 aprilie 2018, a avut loc festivitatea de premiere a competitie...

Luni, 16 aprilie 2018, Radu Rughinis, patronul Pasterra si la Bottega ...

În weekendul 21-22 aprilie plănuim să ne reintrăm în ritm, să d...

Săptămânile Gastronomiei Chiliene în Café Athénée Primăvara...

Afiseaza

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

Vineri, 07 Decembrie 2018, la Scoala Centrala, are loc deschiderea oficiala a celei de a VIII-a ediții a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională ce reprezintă piatra de temelie a festivalului,  eveniment intitulat ” Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile” organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului si Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea oficiala au participat: Alexandru Țachianu Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, doi Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré si 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.

Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentara.

Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate:

  1. Broșura Pedagogică, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o maniera creativa si dinamica prin implicarea părinților, se adresează unui număr aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, si 25.000 cadre didactice din Romania, dintre care 18.000 elevi si aproximativ 1500 de cadre didactice din București.

Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :

  • importanta meselor principale, a micului dejun si alimentația diversificata,
  • înțelegerea si deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,
  • exerciții financiare declinate prin cumpărături si promovarea unei personalități din cultura românească,
  • cum consumam produse proaspete si congelate si sfaturi de a le prepara si consuma in mod sănătos,
  • despre produsele lactate si siglele de calitate Europeana,
  • însușirea unei atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce are un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, conducând către utilizarea responsabilă a resurselor de apa, gaz si electricitate fără a le risipi
  • deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua in viitor impactul asupra mediului pe care îl au ambalajele care rezulta din consumul zilnic de alimente.
  • lupta împotriva risipei alimentare.
  1. Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, pe care sunt inscripționate cele 10 gesturi antirisipă alimentara. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.

Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII  își propune colaborarea mai puternica si strânsă dintre elevi, învățători,  părinți si Chefi bucătari pentru o alimentație diversificata si echilibrata, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.

Acest eveniment este organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.


Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

****

Contact Sărbatoarea Gustului:

Daniel Dobre// Presedinte Asociatie Sarbatoarea Gustului

Tel. 0749.151. 846  danieldobre@sarbatoarea-gustului.ro

Data actualizarii: 11/12/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.