Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

Vineri, 07 Decembrie 2018, la Scoala Centrala, are loc deschiderea oficiala a celei de a VIII-a ediții a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională ce reprezintă piatra de temelie a festivalului,  eveniment intitulat ” Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile” organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului si Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea oficiala au participat: Alexandru Țachianu Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, doi Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré si 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.

Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentara.

Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate:

  1. Broșura Pedagogică, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o maniera creativa si dinamica prin implicarea părinților, se adresează unui număr aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, si 25.000 cadre didactice din Romania, dintre care 18.000 elevi si aproximativ 1500 de cadre didactice din București.

Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :

  • importanta meselor principale, a micului dejun si alimentația diversificata,
  • înțelegerea si deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,
  • exerciții financiare declinate prin cumpărături si promovarea unei personalități din cultura românească,
  • cum consumam produse proaspete si congelate si sfaturi de a le prepara si consuma in mod sănătos,
  • despre produsele lactate si siglele de calitate Europeana,
  • însușirea unei atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce are un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, conducând către utilizarea responsabilă a resurselor de apa, gaz si electricitate fără a le risipi
  • deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua in viitor impactul asupra mediului pe care îl au ambalajele care rezulta din consumul zilnic de alimente.
  • lupta împotriva risipei alimentare.
  1. Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, pe care sunt inscripționate cele 10 gesturi antirisipă alimentara. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.

Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII  își propune colaborarea mai puternica si strânsă dintre elevi, învățători,  părinți si Chefi bucătari pentru o alimentație diversificata si echilibrata, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.

Acest eveniment este organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.


Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

****

Contact Sărbatoarea Gustului:

Daniel Dobre// Presedinte Asociatie Sarbatoarea Gustului

Tel. 0749.151. 846  danieldobre@sarbatoarea-gustului.ro

Data actualizarii: 11/12/2018