Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Afiseaza

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

Vineri, 07 Decembrie 2018, la Scoala Centrala, are loc deschiderea oficiala a celei de a VIII-a ediții a festivalului Sărbătoarea Gustului, cu latura educațională ce reprezintă piatra de temelie a festivalului,  eveniment intitulat ” Educație pentru o alimentație sănătoasă și dobândirea unei atitudini eco-responsabile” organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Educației, Ministerul Mediului si Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea oficiala au participat: Alexandru Țachianu Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, doi Chefi Francezi precum Chef Patrick Pierre Pettenuzzo, Chef Philippe Dupré si 4 Chefi Romani precum Chef Daniel Dobre, Maestru Bucătar Petrișor Tănase, Chef Johny Șușală și Chef Viorela Dumitrana.

Tema centrala a acestei ediții este educația pentru o alimentație sănătoasă si diversificată prin conștientizarea asupra calității produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele si prin lupta împotriva risipei alimentare prin însușirea celor 10 gesturi antirisipă alimentara.

Cu ocazia acestei deschideri oficiale sunt lansate:

  1. Broșura Pedagogică, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o maniera creativa si dinamica prin implicarea părinților, se adresează unui număr aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a, si 25.000 cadre didactice din Romania, dintre care 18.000 elevi si aproximativ 1500 de cadre didactice din București.

Broșura cu exerciții, conține șapte teme structurate pe subiecte de actualitate cum ar fi :

  • importanta meselor principale, a micului dejun si alimentația diversificata,
  • înțelegerea si deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare,
  • exerciții financiare declinate prin cumpărături si promovarea unei personalități din cultura românească,
  • cum consumam produse proaspete si congelate si sfaturi de a le prepara si consuma in mod sănătos,
  • despre produsele lactate si siglele de calitate Europeana,
  • însușirea unei atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce are un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, conducând către utilizarea responsabilă a resurselor de apa, gaz si electricitate fără a le risipi
  • deprinderea gesturilor de a recicla tri-selectiv pentru a diminua in viitor impactul asupra mediului pe care îl au ambalajele care rezulta din consumul zilnic de alimente.
  • lupta împotriva risipei alimentare.
  1. Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, pe care sunt inscripționate cele 10 gesturi antirisipă alimentara. Boneta este semnata de Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin.

Sărbătoarea Gustului, ediția cu numărul VIII  își propune colaborarea mai puternica si strânsă dintre elevi, învățători,  părinți si Chefi bucătari pentru o alimentație diversificata si echilibrata, deci sănătoasă și dobândirea unui comportament responsabil în relația cu mediul înconjurător.

Acest eveniment este organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, Reprezentanța Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Carrefour, Edenia, Up Romania, Salrom, Trus Horeca, Engie, Europcar, Alpha Bank, Amia, Infocons.


Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

****

Contact Sărbatoarea Gustului:

Daniel Dobre// Presedinte Asociatie Sarbatoarea Gustului

Tel. 0749.151. 846  danieldobre@sarbatoarea-gustului.ro

Data actualizarii: 11/12/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close