Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

București, 16 Noiembrie 2017 – Are loc deschiderea oficială a celei de a VII-a ediții a Festivalului Sărbătoarea Gustului, în incinta Centrului Expozițional Romexpo, pavilionul G7, iar pe data de 20 Noiembrie, Prima Lecție a Gustului la Școala Centrală.

Evenimentele sunt părți integrante ale proiectului ”Educaţie  pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile”, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România și Ministerul Educației Naționale.

Cu această ocazie, Sărbătoarea Gustului lansează Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 câștigători ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).

În perioada 16 – 19  noiembrie, pasionații de artă culinară se pot bucura de o serie de acțiuni la standul Sărbătoarea Gustului, din cadrul RomHotel, Centrul Expozițional Romexpo – pavilionul G7, după cum urmează:

  • Joi, 16 noiembrie, inaugurarea CHEF VIP ZONE – „Centrul de formare pentru Excelenţă în Gastronomie” unde se vor desfăşura mai multe activităţi de formare profesională şi o competiţie culinară susţinută de chefi recunoscuţi la nivel internaţional precum Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin si Chef de la Bocuse d’Or din Village VIP), Philippe Dupre şi Johnny Susala.
  • Duminică, 19 noiembrie, elevii liceelor cu profil de alimentaţie – meseria BUCĂTAR vor avea oportunitatea de a concura în Cupa de Sandwich, fiind îndrumaţi şi jurizaţi de un Chef de talie mondială, si anume Chef Alain Alexanian
  • În data de 20 Noiembrie, în cadrul Școlii Centrale din București, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educării culinare a copiilor, în scopul însușirii unui alimentații sănătoase, a comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei împotriva risipei alimentare și a protecției mediului.

Prima lecție de gust are ca temă – Micul dejun pentru o alimentație sănătoasă și se va desfășura în prezența oficialităților partenere, precum Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primăria Capitalei prin Proedus și a mai multor chefi prestigioși din România, Franța, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupré, Octavian Susala, Petrișor Tănase şi Costel Dumitru.

”Într-o societate dominată de junk food și mese pe fugă, lipsa educației alimentare reprezintă o adevărată problemă, iar aceasta duce implicit la risipa alimentară, considerată o problemă actuală, nu doar în România, ci și în întreaga Europă. În anul 2016, țara noastră era situată pe locul al 9-lea într-un top dat publicității de către Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Cu toții știm cât este de importantă educația culinară încă de la vârste fragede, iar o alimentație corespunzătoare, mai ales când este vorba de prima masă a zilei, este cheia sănătății copiilor noștri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului.

Pe 20 noiembrie, în cadrul evenimentului desfășurat în cadrul Școalii Centrale se lansează broșura pedagogică, elementul cheie al festivalului Sărbătoarea Gustului.

Lecțiile Gustului – 201.671 de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi broșura pedagogică distribuită prin Ministerul Educației Naționale, un ghid cu exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine Eco- responsabilă.

Broșura pedagogică conține 7 teme ce presupun efectuarea lor împreună cu părinții, acasă. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutriționale și de sănătate menționate pe etichetele produselor alimentare, gesturile corecte, necesare și responsabile în bucătărie care au impact real și imediat asupra mediului înconjurător.

***

Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor și al părinților, liceenilor și tinerelor generații de bucătari prin informarea și transparența pedagogică asupra produselor, originilor lor și modului de producție și trasabilitate, transmiterea cunoștințelor și încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reunește o serie de evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri, hypermarket-uri și târguri de alimentație, HORECA și turism.

Parteneri instituționali: Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus. (Comunicat de presa – noiembrie 2017)

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”

Data actualizarii: 11/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close