Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Către: Guvernul României, Ministerul Sănătății, Prefectura Municipiului București,
SCRISOARE DESCHISĂ

Nr 378/București, 6 Decembrie 2021

Stimați Domni Miniștri, Stimată doamnă Prefect,

În contextul scăderii continue a ratei de incidență la nivel național și a lipsei unei comunicări coerente și deschise din partea autorităților, organizația HORA face un apel imperativ la rectificarea restricțiilor și adaptarea acestora de urgență.
Așadar, în contextul actual, având în vedere că:
1. la acest moment se înregistrează un trend descendent al cazurilor Covid inregistrate la nivel național, de exemplu, incidența cazurilor Covid cumulate la 14 zile la nivelul Municipiului București fiind la data de 05.12.2021 de 1.53 cazuri/ 1.000 de locuitori, conform informatiilor publicate de Directia de Sanatate Publica Bucuresti (https://dspb.ro/rata-de-incidenta);
2. Industria HORECA a fost grav si constant afectata inca de la momentul instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei; Reprezentăm industria care avut cele mai mari pierderi financiare, între 30% – 70%. Peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent, iar restul celor care încă supraviețuiesc, nu mai pot rezista cu un program scurt, care nu permite desfășurarea unui interval orar critic pentru un business din ospitalitate, respective intervalul orar pentru cină.

Vă rugăm să dispuneți de urgență funcționarea cu restricții adaptate situației actuale, astfel:
– eliminarea restrictiilor privind programul (05:00 – 21:00) si permiterea funcționării în intervalul 05.00 – 02.00, respectând aceleași măsuri de acces pe baza certificatului verde;
– funcționarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiului;
– permiterea în mod excepțional a funcționării cu program nelimitat în noaptea de Revelion.

Este vital pentru industria noastră revizuirea de urgență a restricțiilor întrucât luna decembrie este cea mai bună lună pentru antreprenorii din acest domeniu, iar aceasta va fi urmată de 2-3 luni foarte slabe ca activitate, raportându-ne la anii precedenți. Adaptarea restricțiilor ar reprezenta o gură de aer pentru industria cea mai încercată și afectată financiar.

Precizăm faptul că solicitarea noastra este fundamentată inclusiv pe faptul deosebit de relevant că la nivelul operatorilor din industria HORECA accesul este condiționat de certificatul verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, iar categoriei de persoane vizată nu i se aplică restricții de circulație. Astfel, persoanele cu certificat verde pot circula libere de restricții, la orice oră și sunt singurii care au acces în restaurante, baruri și cafenele.

Un alt punct stringent se referă la compensațiile promise operatorilor din Industria HORECA, industria noastră fiind și în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% în anul 2020, respectiv cu 50% în 2021 comparatic cu 2019 și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 30% dintre operatori.

Solicităm respectarea și prelungirea unor măsuri de sprijin esențiale pentru revenirea industriei, astfel:
• plata aferentă măsurii „20%” pe anul 2020;
• prelungirea măsurii „20%” pentru 2021.

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din acest domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

Cu deosebită considerație,
Ion Biriș
Președinte HORA

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România
Contact Secretariat: Bdul.Pache Protopopescu nr. 51, sector 2 București,
Mobil: 0748 151 656. CIF: 32479786, Nr. Registru Special: 2/10.10.2013
http://www.horaromania.org

The Saint, bistrou & cocktail bar

Data actualizarii: 06/12/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close