Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Expoziții virtuale cu tematică gastronomică organizate de gastroart...

Incepand cu 30 martie restaurantul Argentine (Herastrau) se alatura li...

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

De 14 februarie, Red Angus Steakhouse, localul situat pe strada France...

Afiseaza

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaurant de casual fine dining

La 2 ani de la intrarea pe piața gastronomiei bucureștene prin Bistro Guxt, surorile Diaconu inaugurează Noeme, un restaurant cu o bucătărie rafinată neastâmpărată, prin care își propun să aducă mai multă relaxare pe scena de fine dining din Capitală. Restaurantul este amplasat într-o vilă istorică cu o arhitectură în stil eclectic, situată pe strada Anton Pann, nr. 29.

Carmen, Lacramioara si Alice DiaconuIdeea Noeme a luat naștere anul trecut, ca urmare a succesului pe care cele trei surori l-au obținut cu Bistro Guxt, la scurt timp după preluare: primul loc în clasamentul Trip Advisor timp de aproape un an și jumătate și includerea în topul restaurantelor din țară, cu 12 puncte și o bonetă din partea Gault et Millau (2019).

Noul restaurant are 60 de locuri și se întinde pe două etaje, cu o suprafaţă totală de aproximativ 250 metri pătrați. Investiţia a vizat atât amenajarea spaţiului, de la infrastructură până la designul interior cu o puternică amprentă personală, cât și achiziţionarea de echipamente şi mobilier. La rândul lor, proprietarii clădirii au investit în reconstrucția acesteia din dorința de a relansa vechiul cartier evreiesc din București. Refacerea clădirii s-a făcut conform avizelor oficiale prin reconstruirea exactă a vechii fațade și prelevarea de mulaje pentru elementele arhitecturale ornamentale.

Bucătăria Noeme este condusă de Carmen Diaconu, care, în 2019, și-a văzut calitățile recunoscute oficial, fiind nominalizată la premiile Gault et Millau, Woman Chef of the Year. Afacerea este coordonată de Alice Diaconu care, în plus, are și rolul de Pastry Chef. Din poziția de ‘business angel’, Lăcrămioara Diaconu-Pintea deschide astfel seria de inițiative antreprenoriale după ce, timp de 20 ani, a lucrat în mediul corporatist.

“Fiind promotoarele unei bucătării rafinate, nonconformiste, prin Noeme propunem un concept de fine dining construit cu creativitate și curiozitate, bazat însă pe sustenabilitate și responsabilitate, cu respect pentru oameni, mediu și ingrediente. Deoarece ne-am dorit ca experiența oferită clienților să se întâmple într-o locație elegantă, a fost importantă găsirea unei clădiri cu istorie, dar care, dincolo de aspect, să ofere spațiul necesar atât pentru sala de dining, cât și pentru infrastructura și echipamentele de ultimă generație necesare într-un restaurant de acest gen. A fost dificil, nu sunt multe locații în București care să îndeplinească aceste condiții, însă am găsit varianta ideală”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pintea.Dish Noeme

Meniul Noeme se va reînnoi la fiecare trei luni în directă legatură cu anotimpurile, iar abordarea preparatelor este una holistică și echilibrată, cu grija de a folosi surse naturale, fără ultraprocesări, astfel încât rezultatul final să fie o mâncare sănătoasă. Porțiile sunt corect dimensionate, iar ingredientele sunt folosite ținând cont de limitarea, pe cât posibil, a risipei alimentare.

Ecosistemul de furnizori este alcătuit majoritar din producători locali mici (exp. producători de trufe, carne de mangaliță și vită, legume). Selecția de vinuri este centrată pe terroir-ul românesc din toate regiunile țării, mai mult de jumătate din etichetele de pe meniu fiind vinuri obținute din soiuri locale de struguri (11 soiuri), în principal de la crame mici/boutique. Berea inclusă în meniu este doar cea locală artizanală, reflectând nivelul de sofisticare și calitate la care au ajuns antreprenorii români activi pe acest segment de piață.

Piața restaurantelor din București a înregistrat o valoare de aproape 5 miliarde de lei în 2017[1], în capitală fiind, în momentul de față, un număr de 2000 de localuri (conform Trip Advisor). Cu toate acestea, spre deosebire de alte sectoare ale economiei, mai bine de jumătate dintre afacerile cu restaurante se închid sau dau faliment în primul an de activitate, potrivit ultimelor date din industrie. (Comunicat de presa – februarie 2020)

Noeme

Despre Noeme

Noeme (fostul Guxt) este restaurantul a trei surori care, ieșite din încorsetările impuse de joburile lor anterioare și-au propus în 2017 să aducă relaxarea în fine dining-ul din București. Promotoarele unei bucătării rafinate neastâmpărate, Lăcrămioara, Carmen și Alice Diaconu au decis să se lase ghidate de curiozitate și de întrebarea What if. La fiecare trei luni, ele creează rețete noi fără alte limitări decât respectul față de ingrediente. Pe acestea, le aleg să fie proaspete, cât mai mult locale, de sezon, și sănătoase. Gustul echilibrat și special al mâncării, rețetele surprinzătoare, atmosfera caldă și pairingul fără greș cu vinuri și beri locale artizanale au propulsat restaurantul pe primul loc în topul Trip Advisor din București. În 2019, cu 12 puncte, Bistro Guxt a intrat în top 36 restaurante românești conform evaluării Gault et Millau.

Data actualizarii: 18/02/2020

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.