Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

Să sărbătorim acasă Floriile cu bucate blagoslovite de la Locanta ...

Afiseaza

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea primului său restaurant: NOUA. Bucătărie românească

Din 8 mai 2019, Alex Petricean vă invită la NOUA. Bucătărie românească. Astfel, pe lângă statutul de Head Chef, Petricean devine proprietar și reușește să își transpună în realitate întreaga viziune asupra experienței culinare și a bucătăriei locale, cu care a și cucerit publicul și a obținut prestigiosul titlu de “Cel mai bun Chef al anului 2018” oferit de ghidul Gault&Millau.

“Noua bucătărie românească este curentul gastronomic pe care am început să îl promovez încă din 2015, prin urmare se regăsește în denumirea restaurantului. Va fi o abordare mult mai profundă și mai inspirată a ceea ce înseamnă România“, a spus Alex Petricean despre conceptul pe care îl reprezintă NOUA.

Meniul NOUA și reîndrăgostirea de cultura românească

În meniul NOUA imaginat de Chef Petricean se vor regăsi preparate cu combinații deosebite de ingrediente de cea mai bună calitate, pe care el le procură direct de la sursă, având o relație apropiată cu fermieri și mici producători locali. Băuturile recomandate vor fi cu precădere vinuri românești, dar și internaționale, iar ca o experiență inedită se pot comanda băuturi inspirate din licori medicinale ori pe bază de vegetale, dar și cocktailuri inspirate din bucătăria românească.

NOUA, un loc nou plin de istorie și simbolism

Începând din 8 mai, gurmanzii, dar și toți cei dornici să aibă parte de o experiență culinară nouă pot intra în lumea lui Petricean. De azi, 2 mai, este deschisă sesiunea de rezervări prin telefon și email – 021.794.32.94 /  contact@nouarestaurant.ro – , iar clienții sunt așteptați de miercuri până duminică, astfel: miercuri, joi, vineri – în intervalul 18.00 – 22.00, sâmbăta de la 12.00 – 14.00 și 18.00 – 22.00, iar duminica va fi cel mai adesea o zi de evenimente speciale, publice sau private, anunțate din timp pe paginile de Facebook și Instagram pe care vă invităm să le urmăriți.

La locația din strada Popa Nan numărul 7, musafirii, vor găsi o casă din 1915 cu multă personalitate, renovată de o echipă de arhitecți cu atenție deosebită la detalii.

Fiecare din cele trei încăperi în care se poate lua masa este înnobilată de câte un tablou al artistei Iulia Șchiopu, cunoscută pentru expozițiile ei personale și câștigătoare a Marelui Premiu la concursul naţional „E Visual Art” în 2016. Picturile sunt interconectate și au legătură cu denumirile camerelor: camera Katharina, iubita secretă a lui Vlad Țepeș, camera Vlad Țepeș și Mansarda Dragonului, nume care vine de la blazonul familiei lui Tepes similar cu emblema Ordinului Dragonului, ordin nobil creat pentru a apăra creștinătatea de amenințarea otomană.

Ideea de bază a designului interior a pornit de la natură, tradiție românească și căldură nordică, minimalistă. Astfel că fiecare cameră de la parter poartă un joc de texturi, pornind de la lână de oaie, cărămidă, lemn și terminând cu metal. În același timp, la mansardă toate acestea se întrepătrund într-un spațiu echilibrat ce aduce în lumină, ca scena unui teatru, bucătăria deschisă.

NOUA, hub cultural și studio de experimentare în arta culinară românească

Alex Petricean își propune să găzduiască la NOUA evenimente și seri tematice la care vor lua parte istorici, biologi sau antropologi pentru a redescoperi tehnici demult uitate, obiceiuri străvechi, dar si ingrediente speciale. Toate acestea vor lua viață în acele seri speciale de duminică.

Despre Chef Alex Petricean

Alex Petricean și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. La NOUA, Petricean va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

Media Contact Andreea Retea (+4)0 723 619 910, andreear@gmail.com
Rezervări NOUA: 021.794.32.94 /  contact@nouarestaurant.ro (Comunicat de presa – mai 2019)

Data actualizarii: 02/05/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.