Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Serviciile de asistenta matrimoniala Restocracy

De cand am inceput sa scriu articole despre restaurante si am facut primul site de evaluare a lor, primesc in fiecare zi telefoane si mesaje cu rugaminti de asistenta in alegerea celui mai bun restaurant pentru un eveniment important al intrebatorului: ca vine seful de la Viena, ca merge cu colegii, ca vine fiica in vacanta de la studiile din SUA, si vrea ceva cu totul si cu totul deosebit, ca o aniversare, ca rudele din provincie, ca ar vrea sa incerce si ceva nou, ca tot felul, cate si mai cate.

Cei care ma cunosc bine sau cu care sunt prieten, intra direct in subiect: George, zi-mi si mie, te rog, unde sa-l duc eu deseara pe omu, dar sa fie mancare buna, nu asa… sau sa o duc deseara pe asa, dar sa fie romantic, sa se vada luna, stii si tu…

Insa sunt la fel de multi cei pe care nu-i cunosc, si care ma suna (nu stiu cum gasesc numarul meu de mobil) sau imi scriu. Sigur, acestia incep cu o introducere lunga, de ma fac adesea sa-i rog sa treaca direct la subiect. Dupa o mie de scuze, cum ca nu ar fi indraznit daca nu ar fi fost ceva de o importanta absolut capitala, covarsitoare pentru ei, vine la urma intrebarea cu la care restaurant sa mearga pentru evenimentul de o importanta absolut capitala, covarsitoare. Si ma straduiesc sa le spun, cum as putea face altfel? Nu imi vin instantaneu in minte toate restaurantele, asa ca in permanenta e langa mine mobilul cu aplicatia Restocracy sau site-ul deschis direct la topuri.

Intre toti acestia, o categorie aparte ma impresioneaza foarte tare de fiecare data, insa ma straduiesc sa nu o arat. Sunt cei foarte tineri – ii recunosc usor dupa voce, dupa tremurat si fastaceala, insa ii si intreb ce varste au, de cele mai multe ori. Acestia imi spun ca vor sa invite pe cineva care are o importanta o importanta capitala, covarsitoare pentru sufletul si inima lor la un restaurant, dar trebuie sa mearga absolut la sigur, ca altfel (deduc eu) s-ar putea intampla o catastrofa sentimentala apocaliptica, si nu numai atat.

Sigur, cei mai multi sunt baieti, insa m-au sunat si cateva fete. Cel mai mic pana acum avea 16 ani, si mi-a si spus ca facuse economii cateva luni bune inainte sa ma sune, insistand sa nu ezit sa-i recomand si restaurante scumpe, daca asta poate aduce o contributie in plus la succesul demersului.

Si imi iau foarte in serios rolul, as putea face altfel? Cum as mai dormi linistit stiind ce consecinte ar putea avea o recomandare superficiala sau gresita? Incerc de fiecare data sa analizez temeinic situatia, intreb daca domnisoara a mai fost pe la restaurante, daca ar putea-o impresiona vulcanasii de gheata carbonica pe care ii face Paul in farfurie, combinatiile ciudate de ingrediente, sau dimpotriva, niste gusturi pe care nu le-a mai incercat vreodata. A mai fost in restaurante scumpe, au dus-o ai ei prin lume pana acum, sau mananca doar de la KFC? Ar fi mai bine sa faca chelnerii plecaciuni cand intra, sau dimpotriva, sa fie prietenosi si zambitori? Luna, lac, copac, greieri? Sa fie la comun, ca sa vada vreun fotbalist, vreo vedeta, daca se intampla sa apara, sau invers, sa nu umble multa lume in jur? Dar cate intrebari nu trebuie sa pun, ca sa incerc sa profilez domnisoara si sistemul ei motivational…

Astazi am primit un e-mail de la unul dintre cei consiliati: „Numele meu este Cutare si in decursul acestei luni v-am cerut parerea precum, de altfel si recomandarea cu privire la alegerea unei locatii din cele doua optiuni ale mele pentru evenimentul deosebit din viata mea. Dupa cum mi-ati sugerat, am optat pentru locul unde se mananca mai bine si nu unde este mai mult spectacol, asa ca am ales pe primul. In aceasta alegere a cantarit enorm de tare recomandarea dumneavoastra, iar datorita bunavointei dumneavoastra de a-mi raspunde am avut parte de o zi memorabila, cu o mancare deosebita, cum nu am mai mancat in viata mea.”

Mi-a pierit cheful sa mai muncesc la recrutarile si la concertele mele, asa ca m-am apucat sa scriu articolul asta…

Data actualizarii: 31/05/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close