Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Serviciile de asistenta matrimoniala Restocracy

De cand am inceput sa scriu articole despre restaurante si am facut primul site de evaluare a lor, primesc in fiecare zi telefoane si mesaje cu rugaminti de asistenta in alegerea celui mai bun restaurant pentru un eveniment important al intrebatorului: ca vine seful de la Viena, ca merge cu colegii, ca vine fiica in vacanta de la studiile din SUA, si vrea ceva cu totul si cu totul deosebit, ca o aniversare, ca rudele din provincie, ca ar vrea sa incerce si ceva nou, ca tot felul, cate si mai cate.

Cei care ma cunosc bine sau cu care sunt prieten, intra direct in subiect: George, zi-mi si mie, te rog, unde sa-l duc eu deseara pe omu, dar sa fie mancare buna, nu asa… sau sa o duc deseara pe asa, dar sa fie romantic, sa se vada luna, stii si tu…

Insa sunt la fel de multi cei pe care nu-i cunosc, si care ma suna (nu stiu cum gasesc numarul meu de mobil) sau imi scriu. Sigur, acestia incep cu o introducere lunga, de ma fac adesea sa-i rog sa treaca direct la subiect. Dupa o mie de scuze, cum ca nu ar fi indraznit daca nu ar fi fost ceva de o importanta absolut capitala, covarsitoare pentru ei, vine la urma intrebarea cu la care restaurant sa mearga pentru evenimentul de o importanta absolut capitala, covarsitoare. Si ma straduiesc sa le spun, cum as putea face altfel? Nu imi vin instantaneu in minte toate restaurantele, asa ca in permanenta e langa mine mobilul cu aplicatia Restocracy sau site-ul deschis direct la topuri.

Intre toti acestia, o categorie aparte ma impresioneaza foarte tare de fiecare data, insa ma straduiesc sa nu o arat. Sunt cei foarte tineri – ii recunosc usor dupa voce, dupa tremurat si fastaceala, insa ii si intreb ce varste au, de cele mai multe ori. Acestia imi spun ca vor sa invite pe cineva care are o importanta o importanta capitala, covarsitoare pentru sufletul si inima lor la un restaurant, dar trebuie sa mearga absolut la sigur, ca altfel (deduc eu) s-ar putea intampla o catastrofa sentimentala apocaliptica, si nu numai atat.

Sigur, cei mai multi sunt baieti, insa m-au sunat si cateva fete. Cel mai mic pana acum avea 16 ani, si mi-a si spus ca facuse economii cateva luni bune inainte sa ma sune, insistand sa nu ezit sa-i recomand si restaurante scumpe, daca asta poate aduce o contributie in plus la succesul demersului.

Si imi iau foarte in serios rolul, as putea face altfel? Cum as mai dormi linistit stiind ce consecinte ar putea avea o recomandare superficiala sau gresita? Incerc de fiecare data sa analizez temeinic situatia, intreb daca domnisoara a mai fost pe la restaurante, daca ar putea-o impresiona vulcanasii de gheata carbonica pe care ii face Paul in farfurie, combinatiile ciudate de ingrediente, sau dimpotriva, niste gusturi pe care nu le-a mai incercat vreodata. A mai fost in restaurante scumpe, au dus-o ai ei prin lume pana acum, sau mananca doar de la KFC? Ar fi mai bine sa faca chelnerii plecaciuni cand intra, sau dimpotriva, sa fie prietenosi si zambitori? Luna, lac, copac, greieri? Sa fie la comun, ca sa vada vreun fotbalist, vreo vedeta, daca se intampla sa apara, sau invers, sa nu umble multa lume in jur? Dar cate intrebari nu trebuie sa pun, ca sa incerc sa profilez domnisoara si sistemul ei motivational…

Astazi am primit un e-mail de la unul dintre cei consiliati: „Numele meu este Cutare si in decursul acestei luni v-am cerut parerea precum, de altfel si recomandarea cu privire la alegerea unei locatii din cele doua optiuni ale mele pentru evenimentul deosebit din viata mea. Dupa cum mi-ati sugerat, am optat pentru locul unde se mananca mai bine si nu unde este mai mult spectacol, asa ca am ales pe primul. In aceasta alegere a cantarit enorm de tare recomandarea dumneavoastra, iar datorita bunavointei dumneavoastra de a-mi raspunde am avut parte de o zi memorabila, cu o mancare deosebita, cum nu am mai mancat in viata mea.”

Mi-a pierit cheful sa mai muncesc la recrutarile si la concertele mele, asa ca m-am apucat sa scriu articolul asta…

Data actualizarii: 31/05/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close