Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34108 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

955 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49849 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1632 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11762 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5345 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9671 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1201 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5473 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29193 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4991 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3436 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7770 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25160 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4513 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5921 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7696 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2285 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14932 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12345 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4974 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3090 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3053 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

293 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35202 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19873 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30456 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5254 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2015 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6590 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6246 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7068 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2081 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5360 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1572 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8352 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3029 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3367 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18881 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

8 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7349 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6503 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3917 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3704 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5871 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2251 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1823 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2072 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3267 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presupun. Totusi, pe toti cei din jur i-am vazut mancand cu pofta, nu prea i-am vazut facand altceva, ca in alte locuri boeme, de pilda.

E tare interesant de vazut cum se formeaza clientelele diferitelor restaurante, cafenele si ale altor localuri, mai ales clientelele boeme, bine delimitate, stratificate si marcate sociologic. La unele dintre aceste locuri de adunare a boemelor poti identifica punctul de atractie, catalizatoril initial: poate sa fie persoana care a deschis sau care anima respectivul loc, pot sa fie niste activitati specifice (activitati culturale, discutii, proiectii, happeninguri etc.), o anumita ambianta (gradina, terasa, design etc.), proximitatea fata de anumite comunitati din target (aproape, sau pe langa centre culturale, academice etc.), noutatea si originalitatea demersului, anumite tipuri de servicii, bucatarie si mancaruri mai putin obisnuite, de obicei la marginea sau in afara mainstream-ului, si cate si mai cate.

O astfel de clientela bine conturata se formeaza foarte repede, de obicei, in cateva saptamani, cel mult, dupa care se autointretine, uitandu-se de factorul federator, care nici nu mai intereseaza, de fapt, odata ce clientela a fost formata si informatia diseminata.

Pentru clientela boema e esential ca personalul care serveste sa fie din aceeasi categrie sociala, sau foarte apropiata, oricum, sa afiseze aceiasi markeri si sa reactioneze la aceiasi stimuli sociali ca si clientii. Nu mi-e foarte clar cat de repede si cat de mult contribuie prezenta initiala a unui astfel de personal la formarea clientelei boeme, dar intuitiv cred ca are un rol decisiv inca de la inceput. Cu alte cuvinte spus, cine vrea sa-si atraga o clientela boema e obligat sa-si angajeze personal boem inca din prima zi, fiindca dupa aceea s-ar putea sa fie prea tarziu.

Simbio e … (citeste tot)

Boemetru

Simbio este un local situat in zona aceea de case vechi dintre Bd. Carol I si Calea Calarasilor. Este o zona din Bucurestiul istoric, cu stradute intortocheate si inguste, foarte putin circulate si cu foarte multa vegetatie. Daca n-ai mai trecut pe aici niciodata, vei fi destul de surprins sa vezi ca exista asemenea locuri, ba chiar in centrul orasului.

Cei de la Simbio au luat o casa veche cu etaj si gradina, pe care au renovat-o si amenajat-o dupa regulile bine stiute ale boemei. In interior sunt vreo 2-3 sali la etaj si o sala mai mare, pe tot etajul, la parter, in care incap in jur de 100 de persoane, in timp ce in gradina cred ca sunt in jur de 50 de locuri. Ambianta este relaxanta, ferita de orice fel de circulatie sau zgomote din trafic. Este o liniste densa, deranjata doar de cantecul catorva pasarele de prin curte.

Mobilierul este simplu, dar modern, urban chiar, cu cateva canapele tapisate si scaune in diferite culori. Designul este modern, cu nuante pastelate pe baza de gri. Totul este ingrijit si curat, si cu tendinte spre stilul ecologic, bio. Mesele sunt, in general, de mai multe persoane. Au si cateva mese comune sau de mari dimensiuni si doar cateva sunt de cate doua persoane, ceea ce il face cu atat mai mult sa fie un local boem.

Muzica de la Simbio este greu sesizabila, aproape nedefinita, mai ales pe terasa. Este mai ales muzica pop-rock.

Meniul este unul de bucatarie urbana cu destule feluri de mancare (aproximativ 25 lei/ portie), dar si numeroase bauturi: vin, bere, sucuri, limonade, cafea, ceaiuri etc.

Stafful  este tanar (intre 20 si 30 de ani) si nu poarta uniforme. Cu totii sunt imbracati lejer, casual, insa destul de hipsteresc, cu haine de firma care sunt in tendinte. Nu se deosebesc deloc de clienti, ci doar prin faptul ca servesc la mese. Desi nu se cunosc cu clientii, toti cei de la Simbio sunt prietenosi, deschisi.

Cred ca erau vreo 50 de persoane, cand am fost eu la Simbio, de la copii de 3-4 ani si pana la adulti intre 20 si 45 de ani. In general, veti intalni mai multe femei decat barbati (70-30 %), insa proportiile pot fi diferite in alte imprejurari.

Diferenta de varsta intre persoanele dintr-un grup ajunge pe la 10-15 ani maxim, dar de regula diferentele sunt in jur de 5-6 ani, un alt marker descriptiv al neo-boemei.

Clientii au un outfit urban, casual, cu haine largi, tricouri, blugi si tenisi, dar si unele tinute șic, usor elegante sau mai rafinate. Mai toti cei prezenti discuta intre ei in liniste, zambesc, gesticuleaza si glumesc discret. Consumul este „boem” (cu cat este mai mic cu atat este mai boem) si discret si el.

In medie, grupurile de clienti sunt de circa 3-4 persoane (minim 2, maxim 8-9) si nici nu exista relatii intre grupuri si nici lideri de grup, asadar mai putin boemi din acest punct de vedere.

Categoria dominanta de la Simbio este a celor din categoria aflata la limita boemilor, oameni care doresc sa fie intr-un spatiu boem, reprezentativ, si sa fie in prezenta altora din aceeasi categorie (poate chiar mai boemi de atat!), insa ei au un outfit si preocupari destul de conventionale si conformiste. Pe langa pre-boemi, mai vin si pre-hipsteri, adica boemei tineri (pana in 25-27 de ani), dar si public mainstrem.

In general, cei care vin aici se deplaseaza cu bicicletele ori pe jos, insa nu sunt putine cazurile celor care folosesc masinile.

Boema de la Simbio este una rafinata, discreta, dar comunicativa. Mai toti vin pentru a socializa si a fi impreuna cu grupul de prieteni si au preocupari comune, desi nu cred ca dezvolta discutii sau dezbateri mult prea sofisticate sau profunde. (Daniel Catoi – mai 2018)

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presup...

Data actualizarii: 20/12/2021

Simbio  - Str. Negustori, nr. 26

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close