Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

14438 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4739 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1833 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

4765 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1518 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14570 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1246 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1832 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

851 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5645 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3994 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9919 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1130 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2472 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2342 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3608 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1092 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6672 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3462 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3813 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1923 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3972 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2538 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7750 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6530 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5274 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2895 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1681 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

2338 vizite 5 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2954 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1347 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2810 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

808 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2345 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1720 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

7757 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

9075 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5494 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4379 vizite 1 comentarii

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5296 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2578 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2363 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3567 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

634 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

7311 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2549 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

929 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3848 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2695 vizite 4 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

7781 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presupun. Totusi, pe toti cei din jur i-am vazut mancand cu pofta, nu prea i-am vazut facand altceva, ca in alte locuri boeme, de pilda.

E tare interesant de vazut cum se formeaza clientelele diferitelor restaurante, cafenele si ale altor localuri, mai ales clientelele boeme, bine delimitate, stratificate si marcate sociologic. La unele dintre aceste locuri de adunare a boemelor poti identifica punctul de atractie, catalizatoril initial: poate sa fie persoana care a deschis sau care anima respectivul loc, pot sa fie niste activitati specifice (activitati culturale, discutii, proiectii, happeninguri etc.), o anumita ambianta (gradina, terasa, design etc.), proximitatea fata de anumite comunitati din target (aproape, sau pe langa centre culturale, academice etc.), noutatea si originalitatea demersului, anumite tipuri de servicii, bucatarie si mancaruri mai putin obisnuite, de obicei la marginea sau in afara mainstream-ului, si cate si mai cate.

O astfel de clientela bine conturata se formeaza foarte repede, de obicei, in cateva saptamani, cel mult, dupa care se autointretine, uitandu-se de factorul federator, care nici nu mai intereseaza, de fapt, odata ce clientela a fost formata si informatia diseminata.

Pentru clientela boema e esential ca personalul care serveste sa fie din aceeasi categrie sociala, sau foarte apropiata, oricum, sa afiseze aceiasi markeri si sa reactioneze la aceiasi stimuli sociali ca si clientii. Nu mi-e foarte clar cat de repede si cat de mult contribuie prezenta initiala a unui astfel de personal la formarea clientelei boeme, dar intuitiv cred ca are un rol decisiv inca de la inceput. Cu alte cuvinte spus, cine vrea sa-si atraga o clientela boema e obligat sa-si angajeze personal boem inca din prima zi, fiindca dupa aceea s-ar putea sa fie prea tarziu.

Simbio e … (citeste tot)

Boemetru

Simbio este un local situat in zona aceea de case vechi dintre Bd. Carol I si Calea Calarasilor. Este o zona din Bucurestiul istoric, cu stradute intortocheate si inguste, foarte putin circulate si cu foarte multa vegetatie. Daca n-ai mai trecut pe aici niciodata, vei fi destul de surprins sa vezi ca exista asemenea locuri, ba chiar in centrul orasului.

Cei de la Simbio au luat o casa veche cu etaj si gradina, pe care au renovat-o si amenajat-o dupa regulile bine stiute ale boemei. In interior sunt vreo 2-3 sali la etaj si o sala mai mare, pe tot etajul, la parter, in care incap in jur de 100 de persoane, in timp ce in gradina cred ca sunt in jur de 50 de locuri. Ambianta este relaxanta, ferita de orice fel de circulatie sau zgomote din trafic. Este o liniste densa, deranjata doar de cantecul catorva pasarele de prin curte.

Mobilierul este simplu, dar modern, urban chiar, cu cateva canapele tapisate si scaune in diferite culori. Designul este modern, cu nuante pastelate pe baza de gri. Totul este ingrijit si curat, si cu tendinte spre stilul ecologic, bio. Mesele sunt, in general, de mai multe persoane. Au si cateva mese comune sau de mari dimensiuni si doar cateva sunt de cate doua persoane, ceea ce il face cu atat mai mult sa fie un local boem.

Muzica de la Simbio este greu sesizabila, aproape nedefinita, mai ales pe terasa. Este mai ales muzica pop-rock.

Meniul este unul de bucatarie urbana cu destule feluri de mancare (aproximativ 25 lei/ portie), dar si numeroase bauturi: vin, bere, sucuri, limonade, cafea, ceaiuri etc.

Stafful  este tanar (intre 20 si 30 de ani) si nu poarta uniforme. Cu totii sunt imbracati lejer, casual, insa destul de hipsteresc, cu haine de firma care sunt in tendinte. Nu se deosebesc deloc de clienti, ci doar prin faptul ca servesc la mese. Desi nu se cunosc cu clientii, toti cei de la Simbio sunt prietenosi, deschisi.

Cred ca erau vreo 50 de persoane, cand am fost eu la Simbio, de la copii de 3-4 ani si pana la adulti intre 20 si 45 de ani. In general, veti intalni mai multe femei decat barbati (70-30 %), insa proportiile pot fi diferite in alte imprejurari.

Diferenta de varsta intre persoanele dintr-un grup ajunge pe la 10-15 ani maxim, dar de regula diferentele sunt in jur de 5-6 ani, un alt marker descriptiv al neo-boemei.

Clientii au un outfit urban, casual, cu haine largi, tricouri, blugi si tenisi, dar si unele tinute șic, usor elegante sau mai rafinate. Mai toti cei prezenti discuta intre ei in liniste, zambesc, gesticuleaza si glumesc discret. Consumul este „boem” (cu cat este mai mic cu atat este mai boem) si discret si el.

In medie, grupurile de clienti sunt de circa 3-4 persoane (minim 2, maxim 8-9) si nici nu exista relatii intre grupuri si nici lideri de grup, asadar mai putin boemi din acest punct de vedere.

Categoria dominanta de la Simbio este a celor din categoria aflata la limita boemilor, oameni care doresc sa fie intr-un spatiu boem, reprezentativ, si sa fie in prezenta altora din aceeasi categorie (poate chiar mai boemi de atat!), insa ei au un outfit si preocupari destul de conventionale si conformiste. Pe langa pre-boemi, mai vin si pre-hipsteri, adica boemei tineri (pana in 25-27 de ani), dar si public mainstrem.

In general, cei care vin aici se deplaseaza cu bicicletele ori pe jos, insa nu sunt putine cazurile celor care folosesc masinile.

Boema de la Simbio este una rafinata, discreta, dar comunicativa. Mai toti vin pentru a socializa si a fi impreuna cu grupul de prieteni si au preocupari comune, desi nu cred ca dezvolta discutii sau dezbateri mult prea sofisticate sau profunde. (Daniel Catoi – mai 2018)

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presup...

Data actualizarii: 20/12/2021

Simbio  - Str. Negustori, nr. 26

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close