Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12393 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4131 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1427 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3401 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1155 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13908 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1622 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

715 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5273 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3756 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9406 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

822 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2309 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2185 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3364 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

970 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6239 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3514 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1409 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3525 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2156 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7203 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6050 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4900 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1437 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1755 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2558 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1132 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2443 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

677 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2055 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1380 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6343 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8587 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5120 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4098 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7270 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4983 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2094 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3150 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

589 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6145 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2238 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

808 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3637 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2498 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presupun. Totusi, pe toti cei din jur i-am vazut mancand cu pofta, nu prea i-am vazut facand altceva, ca in alte locuri boeme, de pilda.

E tare interesant de vazut cum se formeaza clientelele diferitelor restaurante, cafenele si ale altor localuri, mai ales clientelele boeme, bine delimitate, stratificate si marcate sociologic. La unele dintre aceste locuri de adunare a boemelor poti identifica punctul de atractie, catalizatoril initial: poate sa fie persoana care a deschis sau care anima respectivul loc, pot sa fie niste activitati specifice (activitati culturale, discutii, proiectii, happeninguri etc.), o anumita ambianta (gradina, terasa, design etc.), proximitatea fata de anumite comunitati din target (aproape, sau pe langa centre culturale, academice etc.), noutatea si originalitatea demersului, anumite tipuri de servicii, bucatarie si mancaruri mai putin obisnuite, de obicei la marginea sau in afara mainstream-ului, si cate si mai cate.

O astfel de clientela bine conturata se formeaza foarte repede, de obicei, in cateva saptamani, cel mult, dupa care se autointretine, uitandu-se de factorul federator, care nici nu mai intereseaza, de fapt, odata ce clientela a fost formata si informatia diseminata.

Pentru clientela boema e esential ca personalul care serveste sa fie din aceeasi categrie sociala, sau foarte apropiata, oricum, sa afiseze aceiasi markeri si sa reactioneze la aceiasi stimuli sociali ca si clientii. Nu mi-e foarte clar cat de repede si cat de mult contribuie prezenta initiala a unui astfel de personal la formarea clientelei boeme, dar intuitiv cred ca are un rol decisiv inca de la inceput. Cu alte cuvinte spus, cine vrea sa-si atraga o clientela boema e obligat sa-si angajeze personal boem inca din prima zi, fiindca dupa aceea s-ar putea sa fie prea tarziu.

Simbio e … (citeste tot)

Boemetru

Simbio este un local situat in zona aceea de case vechi dintre Bd. Carol I si Calea Calarasilor. Este o zona din Bucurestiul istoric, cu stradute intortocheate si inguste, foarte putin circulate si cu foarte multa vegetatie. Daca n-ai mai trecut pe aici niciodata, vei fi destul de surprins sa vezi ca exista asemenea locuri, ba chiar in centrul orasului.

Cei de la Simbio au luat o casa veche cu etaj si gradina, pe care au renovat-o si amenajat-o dupa regulile bine stiute ale boemei. In interior sunt vreo 2-3 sali la etaj si o sala mai mare, pe tot etajul, la parter, in care incap in jur de 100 de persoane, in timp ce in gradina cred ca sunt in jur de 50 de locuri. Ambianta este relaxanta, ferita de orice fel de circulatie sau zgomote din trafic. Este o liniste densa, deranjata doar de cantecul catorva pasarele de prin curte.

Mobilierul este simplu, dar modern, urban chiar, cu cateva canapele tapisate si scaune in diferite culori. Designul este modern, cu nuante pastelate pe baza de gri. Totul este ingrijit si curat, si cu tendinte spre stilul ecologic, bio. Mesele sunt, in general, de mai multe persoane. Au si cateva mese comune sau de mari dimensiuni si doar cateva sunt de cate doua persoane, ceea ce il face cu atat mai mult sa fie un local boem.

Muzica de la Simbio este greu sesizabila, aproape nedefinita, mai ales pe terasa. Este mai ales muzica pop-rock.

Meniul este unul de bucatarie urbana cu destule feluri de mancare (aproximativ 25 lei/ portie), dar si numeroase bauturi: vin, bere, sucuri, limonade, cafea, ceaiuri etc.

Stafful  este tanar (intre 20 si 30 de ani) si nu poarta uniforme. Cu totii sunt imbracati lejer, casual, insa destul de hipsteresc, cu haine de firma care sunt in tendinte. Nu se deosebesc deloc de clienti, ci doar prin faptul ca servesc la mese. Desi nu se cunosc cu clientii, toti cei de la Simbio sunt prietenosi, deschisi.

Cred ca erau vreo 50 de persoane, cand am fost eu la Simbio, de la copii de 3-4 ani si pana la adulti intre 20 si 45 de ani. In general, veti intalni mai multe femei decat barbati (70-30 %), insa proportiile pot fi diferite in alte imprejurari.

Diferenta de varsta intre persoanele dintr-un grup ajunge pe la 10-15 ani maxim, dar de regula diferentele sunt in jur de 5-6 ani, un alt marker descriptiv al neo-boemei.

Clientii au un outfit urban, casual, cu haine largi, tricouri, blugi si tenisi, dar si unele tinute șic, usor elegante sau mai rafinate. Mai toti cei prezenti discuta intre ei in liniste, zambesc, gesticuleaza si glumesc discret. Consumul este „boem” (cu cat este mai mic cu atat este mai boem) si discret si el.

In medie, grupurile de clienti sunt de circa 3-4 persoane (minim 2, maxim 8-9) si nici nu exista relatii intre grupuri si nici lideri de grup, asadar mai putin boemi din acest punct de vedere.

Categoria dominanta de la Simbio este a celor din categoria aflata la limita boemilor, oameni care doresc sa fie intr-un spatiu boem, reprezentativ, si sa fie in prezenta altora din aceeasi categorie (poate chiar mai boemi de atat!), insa ei au un outfit si preocupari destul de conventionale si conformiste. Pe langa pre-boemi, mai vin si pre-hipsteri, adica boemei tineri (pana in 25-27 de ani), dar si public mainstrem.

In general, cei care vin aici se deplaseaza cu bicicletele ori pe jos, insa nu sunt putine cazurile celor care folosesc masinile.

Boema de la Simbio este una rafinata, discreta, dar comunicativa. Mai toti vin pentru a socializa si a fi impreuna cu grupul de prieteni si au preocupari comune, desi nu cred ca dezvolta discutii sau dezbateri mult prea sofisticate sau profunde. (Daniel Catoi – mai 2018)

Ieri m-am hotarat sa studiez sistematic cum se formeaza o clientela boema

Rar mi-a fost dat sa vad o coada cu lista de asteptare ca sa mananci sandviciuri si omlete. Sigur, nu se duc doar pentru mancare toti oamenii aceia la Simbio, si nici pentru preturile mici, presup...

Data actualizarii: 20/12/2021

Simbio  - Str. Negustori, nr. 26

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close