Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi Lagoo Snagov

Snagov Club, resort format din hotel de 5 stele, centru spa, piscină exterioară, restaurante și centre de evenimente, pune la dispoziţia elevilor mai multe locuri în programul Şcoală Duală. Programul reprezintă o alternativă la învăţământul profesional clasic, se adresează elevilor din clasa IX-a şi se va derula pe parcursul a trei ani.

Programul presupune îmbinarea aspectelor teoretice cu abilităţile şi cunoştinţele practice, dobândite sub îndrumarea specialiștilor din domeniul turismului.

În noul an şcolar 2022-2023, Snagov Club pune la dispoziţia elevilor 24 de locuri în programul Şcoală Duală, alături de alți doi operatori economici, Casa Vlăsia și Lagoo Snagov. Astfel, prin această inițiativă, cele trei companii din industria ospitalității vor înființa o clasă nouă de învățământ dual în cadrul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu – Snagov, în domeniile de pregătire profesională turism și alimentație lucrători hotelieri.

“Lipsa forței de muncă se află la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani pentru industria ospitalității. Singura soluție sustenabilă pe termen lung este parteneriatul public privat, așa că am decis să ne implicăm activ în dezvoltarea învățământului profesional dual în domeniul turismului, inițiativa noastră fiind de altfel singura de acest fel în horeca la nivelul județului Ilfov în anul școlar 2022-2023”, a declarat Marius Sucală-Cuc, general manager Snagov Club.

Tinerii care își doresc să se specializeze într-o meserie în domeniul turismului încă din timpul liceului, pentru a-și continua cariera ca specialiști după finalizarea studiilor cu beneficiul de a fi făcut practică în domeniu, au astfel acum șansa de a face un pas în cariera dorită.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, care are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

În cadrul proiectului școlii duale, elevii Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu  Snagov vor avea acces la cele mai bune condiții de dezvoltare profesională și personală. Pe lângă bursa lunară de 400 lei (200 lei bursă profesională și 200 de lei susținere financiară din partea agentului economic), elevii vor avea acces la examinări de medicină a muncii și analize medicale, echipament de lucru și protecție, o masă pe zi la partenerul de practică și vor putea beneficia de programul financiar Bani de liceu, iar dacă performanțele școlare îi vor recomanda, elevii vor beneficia de burse de merit.

Contractul între școală, agenți economici și elevi se încheie pe o perioadă de 30 de luni – pentru a cuprinde perioada de timp aferentă activitățile de promovare a ofertei, recrutare, selecția și admiterea elevilor, întreaga perioadă de formare profesională prin învățământul dual.

Modulele principale de pregătire sunt Calitatea în turism și alimentatie, Structuri de primire turistica și Procese de baza in alimentatie, plus instruire practică la operatorul economic.

Situat la mai puțin de 25 de minute distanță față de București, Snagov Club include singurul hotel de cinci stele din județul Ilfov și are în prezent 74 angajați. (Comunicat de presa – octombrie 2022)

Data actualizarii: 17/10/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close