Diverse prezentari si autoportrete ale restaurantelor, alte articole folosite in aceste prezentari

Ord. dupa

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of contra...

Deschiderea oficala a terasei Aperitivo by Isoletta, de pe 12 iulie 2018, o...

Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucatariei traditionale romane...

Beef Room intra in taboul gastronomic al Bucurestiului cu un meniu care adu...

Conceptul de bucatarie latino-americana a venit din partea bucatarului nost...

Brasserie 41, tentatia momentului! Daca esti in trecere pe soseaua Erou Ian...

CAJU: Casual Dining Mediterranean Cuisine with North African touchThe B...

O adevarata legenda vie, Caru' cu Bere este una dintre cele mai vechi berar...

Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expozitii de la Pa...

Restaurantul CASA Hirscher a fost infiintat in anul 2004 de catre doi asoci...

Casa Ungurească din Brașov: Născut la sfâ...

Cherhanaua Ancora din Herastrau: Nu, nu ne gasiti la Mare; nici macar in De...

Chez Marie Garden este un restaurant bucurestean situat in imediata apropie...

Bine ati venit la Coliba Haiducilor!Un loc unde intr-o atmosfera fe...

Istoria scrisa a Domeniului Manasia incepe in 1640, cand Draghici Cantacuzi...

Doripesco, delta din Carpați...Continuând activitatea fostei Intrep...

Courtyard by Marriot Bucharest Floreasca este un hotel de 4 stele aflat...

Pine Restaurant & TerracePasiunea pentru gustul bun ne-a inspir...

Povestea DiplomatSuntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. D...

Familia Ishii, gazdele noastre: Domnul Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei...

DonCafe Brasserie Dorobanti: In Piata Dorobantilor am deschis Brasseria Don...

Restaurantul Exile din Piata Dorobantilor, in viziunea lui Romica Oprea

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma antică, ...

Fior di LatteSimţurile sunt în alertă. Mirosul de lapte şi vanilie,...

Forever Young Restaurant – O pasiune sub amprenta timpului! “Din drago...

Restaurantul Four Seasons DorobantiFour Seasons Dorobanti este noua loc...

Istoricul business-ului: cum a pornit totul si evolutia in aniGeorge’...

Bistro GUXT și-a schimbat acționariatul!Restaurantul Bistro GUXT a fo...

Hanurile BerarilorLa Hanu' Berarilor patrunzi in atmosfera interbelica ...

Hanu' Berarilor Interbelic, Casa SoareLa Hanu' Berarilor patrunzi in at...

Hanu' lui ManucEste cel mai vechi loc de petrecere din tot Bucurestiul ...

Locanta gastronomico-literara JaristeaCei ce mai au inca amintirea Arno...

Top Cuisine by Joseph HadadJoseph is that special place where you alw...

Joseph Hadad's menus: Mediterranean Cuisine with North African touchJ...

Kera Calita, doamna Aurora NicolauSe stie din legendele transmise d...

La Bottega del Tartufo, magazin de trufe si bacanie cu delicatese in Piata ...

Din 22 februarie 2019, La Bottega del Tartufo si pasta bar-ul Pasterra s-au...

Amplasat in Bucuresti, in cartierul istoric Cotroceni, pe strada Carol Davi...

Le Blanc este un restaurant nou în sectorul 6 din Bucureşti, capacitate 1...

POVESTEA NOASTRAMahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata docu...

Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de ren...

Meniul de fast-food al lui Chef Nicolai Tand la Nicolai, bistroul sau cu au...

Miguel Rocha Vieira, a Michelin star chef in BucharestMiguel Rocha’...

"The flavours of perfection"Moudy's Kitchen este un restaurant nou, con...

Mozzafiato - Ristorante & BarRelaxati-va intr-o experienta traditio...

Eu mi-am dorit un restaurant în inima Brașovului încă de când am p...

AROME A LA NIKOS!Toți cei ce au pășit pe malul mării Egee, s-au în...

O cină ungurească pentru GB, la poalele Tâmpei, la doamna Maria Dragomir...

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei A sosi...

Ora Experience, restaurantul galerie de artă de pe Calea FloreascaOra ...

Afiseaza

Zona Pietroasele din jud. Buzău este cunoscută mai cu seamă pentru descoperirea Tezaurului de la Pietroasele sau Cloșca cu Puii de Aur, din anul 1837 pe Dealul Istriței din localitatea Pietroasele, dar și pentru tradiția sa viticolă, fiind parte componentă a celebrei regiuni viticole Dealu Mare.

Istoria dezvoltării culturii viței de vie apare consemnată prima data pe la 1893-1895, când a fost deschisă Pepiniera Pietroasa, după invazia de filoxeră, prima din România. În consecință, pe aproximativ 10 hectare, s-a plantat o colecție de 737 de soiuri de viță de vie, din toate regiunile lumii. În aceeași perioadă, s-a deschis și o școală de altoitori, care funcționează în cadrul Pepinierei Pietroasa.

La o distanță de aproximativ 30 de ani (1924), s-a înființat o instituție cu caracter științific, cu scopul de a efectua cercetări și experimente pentru dezvoltarea domeniului viticol, denumită Stațiunea Viticolă Oenologică Pietroasa. Și, tot acum apare și o școală de ucenici agricoli, cu rolul de a forma viticultori.

Între 1928 și 1958, Stațiunea Viticolă Oenologică Pietroasa a funcționat sub denumirea de Via Experimentală Pietroasa, pentru că era primul loc în care s-au efectuat experimente privind cultivarea diferitelor soiuri de viță de vie. Din 1958 numele s-a transformat în Stațiunea Experimentală Viticolă Pietroasa, care în următoarea perioadă a fost sistematic promovată în România, pentru pionieratul cercetării științifice pe care a efectuat-o în domeniul viticol.

Ulterior, stațiunea a devenit una dintre stațiunile Institutului de Cercetări Horti-Viticole, iar mai apoi ale Institutului de Viticultură și Vinificație de la Valea Călugărească. Din 2005, locul devine filială a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București. Din cauza retrocedărilor, suprafața cultivată s-a redus de la 512 hectare (cât avea în anul 2003), la aproximativ 203 hectare (în 2014).

Totuși, din 2019, când Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa s-a unificat cu Pepiniera Istrița, și au format Stațiunea Didactică de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și pomicultură Pietroasele-Istrița, suprafața cultivată s-a mărit la 401 hectare, însumând atât viță de vie, cât și pomi fructiferi, pepiniere pomicole și viticole sau alte culturi.

Sursa: https://www.pietroasaveche.ro/istoric/

Interiorul 

Exteriorul și împrejurimile

 

Data actualizarii: 27/08/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close