Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1505 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1649 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3365 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29688 vizite 3 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11925 vizite 3 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9893 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7884 vizite

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

22167 vizite 8 comentarii

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23161 vizite 5 comentarii

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7362 vizite

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13348 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13640 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10677 vizite 6 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

10303 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5651 vizite

Ferma Baciu, o steak-house pe măsura așteptărilor bogaților locata...

3642 vizite 1 comentarii

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3824 vizite

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15776 vizite 14 comentarii

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

12019 vizite 1 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7055 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14219 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un restaurant cu specific internațio...

219 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28559 vizite 12 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9815 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12637 vizite 2 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7298 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10208 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10794 vizite 2 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20883 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7571 vizite 3 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8639 vizite 1 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49767 vizite

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3009 vizite 3 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6864 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46798 vizite 4 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2532 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8723 vizite 1 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7834 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19807 vizite 2 comentarii

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

6618 vizite 2 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5267 vizite 1 comentarii

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3412 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34034 vizite 5 comentarii

White Horse e la fel de când îi știu eu, adică de mulți ani.C...

6218 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6230 vizite 7 comentarii

Telefonul chelnerului de la Tasting Room Am revenit la Tasting Room d...

3657 vizite

Social 1 - Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky ...

5359 vizite 1 comentarii

Gargantua KSLF - Cred ca ar merita un chef mai talentatAm revenit ...

6318 vizite 3 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3293 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3749 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai…

Terasa la Padurea BaneasaAm fost în noiembrie la Studio 80, acum trei ani, și nu am văzut grădina aceea imensă din spate, nici nu am știut că o au. Însă, oricum, nu aș fi putut să o văd amenajată așa cum am găsit-o acum, în plin sezon de stat afară, fiindcă atunci tocmai începea iarnă.

Dar ca să încep direct cu concluzia, am găsit un restaurant mai mare decât îl așteptam și îl știam, cu o mâncare ce mi s-a părut ceva mai bună și cu o terasă de album, una dintre cele mai frumoase din București.

Salonul cel mare e la fel, foarte bine mobilat și amenajat. Un stil clasic elegant, bine conceput și realizat, cu materiale de calitate, fără economie. Dar acolo nu stă nimeni vara, pentru că au în spate și o terasă și o grădină cu umbrele, plină cu flori și cu verdeață.

Și terasa acoperită din spate, închisă ermetic, la nevoie, e la fel de bine făcută, in același stil. Spațioasă, foarte luminoasă, cu mesele bine distanțate, ceea ce puțini își permit într-un restaurant dintr-o zonă în care plătești scump milimetrul pătrat.

Grădina e plină cu plante și flori, un fel de labirint cu insule în care au pus mese destul de mari, comode, fotolii cu măsuțe de cafenea în alte locuri. Sau mese pentru grupuri de petrecăreți, într-o enclavă foarte potrivită pentru evenimente private de terasă, complet izolați de toți ceilalți.

Meniul Studio 80…

… e eclectic, de tip multicuisine, cu influența italiană preponderentă. Am luat un tartar de crab destul de bun, un sashimi cum nu prea am mai văzut până acum, cu un ton tăiat în cubulețe mari. Destul de bun și el, dar pus într-un neinspirat sos de soia. Un foie gras bun, ravioli bune și ele, cu un sos cam neobișnuit, interesant, însă nu foarte tare pe gustul meu. Apoi risotto cu scoici St. Jacques, dar și cu o bucată de somon. Bune, dar și acesta neobișnuit, pentru că nu vezi prea des atât de multe puse într-o singură farfurie. Bibanul de mare prăjit ceva mai mult decât era cazul, dar bun la gust, cu niște ciupercuțe alături surprinzător de bune, acestea, și orez natur. O jumătate de rață dezosată crocantă cu cartofi alături – o rețetă asiatică, probabil, bine făcută și bună la gust.

Cafeaua Costa bună și ea, excelentul vin Sole de la Recaș… Adică mult mai mult decât ar trebui să mănânce niște oameni normali la o singură masă. Însă nu ne-am abținut, ca de fiecare dată, și am comandat iarăși în cantități duble.

Mâncarea bine pusă pe farfurie și porțiile destul de mari, mai mari decât în multe restaurante cu poziționare similară. Și prețurile mari, însă dacă luăm în calcul și dimensiunile porțiilor și toată ambianța pe care am descris-o mai sus, rămân în zona rezonabilului și a așteptabilului realist.

Serviciul a fost bun, cu niște chelneri cu chef de viață și de vorbă, dezinvolți, puși pe treabă. Câțiva clienți răzlețiți la prânz, dar presupun că seara e opțiunea lor principală.

Da, Studio 80 e unul dintre marile restaurante ale părții aceleia a orașului, Băneasa-Voluntari. Și chiar a întregului București. Cu mâncare și servicii bune, ambianță aristocratică, fără tencuiala de pe pereți dată jos până la beton și fără tubulaturi pe tavan pe post de decor. Dar bani destui să ai, pentru că în rest, totul bine și frumos la ei… (George Butunoiu – august 2021)

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare lucru

Spanac prost la Studio 80, restaurant cu bucatarie internationala in Pipera Ajung rar la restaurantul Studio 80, e departe Gradina Zoologica langa care s-a deschis. L-am gasit la fel cum il stiam, foarte frumos amenajat in interior, i-am dat nota maxima.

Meniul nu e lung, e bine conceput, in general. E putin ciudat scris si prezentat, cand in italiana, cand in engleza, apoi in romana. Duce cu gandul la bucataria fina, insa nu sunt inca acolo, desi cred ca cheful de la Studio 80 ar putea face si asa ceva.

Nu ne-au dat amuse bouche, ceea ce ne-a surprins putin, dupa ce am vazut preturile foarte mari. Am luat o supa de rosii destul de buna, ravioli destul de bune, si acestea, pulpa de rata cu piure la fel, spaghetti cu creveti atat de iuti, ca nu am mai reusit sa deslusim niciun alt gust. Spanacul, insa, a fost foarte prost, a ramas neatins in farfurie. Ne-au intrebat despre el, le-am spus, eram chiar curiosi sa vedem daca ni-l vor scoate de pe nota, la cat de categorici am fost. Nu au socotit ca merita “pierderea”… (citeste tot)

YouTube Video

 

Bucătăria Studio 80
Salonul
Terasa și grădina Studio 80

Pe terasă în Băneasa cu prietenii

 

 

Data actualizarii: 29/08/2021

Studio 80  - Str. Privighetorii, nr. 80 (Baneasa, Gradina Zoo)

  • 80/90 :

    Probabil ca nici un 10 adăugat la nume nu e mare lucru 🙂

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close