Tagine cu peste salbatic la Raionul Floreasca
Tagine cu peste salbatic la Raionul Floreasca (chef Ricardo Deus)
Una dintre cele mai bune mancaruri pe care le-am gustat in Bucuresti in ultimele luni: tagine cu peste salbatic! Aici, la Raionul Floreasca, chiar mi-a placut cum a reusit Chef Ricardo puna condimentele si sa combine aromele, mai ales in tajine/ tagine, care mi s-a parut remarcabil si pe care o sa-l cer din nou cand voi ajunge la ei. Descrisa cu cuvintele lui Chef Ricardo Deus, aceasta suna cam asa: „Inspirati de calatoriile in Maroc, am reprodus un gust care ne-a placut foarte mult. Ceapa, ardei gras si rosiile coapte sunt baza acestei tocane la care aduagam un amestec de condimente cu chimion, boia afumata si ardei iute. Marinam pestele in Chermoula asa cum am invatat de la bucatarii din portul din Essaouira, de pe coasta Atlanticului, dupa care gatim totul la foc mic intr-un vas inchis ermetic, care ajuta la intensificarea aromelor.” (octombrie 2020)
Pret meniu: 67 de lei