Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

16588 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevărat Blue Marga...

1443 vizite

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

21752 vizite 1 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

7971 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

13219 vizite

Isha, restaurantul indian-nepalez cu chelnerițe adorabile Acolo, l...

2437 vizite 1 comentarii

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

962 vizite

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

1096 vizite

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

1834 vizite

Un restaurant etnic bun, e de pus pe listă. Nu e prea diferită mânc...

2 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un restaurant etnic bun, e de pus pe listă. Nu e prea diferită mâncarea lor de cea balcanică și basarabeană, pe care le cunoaștem bine, dar e bine făcută și chelnerii de acolo sunt adorabili. Până și F, un mare milionar foarte mofturos, în general, nu numai când e vorba despre restaurante, mi-a zis să scriu despre chelneri, când am dat nas în nas cu el acolo, în strada Silvestru, și știa de ce mă duc. O să revin cu poze și cu detalii legate de mâncare și cu interiorul – deși încă nu e de actualitate, toată lumea stă pe terasa imensă, în grădină. A fost cel mai bun restaurant chinezesc din București acolo, pentru cine își mai aduce aminte de el.

Câteva poze și cu mâncarea de la Taverna Georgia – restaurantul etnic despre care am scris deja cu laude la adresa serviciului. Mâncarea lor georgiană e bună, au fost bune toate felurile pe care le-am luat. Adică atât cât se poate de la o astfel de mâncare pan-turcească.

Fiindcă de la turci s-au format bucătăriile etnice/ naționale balcanice, caucaziene și slave, egipteană și magrebiană, cele din Asia Centrală – inclusiv cele libaneză, siriană și iordaniană. Așa că mie mi se pare cam mult să vorbești despre o „bucătărie georgiană” specifică, distinctă, cu mâncăruri pe care doar acolo le găsești, și nu în alte părți.

M-am și contrazis pe tema asta cu câțiva cititori, care-mi explicau că anumite denumiri de mâncăruri nu mai pot fi găsite în alte părți. Da, de acord, nu mai găsești denumirile acelea imposibile, dar mâncărurile da! Că sunt mici variații de formă, de conținut, de dimensiuni sau vreun condiment în plus sau în minus, nu cred că e de ajuns ca să spui că e altă mâncare în farfurie.

Așa și cu Taverna Georgia. Da, kafta e puțin diferită, dar nu mi se pare altă mâncare, după cum nici pelmenii supradimensionați nu sunt ceva nemaivăzut, nemaigustat. Și cu atât mai puțin plăcintele… Dar, ca să reiau și să rezum ideea, e mâncare bună. Nu e nimic fin acolo, și nici nu va fi vreodată, dar are gust. E ca mâncarea românească tradițională, de pildă, care uneori poate avea un gust excelent, și fără să fie fine dining. Iar prețurile sunt rezonabile – mai ales pentru un restaurant din centrul Bucureștiului… (George Butunoiu – septembrie 2025)

Data actualizarii: 18/10/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close