Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloanelor de evenimente, in aranjamente florale si imbracamintea domnisoarelor de onoare
Daca in anul 2018 violeta naturala a fost ”floarea vedeta” a evenimentelor private, imprumutandu-si culoarea decorului si meniului, in anul 2019, desi se pastreaza tendinta florilor comestibile din farfurie, se pune accentul pe culorile pastelate (roz prafuit, lila, galben verzui) dar se folosesc si culorile puternice precum burgundy, albastru marin, verde si auriu care impresioneaza si ies in evidenta. Insa, indiferent de nuanta aleasa, trebuie sa va asigurati ca va exista o singura culoare vedeta a evenimentului (sau maxim 2 culori complementare).
In ceea ce priveste decorul, se folosesc aranjamentele florale ce par desprinse din natura si care imita copacii si plantele agatatoare, creand o atmosfera de poveste. Ajuta si faptul ca tendinta, in ceea ce priveste rochiile de mireasa, este de a se pune accentul pe rochiile simple, clasice si elegante, cu decoratiuni finute. In contrast cu acestea, tortul mirilor este amplu, impunator, impodobit cu flori si / sau fructe naturale, in functie de specificul nuntii. Florile criogenate au castigat teren in acest an, in preferintele mirilor, tot mai multi furnizori de aranjamente florale oferind criogenarea buchetului miresei ca bonus.
Si in 2019, Candy Bar-urile cu dulciuri si fructe sunt la mare cautare, atat pentru nunti, cat si pentru botezuri, fiind impodobite cu florile si culoarea vedeta a evenimentului.
O alta tendinta la moda o reprezinta platourile cu deserturi puse pe fiecare masa, in fata invitatilor, la momentul aducerii tortului.
Barurile cu specific diferit sunt alte tendinte culinare ale anului 2018 care s-au pastrat, fie ca vorbim despre Fruit Bar – un bufet de fructe ce combina fructe exotice si romanesti, frumos aranjate sau despre Cheese Bar-ul cu sortimente diferite de branzeturi.
Coltul special amenajat pentru fotografii (photo-cornerul) a ramas in tendinte, fiind completat de cabina foto (Magic Mirror) – o tendinta in voga anul acesta – la care se adauga o echipa care sa puna fotografiile pe magneti de frigider pe durata evenimentului!
Iar cum un eveniment are neaparata nevoie si de un concept grafic original si personalizat, pentru tot ce inseamna materiale printate (invitatii, plicuri, meniuri, place card-uri etc), tendinta pentru papetaria de nunta este reprezentata de modele clasice si vintage, in culorile vedeta ale nuntii! (Material de Corin Romanescu, Owner and Founder al Centrului de Evenimente The President – aprilie 2019)
Despre Corin Romanescu
CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaza de 20 de ani pe piata HORECA fiind martor al principalelor tendinte ale fiecarei perioade. in ultimii 5 ani a contribuit la organizarea cu succes a peste 1000 de evenimente corporate si private, oferind sfaturi practice si sprijin pentru sute de cupluri si zeci de companii din sectorul privat. Este Presedinte al Asociatiei pentru Combaterea Saraciei si Afectiunilor Umane si Absolvent al UTCB – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.
In ultimii ani Corin Romanescu s-a implicat in activitati de leadership, initiind derularea unor programe educationale, sociale si culturale, pentru sprijinirea tinerei generatii de profesionisti, precum Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – CEPOEP. Recent, a initiat proiectul ”Sanatate prin aqua gym”, un program ce pune accentul pe o problema curenta a societatii moderne: sedentarismul, alaturi de proiectul ”Vinum Et Carmina”, un program educational axat pe sprijinirea culturii romanesti.
Despre The President
Situat pe malul Lacului Tei si inconjurat de vegetatia parcului cu acelasi nume, Centrul de Evenimente The President este special amenajat pentru evenimente private sau corporate, de diferite dimensiuni.
THE PRESIDENT dispune de un restaurant deschis zilnic pentru publicul larg, intre orele 10-24 si de 5 saloane pentru evenimente: salonul Roma cu o capacitate intre 60 si 100 de persoane, salonul Milano cu o capacitate intre 100 si 150 de persoane, salonul Verona cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta cu o capacitate intre 150 si 400 de persoane, salonul Florenta-Verona cu o capacitate intre 401 si 800 de persoane, alaturi de o terasa cu o capacitate de 400 de persoane (Terasa Venetia) si o piscina.
Serviciile oferite de The President includ meniuri all inclusive realizate de Chefi culinari, muzica si sonorizare, animatori, decoratiuni si aranjamente florale, servicii foto-video, Candy Bar (bufet de prajituri), Cheese Bar (Bufet de branzeturi), Smoke Bar (pe terasa) si Fruit Bar (Bufet de fructe).
Contact si rezervari:
Telefon: 0763550406, 0760087384, 0766 747 379
Email: office@president-events.ro
Website: www.the-president.ro
Adresa: B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, Bucuresti
(in Parcul Tei – pe malul lacului)
Program: Luni-Duminica: 10-24
Sper ca petrecaretii de la nuntile si cumetriile de la The President nu primesc mancarea din meniu
The President e un restaurant foarte mare, pus chiar in Parcul Tei, pe malul Lacului Tei, ajungandu-se acolo pe la intrarea de pe bulevardul Lacul Tei ( 🙂 ), vizavi de Facultatea de Constructii. Mergi destul de mult prin parc pana sa ajungi la ei, ceea ce e destul de placut.
The President e, mai degraba, un grup de patru saloane de evenimente, in care intra vreo mie de petrecareti, la nevoie, dupa cum spun ei. De cum da caldura, insa, se sta numai afara, pe o terasa foarte mare si ea. Cam ciudata terasa, probabil ca facuta in multe etape, fiindca diferitele portiuni din ea nu par sa aiba legaturi de concept si de design una cu cealalta. Dincolo de terasa se mai vad niste acareturi, cred ca o piscina si alte cladiri, tot pentru ceva agrement, fara indoiala. Nu stiu daca tot ale lor sunt.
Prima portiune a terasei arata mai bine, e mai aerisita si are un aranjament unitar, insa pe masura ce mergi mai spre spate, locul devine din ce in ce mai inghesuit, mai amestecat si mai neingrijit. Muzica deranjanta pentru noi, insa ceilalti nici nu cred ca o auzeau.
Am stat mult timp la o masa soioasa, necuratata de la cei de dinainte, pana sa vina cineva sa o stearga. Si nici dupa aceea nu mi-ar fi venit sa pun telefonul sau orice altceva pe ea, ca nu a sters-o cu un detergent sau cu un dezinfectatnt, ci doar cu o carpa uda, care stersese multe alte mese inaintea ei, fara indoiala…
Meniul e provincial la The President, destul de primitiv, restaurantele mari din Bucuresti nu mai fac asa ceva de vreo zece, cincisprezece ani. Insa si clientela e destul de provinciala la The President, daca te uiti la ei mai atent, asa ca disonanta nu e chiar atat de mare pe cat pare la prima vedere. Mancarea a fost banala, desigur, insa nu de nemancat. Doua halbe de bere au avut o contributie importanta la scaderea nivelului nostru de toleranta.
Ne-am inteles bine cu chelnerii si cu chelneritele, nu am cautat noduri in papura si acolo. Noroc ca eram pregatiti sa stam, aveam de vorbit, altfel ne-ar fi enervat foarte tare aproape ceasul de asteptare pentru cele doua farfurii cu mancare de duzina.
The President e un restaurant de cartier, prepozitia si substantivul de dupa ea trebuind a fi citite si percepute ca fara pauza intre ele si indisolubil unite. Ca un adjectiv, adica. Sper ca petrecaretii de la nuntile si cumetriile de la The President nu primesc mancarea din meniul verde ferfenitit… (GB – aprilie 2018)