Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

Cine o fi fost cu ideea?Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

183 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filmeAveam de facut o vizita la o fabr...

125 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

141 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

294 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

281 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

900 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

384 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuitaTherapy Bi...

767 vizite

Un bistrou adevaratLa Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

225 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancareLovin Winebar & Bistro...

414 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

777 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fostTripoli a avut si vremur...

124 vizite

Mica Italie de pe Calea CalarasilorAm uitat sa intreb daca numele ...

1116 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

204 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

185 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui CotroceniDaca im...

288 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigariOlio este un restaurant ...

361 vizite

Coada la tartineRue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

147 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancareaPeking Duck e un restaur...

231 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!Sara Rest...

409 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

390 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din poarta Manast...

344 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...Tre...

143 vizite

Un restaurant care lipsea la DomeniiSabatini Pizza & Restauran...

131 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?Am fos...

79 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

981 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1523 vizite

O pizzerie de burlaciOmul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

529 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii taiOste...

387 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert!Coin Vert e un restaurant libanez ve...

214 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

909 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

162 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

432 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

658 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

711 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocentiTerasa Doamnei e un...

124 vizite

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativaMA e unul...

1900 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

545 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante...Am fost la res...

747 vizite

Restaurantul galerie de arta contemporanaMi s-a reprosat ca am sub...

2122 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

689 vizite

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

5704 vizite

Un restaurant conservatorRestaurantul La Cena, de unde incepe Mari...

370 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

368 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

251 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

361 vizite

Bani aruncati pe ceva mult prea dulce si altceva mult prea acruFun...

786 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

123 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1653 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei?Dup...

126 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1726 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Panorama Victoriei si a BuzestiuluiUpstairs Rooftop e unul din cel...

291 vizite

Greu sa impaci pe toata lumea...Stadio e un restaurant mai vechi a...

54 vizite

Daca din o mie unuia i se face foame, The Harbour o duce bine...Th...

100 vizite

Terasa de pe acoperis e singurul lucru pe care mi-l mai aduc aminte ...

53 vizite

Cantina greceasca de la Piata DomeniiTaverna Marelui Paharnic e un...

145 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareascaTaverna La Zavat isi...

297 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

182 vizite

Un restaurant trist, in care chelnerii fumeaza mai mult decat clientii...

118 vizite

O lectie buna de eficientaZa Lokal a luat locul lui Ad hoc Bistro,...

185 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea BastilieiDespr...

549 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi

The Ace, pe numele lui mai explicit “Restaurant, Pub & Bistro, Rooftop The Ace”, e un restaurant mai nou al Centrului Vechi, pe Lipscani, aproape de ARCUB, in partea dinspre Biserica Sfantul Gheorghe al celebrei strazi. Au deschis pe la sfarsitul acestei veri.

Sunt pe 4 niveluri, intr-o cladire renovata: un fel de crama la subsol, cate un salon mic la parter si la etaj si o terasa la ultimul nivel, cu acoperis retractabil – rooftopul promis in prezentare, insa fara vedere panoramica, din cate mi-am dat eu seama. Saloanele nu sunt mari, incap cam 20 de oameni in fiecare, ceva mai putini la parter, unde spatiul e ocupat si de bucatarie si bar.

The Ace e mobilat intr-un stil clasic, interbelic, cu mobilier din lemn masiv, canapele cu catifea la perete, tablouri cu rame groase. Muzica e agresiva, data tare, nu te poti auzi cu cel din fata ta de la masa.

Au doua meniuri la The Ace, si chiar pe cartoane diferite: unul de bistrou si unul mai sofisticat, se vrea bucatarie internationala fina. Nu sunt lungi, ceea ce ne-a inspirat incredere, la inceput.

Noi am luat o Placinta vegana cu spanac, o crusta de aluat cu spanacul in interior, destul de buna; apoi o Pleskavita The Ace, recomandarea lor, care era mai tare decat chifteaua aceea sarbeasca, de unde si-a luat numele. Acestea doua au fost din meniul de bistrou. Din meniul celalalt, “de restaurant”, am luat Tagliatelle cu trufe si ragu de vita, bunicele, dar nimic special cu ele, si un Butterfish cu ceva, care nu a fost bun, si nici ce era langa el nu a fost, poate cu exceptia cartofilor. Si nu au amuse-bouche la The Ace.

Nu stiu daca i-am nimerit noi pe cei din bucataria lui The Ace in cea mai proasta zi a lor, sau daca pur si simplu cheful de acolo nu are talent, dar cred ca nu e buna ideea cu doua meniuri, sugerand ca al doilea ar fi cu mancare mai buna, mai fina, mai sofisticata. Dar deloc buna ideea, ca sa nu zic mai mult…

Serviciul a fost bun, au niste chelneri muncitori si dedicati acolo. Chelnerita, cel putin, a fost adorabila: deschisa, naturala, cu un zambet de la natura. Si ceilalti s-au straduit sa isi faca bine treaba, chiar daca nu prea stiau sa vorbeasca, si nici nu se prindeau prea repede.

Preturile sunt relativ mici la The Ace, cu vreo 200 de lei poti avea o masa intreaga in doi.

The Ace s-au pozitionat riscant, dupa parerea mea, pe un fel de lux cam demodat, care nu se mai poarta, si cu atat mai putin in Centrul Vechi, unde oamenii, chiar si cei care vor sa manance bine, nu tin sa o faca intr-o ambianta scortoasa, cu chelneri cu papion si autocenzura. Am vazut multe restaurante de acest fel, mai ceremonioase decat o pot duce. Cea mai mare problema a lor este atunci cand bucatarul sef nu poate tine pasul cu asteptarile clientului care, intr-o astfel de atmosfera asteapta instinctiv o mancare fina pe care acel chef nu stie sa o faca… (GB – decembrie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

The Ace

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.