Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2002 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

4936 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

227 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

26 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2126 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

445 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

934 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

284 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

213 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

749 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

583 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

134 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2134 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

862 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3758 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1581 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

861 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

482 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2018 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2171 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

683 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3370 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9821 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1669 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique Bistro

Restaurantele de pe Splaiul Unirii pe malul Dambovitei la Biblioteca NationalaPe malul cu Piata Unirii si cu Biblioteca Nationala al Dambovitei, si chiar intre acestea, primaria (presupun) a avut ideea sa se construiasca mai multe restaurante, pentru a valorifica un loc fost viran si ramas gol de cand il stiu eu. O idee foarte buna, ca dovada ca s-a animat imediat zona, incepand cu vara lui 2018, cand au aparut primele. Acum sunt deschise sase, iar al saptelea, chiar primul dinspre Piata Unirii, e in constructie. Si asta e tot, altceva nu pare sa mai aiba cineva in gand sa adauge. Si nici nu ar mai fi nevoie.

Nu stiu daca le-a construit primaria si le-a dat spre inchiriere, sau a dat parcelele si i-a obligat pe toti sa le construiasca dupa o arhitectura unica. Oricum, sunt identice, arata bine si totul pare un lucru bine facut. Au pereti de sticla spre Dambovita, fiecare cu cate o terasa in fata – fata fiind spre apa, desigur.

Primul dinspre Piata Unirii, si primul deschis din cate mi-au spus, vara trecuta, e The Clique. Urmeaza Moon, The Dock, Naked, JO Lounge si Aici. Sau, cu denumirile lor lungi, Moon Brasserie, The Dock by The Embassy, Get Naked by Bordello, JO Lounge Bistro. Cele mai noi sunt Aici si Get Naked by Bordello, deschise de cateva saptamani, JO Lounge Bistro fiind acolo din septembrie 2018, iar celelalte inaintea lor.

Stiam de ele, insa nu mi-a venit sa ma duc la ceva facut de primarie, convins fiind ca sunt urate, insalubre si ca se mananca prost. Insa a trecut Cristi pe acolo, a si mancat la mai multe dintre ele si m-a indemnat sa fac si eu acelasi lucru. Surpriza a fost destul de mare, fiindca arata bine toate si au si mancare rezonabila, sau chiar buna, daca o compari cu restaurantele din zona sau din Centrul Vechi de peste drum.

La ambianta, The Clique sta cel mai prost, fiind mai putin inspirat la amenajare si se si vad mai multe urme de degradare decat la celelalte, din postura lui de “veteran”. The Dock by The Embassy si JO Lounge Bistro mi se pare ca arata cel mai bine, foarte aproape fiind si Aici, cu un stil putin diferit, desi tot clasic. Mai tineresti si mai originale sunt Moon Brasserie si, mai ales, Get Naked by Bordello. Care Naked are si o terasa pe acoperis, pe care o vor deschide imediat ce se va putea sta acolo. M-au lasat sa fac poze in toate, asa ca se vede bine cum e. La unele se vad si plantele, un decor de efect.

Cat priveste mancarea, la The Clique a fost mai putin buna, un carnat a ramas in farfurie. Insa e rezonabila si la ei, daca nu ai multe pretentii. In rest, la celelalte, a fost mai buna decat ne asteptam. Sunt meniuri scurte, in general, bucatarie urbana, cate putin din diversele lucruri pe care le mananca oamenii care vin in zona mai mult pentru plimbare, decat cu treaba.

Preturile sunt normale la cinci dintre ele, mai putin laJO Lounge Bistro, care face nota discordanta cu niste preturi vizibil mai mari decat la celelalte, fara a avea mancare mai buna sau altceva in plus. Cele mai mici ni s-au parut la Aici. Si nu pare de mirare, deci, ca l-am vazut cel mai plin dintre toate, mai ales ca si serviciul ni s-a parut cel mai agreabil. Servicii bune am avut cam peste tot. La Get Naked by Bordello am vazut mai multa atentie, la Moon Brasserie la fel. Cei de la The Dock by The Embassy au fost mai atenti la detalii, fiind si singurii la care am gasit un cuier si care ne-au intrebat daca sa ne duca hainele.

Asadar, daca ar fi sa facem un clasament cu orice pret, preferintele noastre ar fi cam in ordinea aceasta: Aici, Get Naked by Bordello, Moon Brasserie, The Dock by The Embassy, JO Lounge Bistro si The Clique. Insa diferentele nu sunt mari, dupa cum am subliniat deja.

Restaurantele de pe malul Dambovitei sunt cateva dintre putinele lucruri frumoase si placute ale partii de Bucuresti care incepe de la Piata Unirii si se duce incolo, departe, catre Piata Alba Iulia si mult dupa ea. Sper sa apara si ceva verdeata printre aceste restaurante odata cu primavara, si vom vedea un nou loc de promenada pentru bucuresteni, fara indoiala… (GB – martie 2019)

Splaiul Unirii la Biblioteca Nationala

Dambovita la Piata Unirii, vazuta panoramic din restaurantul Vu's Rooftop Restaurant, cu Biblioteca Nationala, Magazinul Unirea, noile restaurante de pe malul apei si multe altele...

Data actualizarii: 11/08/2019

The Clique Bistro  - Splaiul Unirii, nr. 31 (pe malul Dambovitei la Piata Unirii)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.