Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

SushiRoom: foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de su...

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

Afiseaza
comentarii

Lamentabil

The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il tin minte cand s-a deschis, aveau planuri mari, dar cred ca s-au naruit, asa cum s-au naruit ale tuturor celorlalti care au facut o incercare cu acel loc.

Primul care a luat spatiul si l-a renovat a fost Mitica Dragomir, cel cu fotbalul, care a deschis primul restaurant acolo, cred ca Bogdani se chema, dupa numele lui fiu-su. A fost plin cateva saptamani, pentru ca au scris ziarele despre el, apoi s-a golit si asa a ramas. Pe urma a fost ceva italienesc, poate ca inca unul dupa aceea, nici nu mai stiu, ca am pierdut sirul. Oricum, toti s-au pozitionat ca restaurante de lux, fiindca nu puteau strica amenajarea facuta de Mitica Dragomir, cu o cheltuiala imensa.

The Old Sibiu e la parterul si la subsolul unei cladiri vechi (toate cladirile sunt vechi acolo) din spatele Palatului Telefoanelor, al Hotelului Novotel si al Teatrului Mic – exact intre acestea trei. Se zice ca acolo era „barul regal”, aproape de Palatul Regal, unde venea regele la un pahar de ceva.

Sunt doua saloane mari la The Old Sibiu, daca le poti spune astfel: unul la parter cu o gaura mare in mijloc, prin care vezi salonul de la subsol, inca si mai mare. Mitica Dragomir a amenajat locul dupa standardele luxului comunist, pe care nu-l mai gasesti astazi decat daca s-a intamplat sa fi ramas de atunci pe undeva. Lucrari bine facute, materiale de calitate, nimic de zis. Cei de la The Old Sibiu au adus doar niste scaune traditionale si ceva mese, care contrasteaza cu restul decorurilor, insa nu disonant, ci doar putin surprinzator.

The Old Sibiu are un meniu transilvanean, desigur, dar si unul „international”, sa fie si el acolo, sa nu para ei mai din provincie fata de restaurantele bucurestene cu meniuri kilometrice. Preparate din Marginimea Sibiului, intreg Ardealul, cu accente unguresti si sasesti – scrie pe site-ul lor.

Eu am luat o varza a la Cluj si coaste de porc cu cartofi prajiti. Cartofii au fost asa si asa, coastele aiurea, vechi, reincalzite, iar varza a la Cluj o bataie de joc, fiindca mi-au pus-o inghetata in farfurie. Si cand zic inghetata, zic de gheata care imi trosnea in dinti, nu au avut nici macar decenta sa o reincalzeasca bine dupa ce au scos-o din congelator. Lamentabil!

Serviciul a fost bun, insa, cu un chelner foarte placut. Pentru o asemenea mancare, preturile sunt marisoare, desigur. Clienti deloc, dar absolut niciunul, si niciodata nu am vazut pe cineva la The Old Sibiu, de cate ori am trecut prin fata restaurantului. Daca inca mai sunt deschisi dupa atatia ani, presupun ca folosesc spatiul doar ca sala de evenimente si nimic mai mult, si poate ca mai prind si cate vreun turist bezmetic, daca isi fac reclama pe Internet. (GB – mai 2018)

Data actualizarii: 07/09/2019

The Old Sibiu, mai 2018  - Str. Ion Otetelesanu, nr. 3A-3B