Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Lamentabil

The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il tin minte cand s-a deschis, aveau planuri mari, dar cred ca s-au naruit, asa cum s-au naruit ale tuturor celorlalti care au facut o incercare cu acel loc.

Primul care a luat spatiul si l-a renovat a fost Mitica Dragomir, cel cu fotbalul, care a deschis primul restaurant acolo, cred ca Bogdani se chema, dupa numele lui fiu-su. A fost plin cateva saptamani, pentru ca au scris ziarele despre el, apoi s-a golit si asa a ramas. Pe urma a fost ceva italienesc, poate ca inca unul dupa aceea, nici nu mai stiu, ca am pierdut sirul. Oricum, toti s-au pozitionat ca restaurante de lux, fiindca nu puteau strica amenajarea facuta de Mitica Dragomir, cu o cheltuiala imensa.

The Old Sibiu e la parterul si la subsolul unei cladiri vechi (toate cladirile sunt vechi acolo) din spatele Palatului Telefoanelor, al Hotelului Novotel si al Teatrului Mic – exact intre acestea trei. Se zice ca acolo era „barul regal”, aproape de Palatul Regal, unde venea regele la un pahar de ceva.

Sunt doua saloane mari la The Old Sibiu, daca le poti spune astfel: unul la parter cu o gaura mare in mijloc, prin care vezi salonul de la subsol, inca si mai mare. Mitica Dragomir a amenajat locul dupa standardele luxului comunist, pe care nu-l mai gasesti astazi decat daca s-a intamplat sa fi ramas de atunci pe undeva. Lucrari bine facute, materiale de calitate, nimic de zis. Cei de la The Old Sibiu au adus doar niste scaune traditionale si ceva mese, care contrasteaza cu restul decorurilor, insa nu disonant, ci doar putin surprinzator.

The Old Sibiu are un meniu transilvanean, desigur, dar si unul „international”, sa fie si el acolo, sa nu para ei mai din provincie fata de restaurantele bucurestene cu meniuri kilometrice. Preparate din Marginimea Sibiului, intreg Ardealul, cu accente unguresti si sasesti – scrie pe site-ul lor.

Eu am luat o varza a la Cluj si coaste de porc cu cartofi prajiti. Cartofii au fost asa si asa, coastele aiurea, vechi, reincalzite, iar varza a la Cluj o bataie de joc, fiindca mi-au pus-o inghetata in farfurie. Si cand zic inghetata, zic de gheata care imi trosnea in dinti, nu au avut nici macar decenta sa o reincalzeasca bine dupa ce au scos-o din congelator. Lamentabil!

Serviciul a fost bun, insa, cu un chelner foarte placut. Pentru o asemenea mancare, preturile sunt marisoare, desigur. Clienti deloc, dar absolut niciunul, si niciodata nu am vazut pe cineva la The Old Sibiu, de cate ori am trecut prin fata restaurantului. Daca inca mai sunt deschisi dupa atatia ani, presupun ca folosesc spatiul doar ca sala de evenimente si nimic mai mult, si poate ca mai prind si cate vreun turist bezmetic, daca isi fac reclama pe Internet. (GB – mai 2018)

Data actualizarii: 07/09/2019

The Old Sibiu, mai 2018  - Str. Ion Otetelesanu, nr. 3A-3B

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close