Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Afiseaza

Prezentarea generala a competitiei

Toata lumea (se) intreaba care sunt cele mai bune restaurante dintr-un anumit oras dupa tipul de bucatarie, desigur, insa aproape la fel de multi ne intreaba, sau se intraba unii pe altii, la ce restaurant pot gasi cea mai buna mancare de un anumit fel, de obicei reprezentativ pentru specificul unei bucatarii nationale: cele mai bune paste, cel mai bun sushi, cel mai bun ton, cel mai bun steak etc. etc.

Se intampla adesea ca un restaurant sa fie desemnat drept cel mai bun din oras, pe anul respectiv, pentru o anumita bucatarie, insa cel mai bun fel dintr-o anumita mancare din acea bucatarie sa fie gasit(a) la alt restaurant…

De aceea, Restocracy a lansat un proiect recurent (anual) de evaluare a principalelor mancaruri cautate de catre clienti atunci cand isi pun problema alegerii unui restaurant care sa aiba acea mancare. Pentru moment, concursul se va limita la Bucuresti si imprejurimi.

Categoriile alese pana in acest moment sunt cele de mai jos, insa lista este deschisa, vor mai fi adaugate cateva categorii in curand:

  • sushi, sashimi, ramen, udon (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • paste, risotto (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • steak de vita nejaponeza, steak de vita japoneza (subcategorii separate – pot fi prezentare in zile diferite, caz in care si juriile pot fi diferite)
  • foie gras
  • fructe de mare
  • peste
  • humus, tabbouleh, kibby (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)

Proiectul se va desfasura sub forma unei evaluari (de tip competitie) cu inscrieri voluntare. Restocracy va lansa o invitatie catre restaurantele care au felul specific de mancare in meniu, pentru a se inscrie in aceasta evaluare. Evaluarea este lansata daca se inscriu cel putin trei restaurante, si va avea doua etape – preselectia si finala.

Daca vom considera ca anumite inscrieri sunt nejustificate, un evaluator Restocracy se va deplasa la restaurantul respectiv pentru a confirma sau infirma inscrierea in faza de preselectie.

Juriile pentru fiecare etapa se vor deplasa la restaurantul respectiv si va face evaluarile.

Juriile

Juriile vor avea min. 3 si max. 5 membri, selectati din randul personalitatilor publice, majoritari fiind cei din tarile in ale caror bucatarii nationale mancarea respectiva este reprezentativa. Din jurii nu vor face parte angajati sau reprezentanti ai Restocracy.

Ce se evalueaza

Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul Restocracy, apoi vor fi facute publice prin mass-media. Titlul de „Cel mai bun *** din Bucuresti al anului 2018 „ va fi mentinut un an. In cazul categoriilor cu mai multe subcategorii, rezultatele finale (nominalizarile si premiile) vor fi acordate separat pe fiecare subcategorie: „Cea mai buna vita ne-japoneza din Bucuresti in anul 2018”, respectiv „Cea mai buna vita japoneza din Bucuresti in anul 2018”.

Inscrierile in evaluari si informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Evaluarile vor incepe in a treia saptamana a lunii ianuarie 2018.

Va multumim dinainte pentru inscriere, pentru sugestii si comentarii!

George Butunoiu

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare...

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare…

Data actualizarii: 22/12/2017

topul-mancarurilor-2018-restocracy