Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Prezentarea generala a competitiei

Toata lumea (se) intreaba care sunt cele mai bune restaurante dintr-un anumit oras dupa tipul de bucatarie, desigur, insa aproape la fel de multi ne intreaba, sau se intraba unii pe altii, la ce restaurant pot gasi cea mai buna mancare de un anumit fel, de obicei reprezentativ pentru specificul unei bucatarii nationale: cele mai bune paste, cel mai bun sushi, cel mai bun ton, cel mai bun steak etc. etc.

Se intampla adesea ca un restaurant sa fie desemnat drept cel mai bun din oras, pe anul respectiv, pentru o anumita bucatarie, insa cel mai bun fel dintr-o anumita mancare din acea bucatarie sa fie gasit(a) la alt restaurant…

De aceea, Restocracy a lansat un proiect recurent (anual) de evaluare a principalelor mancaruri cautate de catre clienti atunci cand isi pun problema alegerii unui restaurant care sa aiba acea mancare. Pentru moment, concursul se va limita la Bucuresti si imprejurimi.

Categoriile alese pana in acest moment sunt cele de mai jos, insa lista este deschisa, vor mai fi adaugate cateva categorii in curand:

  • sushi, sashimi, ramen, udon (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • paste, risotto (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • steak de vita nejaponeza, steak de vita japoneza (subcategorii separate – pot fi prezentare in zile diferite, caz in care si juriile pot fi diferite)
  • foie gras
  • fructe de mare
  • peste
  • humus, tabbouleh, kibby (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)

Proiectul se va desfasura sub forma unei evaluari (de tip competitie) cu inscrieri voluntare. Restocracy va lansa o invitatie catre restaurantele care au felul specific de mancare in meniu, pentru a se inscrie in aceasta evaluare. Evaluarea este lansata daca se inscriu cel putin trei restaurante, si va avea doua etape – preselectia si finala.

Daca vom considera ca anumite inscrieri sunt nejustificate, un evaluator Restocracy se va deplasa la restaurantul respectiv pentru a confirma sau infirma inscrierea in faza de preselectie.

Juriile pentru fiecare etapa se vor deplasa la restaurantul respectiv si va face evaluarile.

Juriile

Juriile vor avea min. 3 si max. 5 membri, selectati din randul personalitatilor publice, majoritari fiind cei din tarile in ale caror bucatarii nationale mancarea respectiva este reprezentativa. Din jurii nu vor face parte angajati sau reprezentanti ai Restocracy.

Ce se evalueaza

Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul Restocracy, apoi vor fi facute publice prin mass-media. Titlul de „Cel mai bun *** din Bucuresti al anului 2018 „ va fi mentinut un an. In cazul categoriilor cu mai multe subcategorii, rezultatele finale (nominalizarile si premiile) vor fi acordate separat pe fiecare subcategorie: „Cea mai buna vita ne-japoneza din Bucuresti in anul 2018”, respectiv „Cea mai buna vita japoneza din Bucuresti in anul 2018”.

Inscrierile in evaluari si informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Evaluarile vor incepe in a treia saptamana a lunii ianuarie 2018.

Va multumim dinainte pentru inscriere, pentru sugestii si comentarii!

George Butunoiu

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare...

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare…

Data actualizarii: 22/12/2017