Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Joi, 18 ianuarie 2018, de la ora 19.00 a avut loc deschiderea oficiala...

Am incheiat inscrierea la competitia Topul Mancarurilor 2018, si la sf...

Ca o avanpremiera a urmatorului meniu pregatit de Chef Thomas Parnaud,...

 Hard Rock Cafe incepe anul cu noi tentatii: de pe 12 ianuari...

La Piata Victoriei, mai exact pe strada P...

O experienta de 5 stele!Restaurantele Benihana si Avalon, impreuna...

Restaurantul gastronomic L’Atelier a lansat meniul de iarna, sub sem...

Biblioteca Jaristea s-a imbogatit cu un nou volum al Kerei Calita (Aur...

CASTIGATORII HORECA AWARDS 201...

Joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.30 in cadrul restaurantului Ici...

Restaurantul cu specific uruguayan La Estancia din cartierul bucureste...

Restaurantul Roberto’s din hotelul Athénée Palace Hilton întâmpi...

Bucuresti, 20 noiembrie – Finalul de an vine cu multe noutati pentru...

Restaurantul Roberto's din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton din ...

Prezentarea generala a competitieiToata lumea (se) intreaba care s...

Sambata, 18 noiembrie 2017, a avut loc finala concursului culinar Aren...

Vineri, 17 noiembrie 2017, restaurantul Madame Pogany a organizat un e...

Intrati in spiritul Craciunului si lasati-va cuprinsi de farmecul sau,...

Madame Pogany a crescut. După 7 ani de la inventarea conceptului de B...

Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!Bucure...

Dezmat culinar in Centrul VechiJoi, pe 2 noiembrie, s-a lansat ofi...

Nou Sushi Bar & Lounge deschis la Hotelul Radisson Blu din Bucures...

Joi, 26 octombrie 2017, incepand cu orele 19.00, restaurantul cu speci...

Sambata, 21 octombrie 2017, la Opera Nationala din Bucuresti s-a jucat...

Ceainaria Rendez-Vous este un loc placut, armonios alcatuit, cu mobi...

Dupa o investitie de aproximativ 37 milioane de euro, NEPI Rockcastle ...

S-a deschis Funky Resto-Bar pe Calea Dorobantilor, aproape de Piata Ro...

Bucurestiul a inceput sa fie impanzit de restaurante de sushi, iar de ...

Un Chef american cu origini italiene, Accursio Lota, este câștigăto...

Miercuri, 11 octombrie 2017, la restaurantul Jaristea din Capitala a a...

O cina peruviana memorabila aseara (9 oct.) la Hilton, la invitati...

In fiecare duminica, savurati un brunch opulent in stilul HiltonZi...

Sambata, 29 septembrie 2017, Ordo Equestris Vini Europae - Consulatul ...

Max Grup Company, unul din cei mai importanți jucători pe Piata de H...

Joi, 28 septembrie 2017, a avut loc lansarea vinurilor Kvint in tara n...

Bucureşti, 25 septembrie 2017. Compania Halewood Wines & Spirits,...

Incepand cu 21 septembrie, data lansarii sale oficiale, pe piata resta...

Un Chef român de 29 de ani concurează pentru prima dată în cea mai...

Restaurantul bucurestean Le Bistrot Français pune Romania in itinerar...

Out4Food, aplicatia care te ajuta sa economisesti timp si bani cand ie...

În septembrie 2017, având deja în spate experiența a peste 10 ...

S-a deschis "La Iris" - primul Club de Familie in care parintii pot pe...

Am pastrat cateva invitatii la un concert rar pentru cei care ne a...

Licitatie pentru un restaurant de 4 stele la Teatrul National din Bucu...

14 medalii internationale pentru vinurile AVINCIS in aceasta primavara...

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinot...

A aparut o noua carte a lui Mircea Deaca, de data aceasta cu un su...

Afiseaza

Prezentarea generala a competitiei

Toata lumea (se) intreaba care sunt cele mai bune restaurante dintr-un anumit oras dupa tipul de bucatarie, desigur, insa aproape la fel de multi ne intreaba, sau se intraba unii pe altii, la ce restaurant pot gasi cea mai buna mancare de un anumit fel, de obicei reprezentativ pentru specificul unei bucatarii nationale: cele mai bune paste, cel mai bun sushi, cel mai bun ton, cel mai bun steak etc. etc.

Se intampla adesea ca un restaurant sa fie desemnat drept cel mai bun din oras, pe anul respectiv, pentru o anumita bucatarie, insa cel mai bun fel dintr-o anumita mancare din acea bucatarie sa fie gasit(a) la alt restaurant…

De aceea, Restocracy a lansat un proiect recurent (anual) de evaluare a principalelor mancaruri cautate de catre clienti atunci cand isi pun problema alegerii unui restaurant care sa aiba acea mancare. Pentru moment, concursul se va limita la Bucuresti si imprejurimi.

Categoriile alese pana in acest moment sunt cele de mai jos, insa lista este deschisa, vor mai fi adaugate cateva categorii in curand:

  • sushi, sashimi, ramen, udon (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • paste, risotto (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)
  • steak de vita nejaponeza, steak de vita japoneza (subcategorii separate – pot fi prezentare in zile diferite, caz in care si juriile pot fi diferite)
  • foie gras
  • fructe de mare
  • peste
  • humus, tabbouleh, kibby (subcategorii separate, dar acelasi juriu – se prezinta simultan)

Proiectul se va desfasura sub forma unei evaluari (de tip competitie) cu inscrieri voluntare. Restocracy va lansa o invitatie catre restaurantele care au felul specific de mancare in meniu, pentru a se inscrie in aceasta evaluare. Evaluarea este lansata daca se inscriu cel putin trei restaurante, si va avea doua etape – preselectia si finala.

Daca vom considera ca anumite inscrieri sunt nejustificate, un evaluator Restocracy se va deplasa la restaurantul respectiv pentru a confirma sau infirma inscrierea in faza de preselectie.

Juriile pentru fiecare etapa se vor deplasa la restaurantul respectiv si va face evaluarile.

Juriile

Juriile vor avea min. 3 si max. 5 membri, selectati din randul personalitatilor publice, majoritari fiind cei din tarile in ale caror bucatarii nationale mancarea respectiva este reprezentativa. Din jurii nu vor face parte angajati sau reprezentanti ai Restocracy.

Ce se evalueaza

Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul Restocracy, apoi vor fi facute publice prin mass-media. Titlul de “Cel mai bun *** din Bucuresti al anului 2018 “ va fi mentinut un an. In cazul categoriilor cu mai multe subcategorii, rezultatele finale (nominalizarile si premiile) vor fi acordate separat pe fiecare subcategorie: “Cea mai buna vita ne-japoneza din Bucuresti in anul 2018”, respectiv “Cea mai buna vita japoneza din Bucuresti in anul 2018”.

Inscrierile in evaluari si informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Evaluarile vor incepe in a treia saptamana a lunii ianuarie 2018.

Va multumim dinainte pentru inscriere, pentru sugestii si comentarii!

George Butunoiu

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare...

Cliente care nu au stiut unde e cea mai buna mancare…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.