Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Tasty FishCu cat un restaurant e mai mic, mai periferic, mai modest, cu atat le place oamenilor sa creada ca acolo gasesti nu stiu ce mancaruri bune si deosebite, si faptul ca ei au aflat despre asta, pe cand restul omenirii a ramas in nestiinta, ii umple de bucurie. Iar daca se intampla – si adesea se intampla, din ce in ce mai des, pentru ca piata o cere – ca acel local sa fie tinut de un om care si gateste sau te serveste la masa, vine si vorbeste cu tine si tine minte cum te cheama, succesul vine si el. Mancare autentica, facuta cu sufletul, cel sau cea mai buna – sunt cuvinte pe care le aud aproape intotdeauna in frazele in care e spus si numele respectivului local.

Am mers de foarte multe ori pe coclaurii Bucurestilor in urma unor astfel de recomandari, am ajuns si in Pantelimon, in Colentina, am facut zeci de kilometri in jurul Bucurestiului, insa nu imi aduc aminte sa fi mancat ceva pentru care sa vreau sa fac din nou acel drum, nici macar pentru cele cateva restaurante arabesti cu mancare chiar buna. Insa astfel de mancare orientala buna gasesc si mai aproape.

Cu restaurantele pescaresti se intampla la fel, evident. Asa ca si recomandarile celor care ma trimiteau staruitor pe strada General Berthelot, vizavi de Biserica Popa Tatu, ca sa mananc nu stiu ce peste autentic si cu suflet, au fost primite cu susmentionata rezerva. Mai ales ca mai fusesem la Tasty Fishul de acolo, un restaurant vechi, de altfel, si am si scris despre ei.

Nici data trecuta nu am fost elogios la adresa lui Tasty Fish, nici acum nu sunt, si nu doar ca sa par consecvent, va asigur!

Tasty Fish e un restaurant frumusel si curat, intr-o casa veche, fara etaj, din Bucurestiul vechi si curat si el, cu istorie si istorii, cu poezie. E o casa vagon, cum sunt foarte multe in orasele mari, fiindca accesul la strada e scump, asa ca esti obligat sa pui acolo partea cea mai ingusta a casei, spre economie. Au vreo trei saloane, de o parte si de cealalta a unui hol cu usa mare de intrare in casa, o usa impunatoare, pe care am si pozat-o.

Amenajarea e simpla si destul de austera la Tasty Fish, insa e placuta, cu lemn, culori calde, perdele si draperii de casa, chiar si un covoras gros la intrare. Si terasa e frumoasa, in aceeasi nota, cu vita de vie si alte verdeturi, lemn, fier forjat, cerdac si lucruri marunte care te duc cu gandul catre casnic, nu spre institutional. Lipsesc doar aerul conditionat inauntru si ventilatoare sau stopitori afara, pe terasa, fara de care statul oriunde in Bucurestiul mijlocului de august devine martirizant.

Dupa cum stiam de la trecutele vizite, si dupa cum stiu ca se face cam peste tot in Bucuresti, meniul e lung la Tasty Fish. Au mult peste, putine sau aproape deloc fructe de mare, ceea ce e mai degraba bine, inspira incredere. Cele mai multe sunt retete simple, cu sistemul tipic restaurantelor modeste, fara pretentii, prin care iti alcatuiesti singur mancarea, cu ceva dintr-o lista (adesea un simplu peste fript, nimic mai mult), o garnitura de pe alta pagina si un sos, daca exista acela, pe filele din coada meniului. In afara de cateva putine restaurante mari din Bucuresti, nu prea am vazut sa-ti propuna cineva o farfurie dinainte conceputa, cu peste, sos si altceva alaturi.

Am apreciat la Tasty Fish, totusi, ca nu aveau mai nimic din lungul meniu, fiindca in mijlocul verii si in mijlocul caniculei din mijlocul verii nu au mai reusit sa gaseasca tot pestele proaspat si bun de care aveau nevoie, asa ca au mers pe o solutie de avarie, cu doar cateva feluri, ca sa nu riste. Cele cateva feluri insemnau ciorba, zacusca si o salata Tasty Fish, toate din peste, evident, pe langa de neclintitii pesti la gratar, pe care ii refuz sistematic oriunde as fi in afara Deltei, a malului marii sau Dunarii.

Ciorba de peste a fost asa si asa, nimic deosebit, zacusca a fost buna, cu o paine buna si ea, iar salata de otet cu peste, care purta si numele restaurantului, a ramas neatinsa. Cand ai un peste marinat in otet, folosit pentru salate, rareori ca sa-l mananci asa simplu, il pui langa alte lucruri care ii disipeaza aciditatea. Insa in salata Tasty Fish toate erau cu otet, orice luai din farfurie era cu otet de-ti facea gura punga. Sa manance ei asa ceva, si sa le fie de bine daca le si place!

Pai cum – mi se va replica de indata – acestea sunt retetele noastre traditionale, autentice (cu suflet, n. a.), de la mosi si de la stramosi… Da, asa este, insa mosii, si cu atat mai mult stramosii de dinaintea lor, tineau totul in otet si in sare doar pentru ca nu aveau frigidere cu defrost si nici curier rapid. Nu pentru gust le faceau astfel, neaparat…

Serviciul nu a fost pe gustul meu, dar eu nu sunt un client recurent, asa cum pare sa fie cazul la Tasty Fish.  O doamna cu o foarte bogata experienta de viata, sefa sau poate chiar patroana, a privit tot timpul cu suspiciune aparitia unui venetic acolo, mai ales a unuia mai iscoditor decat era cazul si care punea intrebari la care nu avea chef sa raspunda. Cu un aer autoritar, de invatatoare de tara, mi-a raspuns doar atat cat sa nu scriu ca a fost nepoliticoasa si a reusit sa nu-mi spuna in cuvinte ca vrea sa ma vada plecat cat mai repede de acolo.

Preturile nu-s mici, dar nici mari. Clienti erau destui, probabil obisnuiti de-ai locului, pentru ca Tasty Fish e genul acesta de restaurant de vecinatate, in primul rand, pentru cei care lucreaza sau locuiesc in frumosul cartier. Venind de mai multe ori acolo, si atat de lung fiind meniul, cu siguranta ca au dat si peste felurile bune de mancare, cele care tin Tasty Fish pe harta cu restaurante pescaresti a Bucurestiului. Eu nu am avut norocul acesta…

Tasty Fish si-a gasit un loc pe piata, de vreme ce e acolo de atata timp si pare sa o duca bine. Pentru cei care mananca peste fript cu garniturile si cu sosurile separate poate sa fie o alegere buna. (GB – august 2017)

Tasty Fish

 

 

Save

Tasty Fish

Traditia nu tine loc si de logica, neaparat... Cu cat un restaurant e mai mic, mai periferic, mai modest, cu atat le place oamenilor sa creada ca acolo gasesti nu stiu ce mancaruri bune si deosebit...

Data actualizarii: 03/09/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close