Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Bucataria thailandeza pentru clasa de mijloc

Tuk Tuk, restaurantul thailandez traditional din zona Pietei DorobantilorTuk Tuk e unul dintre putinele restaurante cu bucatarie thailandeza din Bucuresti, probabil ca unul dintre cele doua, mai exact spus, din cate stiu. Spre diferenta de celalalt, Kunnai, care se pozitioneaza ca un restaurant cu mancare asiatica (thai) fina, Tuk Tuk isi spune, chiar din sigla, „thai urban kitchen”, cu explicatia „Tuk Tuk va aduce mancarea de strada thailandeza chiar in centrul gastronomic al Bucureștiului – Dorobanti”. Ceea ce asa si pare sa fie evident.

Tuk Tuk a luat locul lui London Street Bistro, cred ca prin 2016. E la parterul inalt al unei cladiri extrem de inghesuite, asa cum sunt toate pe stradutele acelea dintre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca. Au o sala mica la parter, una ceva mai marisoara la etaj, si o gradina minuscula in fata. Ca sa sugereze atmosfera orientala, presupun, locul arata destul de neingrijit, si din strada uitandu-te, si in curticica si in interior. Sala mica de jos arata binisor, cu ferestre mari si usa de sticla, luminoasa, cu mese foarte mici, incomode si inghesuite. Cea de la etaj arata ca o cantina, si chiar asta pare sa fie, cu o masa mare, la comun, si cu o podea aproape alba, probabil ca din faianta.

Insa, intr-un restaurant oriental, grija pentru decoruri e ultima lor preocupare, dupa cum se stie, ei se concentreaza doar pe ce ajunge in farfurie.

Cei cativa thailandezi pe care ii cunosc eu spun ca mancarea de la Tuk Tuk e foarte buna, si ii cred. Au un chef thailandez aici, la Tuk Tuk, specializat pe mancare traditionala thailandeza, urbana de strada, nu pare sa aiba vreo legatura cu bucataria fina, oricare ar fi ea. E buna la gust, intr-adevar, daca reusesti sa distingi ceva din iutime, pentru ca pune ardei cu polonicul in orice, chiar si cand ii spui sa nu o faca. cei mai slabi de inger, din aceasta privinta, trebuie sa fie foarte bine avertizati ce baga in gura la Tuk Tuk!

Si aspectul e de mancare de strada, facuta la repezeala, cu frunze si legume netaiate, creveti necuratati, inclusiv cu lucruri care nu se mananca in farfurie, puse doar pentru arome, de trebuie sa te uiti foarte atent la ce bagi in gura. Toate clocotite, aduse direct de pe aragaz.

Serviciul e bun si rapid la Tuk Tuk, au o chelnerita fasneata si sigura pe ea, care nu cedeaza deloc la incercarile mele de intimidare.

Asadar, cele doua restaurante thailandeze din Bucuresti par sa-si fi impartit frateste piata: Tuk Tuk pe bucataria thai traditionala si pe stilul popular, Kunnai pe cea orientala mai sofisticata, cu atmosfera si servicii cu eticheta. Daca preferati mancarea orientala originala, adica facuta la fel ca la ei acolo, in Asia, si nu europenizata, atunci va va placea cea de la Tuk Tuk, fara indoiala, si merita un drum pana acolo. (GB – martie 2017)

Tuk Tuk, restaurant Thai in Bucuresti

Data actualizarii: 18/04/2020

Tuk Tuk, martie 2017  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 15

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close