Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Un detaliu care ar putea face diferenta…

White Horse este un restaurant cunoscut al Bucurestiului. Chiar anul acesta a aniversat 20 de ani de la deschiere. Cu specific international, restaurantul poate gazdui pana la 180 de persoane, 80 in pub-ul de la parter si aproximativ 100 la etaj. Din ce am aflat de la ei, bucatarii au tipologii si scoli, respectiv pregatiri diferite, de la cei cu vechime egala cu restaurantul si pana la cei care abia au implinit 18 ani.

Dincolo de faptul ca White Horse a devenit un restaurant cunoscut pentru mancarea gatita vrac expusa, de unde clientii erau serviti direct, strategie care i-a adus un renume deosebit pe piata restaurantelor din Bucuresti, se pare ca ar mai fi un mic amanunt, pe care o parte dintre clienti ar putea sa-l evalueze pozitiv.

Dintre toate restaurantele si bistrourile din Piata Dorobanti si, din ce am observat, nu sunt chiar putine, pe putin vreo 20 (daca nu ma credeti, le puteti numara singuri pe harta Restocracy), White Horse este singurul restaurant care are si un spatiu de joaca pentru copii. Probabil ca aceasta strategie nu are un impact la fel de mare, ca cea cu mancarea la vrac, dar pe termen lung se poate sa fie la fel de importanta, fie si numai pentru lipsa concurentei din aceasta zona a Capitalei.

Astfel, spatiul de joaca de la White Horse este amenajat intr-o mansarda, deasupra salii de la etaj, accesul facandu-se din acel salon. Locul are aproximativ 40 de metri patrati si probabil ca e suficient pentru 30 de copii.

Weekend-ul…

Spatiul de joaca de la White Horse este unul ferit de pericole, chiar supravegheat video, fiind localizat in interior, dar nu are vizibilitate directa de la mese, fiind amplasat deasupra celorlalte saloane. El este deschis pe toata durata anului, insa supraveghetorul este asigurat doar de vineri de la orele 18.00 si pana duminca la orele 22.00. Probabil ca in restul saptamanii nu vin atat de multi parinti cu copiii!

Daca vorbim despre mancare, spatiul de joaca de la White Horse detine un meniu stabilit, destinat petrecerilor organizate, care contine ingrediente cat mai sanatoase pentru cei mici, precum: carnea de curcan, somon, paste de casa, pizza de casa, precum si fresh de portocale. Initial, meniul putea fi selectat de catre parinti, insa practica a demonstrat ca nici acestia nu alegeau intotdeauna cele mai potrivite alimente pentru cei mici, fapt ce a nemultumit atat conducerea, dar si pe alti parinti invitati la aceste petreceri.

Spatiul de joaca este dotat cu: cateva structuri modulare din plastic sub forma unui palat, a unei casute, cu tobogan, masinute din platic, jucarii de plus, masute si scaunele speciale, dar si un televizor si un sistem audio. Din luna septembrie, odata cu revenirea copiilor din vacanta, White Horse va organiza ateliere de creatie pentru cei mici si va invita si animatori, care sa ofere programe de divertisment.

Ar mai fi de spus faptul ca varsta minima pentru copiii, care pot veni aici este de 2 ani, si aceasta din ratiuni „biologice” si „igienice”, in timp ce varsta maxima este aceea la care chiar copiii refuza sa mai stea intr-un asemenea spatiu.

Per ansamblu, spatiul de joaca de la White Horse este unul decent, frumos organizat si decorat, si este cu atat mai folositor, cu cat in zona Dorobanti, un astfel de spatiu lipseste cu desavarsire restaurantelor.

Poate singurul lucru care m-a „incomodat” pe mine, la momentul in care scriu, este programul de luni pana vineri, cand, din cauza cererii scazute, spatiul este inchis, desi cu o solicitare prealabila s-ar putea deschide, insa aceasta doar in cazul unei mese programate. Pentru ca, daca intri intamplator la White Horse, stiind ca e child-friendly, s-ar putea sa descoperi ca de luni pana vineri nu e chiar atat de child-friendly. (Daniel Catoi – august 2017)

Data actualizarii: 04/08/2017