Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Un detaliu care ar putea face diferenta…

White Horse este un restaurant cunoscut al Bucurestiului. Chiar anul acesta a aniversat 20 de ani de la deschiere. Cu specific international, restaurantul poate gazdui pana la 180 de persoane, 80 in pub-ul de la parter si aproximativ 100 la etaj. Din ce am aflat de la ei, bucatarii au tipologii si scoli, respectiv pregatiri diferite, de la cei cu vechime egala cu restaurantul si pana la cei care abia au implinit 18 ani.

Dincolo de faptul ca White Horse a devenit un restaurant cunoscut pentru mancarea gatita vrac expusa, de unde clientii erau serviti direct, strategie care i-a adus un renume deosebit pe piata restaurantelor din Bucuresti, se pare ca ar mai fi un mic amanunt, pe care o parte dintre clienti ar putea sa-l evalueze pozitiv.

Dintre toate restaurantele si bistrourile din Piata Dorobanti si, din ce am observat, nu sunt chiar putine, pe putin vreo 20 (daca nu ma credeti, le puteti numara singuri pe harta Restocracy), White Horse este singurul restaurant care are si un spatiu de joaca pentru copii. Probabil ca aceasta strategie nu are un impact la fel de mare, ca cea cu mancarea la vrac, dar pe termen lung se poate sa fie la fel de importanta, fie si numai pentru lipsa concurentei din aceasta zona a Capitalei.

Astfel, spatiul de joaca de la White Horse este amenajat intr-o mansarda, deasupra salii de la etaj, accesul facandu-se din acel salon. Locul are aproximativ 40 de metri patrati si probabil ca e suficient pentru 30 de copii.

Weekend-ul…

Spatiul de joaca de la White Horse este unul ferit de pericole, chiar supravegheat video, fiind localizat in interior, dar nu are vizibilitate directa de la mese, fiind amplasat deasupra celorlalte saloane. El este deschis pe toata durata anului, insa supraveghetorul este asigurat doar de vineri de la orele 18.00 si pana duminca la orele 22.00. Probabil ca in restul saptamanii nu vin atat de multi parinti cu copiii!

Daca vorbim despre mancare, spatiul de joaca de la White Horse detine un meniu stabilit, destinat petrecerilor organizate, care contine ingrediente cat mai sanatoase pentru cei mici, precum: carnea de curcan, somon, paste de casa, pizza de casa, precum si fresh de portocale. Initial, meniul putea fi selectat de catre parinti, insa practica a demonstrat ca nici acestia nu alegeau intotdeauna cele mai potrivite alimente pentru cei mici, fapt ce a nemultumit atat conducerea, dar si pe alti parinti invitati la aceste petreceri.

Spatiul de joaca este dotat cu: cateva structuri modulare din plastic sub forma unui palat, a unei casute, cu tobogan, masinute din platic, jucarii de plus, masute si scaunele speciale, dar si un televizor si un sistem audio. Din luna septembrie, odata cu revenirea copiilor din vacanta, White Horse va organiza ateliere de creatie pentru cei mici si va invita si animatori, care sa ofere programe de divertisment.

Ar mai fi de spus faptul ca varsta minima pentru copiii, care pot veni aici este de 2 ani, si aceasta din ratiuni „biologice” si „igienice”, in timp ce varsta maxima este aceea la care chiar copiii refuza sa mai stea intr-un asemenea spatiu.

Per ansamblu, spatiul de joaca de la White Horse este unul decent, frumos organizat si decorat, si este cu atat mai folositor, cu cat in zona Dorobanti, un astfel de spatiu lipseste cu desavarsire restaurantelor.

Poate singurul lucru care m-a „incomodat” pe mine, la momentul in care scriu, este programul de luni pana vineri, cand, din cauza cererii scazute, spatiul este inchis, desi cu o solicitare prealabila s-ar putea deschide, insa aceasta doar in cazul unei mese programate. Pentru ca, daca intri intamplator la White Horse, stiind ca e child-friendly, s-ar putea sa descoperi ca de luni pana vineri nu e chiar atat de child-friendly. (Daniel Catoi – august 2017)

Data actualizarii: 04/08/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close