Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Infinitea, ceainaria ca din alte vremuri din Cotroceni

Infinitea e unul dintre cele mai frumoase si mai placute locuri ascunse ale marelui oras. Sunt in aristocraticul si impenetrabilul cartier al Cotrocenilor dinspre Opera, intre Doctor Lister, biserica mare aSfantului Elefterie, biserica mica a aceluiasi Sfant Elefterie, dar Vechi, si dealul dinspre Academia Militara, adica inima.

Ei sunt in una dintre cele cateva case construite chiar sub munte, pana la celebra scara ingusta din stanga parcului. O casa ca din romanele pe care le citeam eu in liceu, din strada pana in fiecare coltisor din interior. Am trecut prin cele cateva saloane mici ca sa ajungem pe terasa, si nu stiu daca si la etaj mai au ceva. Insa vara lumea sta in gradina, desigur, si aceea din alta lume pentru cei mai multi dintre bucuresteni. E o gradina adevarata, si chiar nu aveau nevoie sa puna ciupercute de ghips printre plante, ar fi fost la fel de frumos in gradina Infinitea si in lipsa lor, fara nicio indoiala.

Infinitea e o ceainarie, au toate felurile de ceai cunoscute, cateva cafele, biscuiti si prajituri, si cred ca si ceva sandviciuri sau alte maruntisuri de mancare, cat sa nu trebuiasca sa te duci in alta parte daca chiar ti-e foame.

Am ajuns seara tarziu la Infinitea, am luat doar o bautura exotica, ceva indian, si niste biscuiti, foarte bune toate. Si de ei ne-a placut mult, sunt convins ca sunt oameni civilizati, din acelasi roman. Indeosebi de o chelnerita mi-a placut, sau ce o fi fost ea, foarte naturala si in largul ei, ca acasa. Preturile nu sunt mari. Lume multa, am auzit ca trebuie sa faci neaparat rezervare ca sa gasesti un loc, mai ales in gradina.

Infinitea e un loc neobisnuit Bucurestiului, linistit si facut parca impotriva curentelor zilei, s-au incapatanat sa arate nu numai ca e loc si pentru o alta lume in marele si haoticul oras, ci si ca se poate face un business bun cu asta. E cea mai placuta amintire a mea de anul acesta, si una dintre cele mai placute pe care le am de cand tot scriu despre restaurantele si localurile orasului, de atata amar de vreme… (GB – august 2018)

Data actualizarii: 06/08/2018

  • Anonim :

    De acord

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close