Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

2 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-WineU...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Afiseaza
comentarii

Infinitea, ceainaria ca din alte vremuri din Cotroceni

Infinitea e unul dintre cele mai frumoase si mai placute locuri ascunse ale marelui oras. Sunt in aristocraticul si impenetrabilul cartier al Cotrocenilor dinspre Opera, intre Doctor Lister, biserica mare aSfantului Elefterie, biserica mica a aceluiasi Sfant Elefterie, dar Vechi, si dealul dinspre Academia Militara, adica inima.

Ei sunt in una dintre cele cateva case construite chiar sub munte, pana la celebra scara ingusta din stanga parcului. O casa ca din romanele pe care le citeam eu in liceu, din strada pana in fiecare coltisor din interior. Am trecut prin cele cateva saloane mici ca sa ajungem pe terasa, si nu stiu daca si la etaj mai au ceva. Insa vara lumea sta in gradina, desigur, si aceea din alta lume pentru cei mai multi dintre bucuresteni. E o gradina adevarata, si chiar nu aveau nevoie sa puna ciupercute de ghips printre plante, ar fi fost la fel de frumos in gradina Infinitea si in lipsa lor, fara nicio indoiala.

Infinitea e o ceainarie, au toate felurile de ceai cunoscute, cateva cafele, biscuiti si prajituri, si cred ca si ceva sandviciuri sau alte maruntisuri de mancare, cat sa nu trebuiasca sa te duci in alta parte daca chiar ti-e foame.

Am ajuns seara tarziu la Infinitea, am luat doar o bautura exotica, ceva indian, si niste biscuiti, foarte bune toate. Si de ei ne-a placut mult, sunt convins ca sunt oameni civilizati, din acelasi roman. Indeosebi de o chelnerita mi-a placut, sau ce o fi fost ea, foarte naturala si in largul ei, ca acasa. Preturile nu sunt mari. Lume multa, am auzit ca trebuie sa faci neaparat rezervare ca sa gasesti un loc, mai ales in gradina.

Infinitea e un loc neobisnuit Bucurestiului, linistit si facut parca impotriva curentelor zilei, s-au incapatanat sa arate nu numai ca e loc si pentru o alta lume in marele si haoticul oras, ci si ca se poate face un business bun cu asta. E cea mai placuta amintire a mea de anul acesta, si una dintre cele mai placute pe care le am de cand tot scriu despre restaurantele si localurile orasului, de atata amar de vreme… (GB – august 2018)

Data actualizarii: 06/08/2018

  • Anonim :

    De acord

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close