Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Infinitea, ceainaria ca din alte vremuri din Cotroceni

Infinitea e unul dintre cele mai frumoase si mai placute locuri ascunse ale marelui oras. Sunt in aristocraticul si impenetrabilul cartier al Cotrocenilor dinspre Opera, intre Doctor Lister, biserica mare aSfantului Elefterie, biserica mica a aceluiasi Sfant Elefterie, dar Vechi, si dealul dinspre Academia Militara, adica inima.

Ei sunt in una dintre cele cateva case construite chiar sub munte, pana la celebra scara ingusta din stanga parcului. O casa ca din romanele pe care le citeam eu in liceu, din strada pana in fiecare coltisor din interior. Am trecut prin cele cateva saloane mici ca sa ajungem pe terasa, si nu stiu daca si la etaj mai au ceva. Insa vara lumea sta in gradina, desigur, si aceea din alta lume pentru cei mai multi dintre bucuresteni. E o gradina adevarata, si chiar nu aveau nevoie sa puna ciupercute de ghips printre plante, ar fi fost la fel de frumos in gradina Infinitea si in lipsa lor, fara nicio indoiala.

Infinitea e o ceainarie, au toate felurile de ceai cunoscute, cateva cafele, biscuiti si prajituri, si cred ca si ceva sandviciuri sau alte maruntisuri de mancare, cat sa nu trebuiasca sa te duci in alta parte daca chiar ti-e foame.

Am ajuns seara tarziu la Infinitea, am luat doar o bautura exotica, ceva indian, si niste biscuiti, foarte bune toate. Si de ei ne-a placut mult, sunt convins ca sunt oameni civilizati, din acelasi roman. Indeosebi de o chelnerita mi-a placut, sau ce o fi fost ea, foarte naturala si in largul ei, ca acasa. Preturile nu sunt mari. Lume multa, am auzit ca trebuie sa faci neaparat rezervare ca sa gasesti un loc, mai ales in gradina.

Infinitea e un loc neobisnuit Bucurestiului, linistit si facut parca impotriva curentelor zilei, s-au incapatanat sa arate nu numai ca e loc si pentru o alta lume in marele si haoticul oras, ci si ca se poate face un business bun cu asta. E cea mai placuta amintire a mea de anul acesta, si una dintre cele mai placute pe care le am de cand tot scriu despre restaurantele si localurile orasului, de atata amar de vreme… (GB – august 2018)

Data actualizarii: 06/08/2018

  • Anonim :

    De acord

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close